zonne-energie

Alles over zonne-energie, zonnepanelen en zonneboilers


Wat is zonne-energie?

 
Zonne energie is een overkoepelend begrip voor een aantal verschillende methoden om energie in zonlicht om te zetten. Bij directe zonne energie wordt de energie in het licht meteen omgezet in warmte of elektriciteit en zijn er de volgende zonne energie vormen: 
 • Passieve zonne-energie, waarbij de constructie van gebouwen wordt aangepast,
  zodat optimaal gebruik wordt gemaakt van binnentredend zonlicht voor
  verwarming en verlichting.
 • Actieve thermische zonne-energie zoals zonneboilers.
 • Fotovoltaïsche zonne-energie of zonnestroom, waarmee zonlicht direct wordt
  omgezet in elektriciteit met bijvoorbeeld zonnepanelen.

Actie zonneboilers Solesta                                                         
 

“De zon schijnt voor iedereen”

U kent ons als betrouwbare partner voor onderhoud van de cv-ketel in uw huis. Wij willen u graag helpen bij het verlagen van uw energiegebruik.

Hiervoor hebben we een zonneboiler fabrikant geselecteerd met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

De fabrikant is Solesta, een bedrijf dat gevestigd is in Nijmegen. Inmiddels hebben we al enkele honderden systemen van deze fabrikant geplaatst.

Een zonneboiler zorgt ervoor dat het warme water voorverwarmd wordt, zodat de cv-ketel minder gas hoeft te verstoken. De jaarlijkse besparing kan dan oplopen tot €250,-. De gemeente Nijmegen biedt momenteel een subsidie aan van €500,- voor het plaatsen van een zonneboiler.

Mocht u interesse hebben in dit systeem, vul dan het formulier in of neem dan contact met ons op, zodat we het samen met u kunnen afstemmen.solesta

Terugleververgoeding zonne-energie

De door uw zonnepanelen opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor uw elektrische apparaten die op dat moment in werking zijn. Als er meer wordt opgewekt dan wordt gebruikt, wordt het overige deel van de elektriciteit teruggeleverd aan het openbare net.
>>Lees meer over de terugleververgoeding zonne-energie.

FAQ (zonneboilers)

 • Is 100 liter wel voldoende voor mijn gezin?
Het gemiddelde verbruik aan warm water in een huishouden in NL is ongeveer 110 liter per dag van 60° graden.
Qua rendement en opwarmtijd en totale kosten is een 100 liter vat het meest rendabel, vandaar dat de meeste tapwatersystemen ook tussen 90l en 120l zitten. Een opgewarmde zonneboiler van 100l kan, wanneer hij ‘s avonds ineens wordt leeggemaakt, warmte leveren voor 220l douchewater. Als er overdag, wanneer de zon schijnt, ook warm water wordt gebruikt kan een systeem wel 300l warm water leveren per dag. Wanneer er toch continue meer water wordt gebruikt in uw situatie, dan kunnen er twee Solesta boilers parallel worden geïnstalleerd.
 • Kan ik mijn huis verwarmen met een zonneboiler?
De meeste warmte vraag in een woning komt vanuit de huisverwarming. Helaas bieden zonneboiler met CV ondersteuning in Nederland en België weinig extra besparing t.o.v. een tapwater systeem als dat van Solesta. Dit komt doordat de zon er niet of nauwelijks is als het buiten koud is (wintermaanden zijn maar 15% van de zonne-energie per jaar).
 • Kan ik de Zonneboiler zelf installeren?
Het Solesta systeem kan eenvoudig zelf worden geïnstalleerd.
Voor de subsidie in België is het verplicht dat dit door een geregistreerd aannemer gebeurt.
 • Wat bespaart een zonneboiler?
De besparing is afhankelijk van de hoeveelheid warm water die een huishouden verbruikt en de richting van het dak. Zonneboilers worden door KIWA Gastec getest en gemeten.
De besparing is gemiddeld volgens de testresultaten tussen de 160-240 m³ gas per jaar met een Solesta systeem.
 • Wat is de terug verdientijd?
De terugverdientijd is een begrip wat alleen wordt gevraagd bij duurzame producten. Bij huishoudelijke apparatuur of zelfs dubbel glas wordt hier nooit naar gevraagd. Wij spreken liever over totale besparing of kosten per bespaarde hoeveelheid energie.
De terugverdientijd is namelijk afhankelijk van de besparing, de eventuele rente, de stijging van de gasprijs etc. De TVT ligt ergens tussen de 8-12 jaar voor NL en 4-5 jaar voor België. Op de langere termijn betaalt u met een zonneboiler ongeveer 30% minder voor uw gas/olie voor het verwarmen van uw tapwater in vergelijking met wanneer u geen zonneboiler zou installeren.
 • Hoeveel CO² stoot ik minder uit?
1 m³ gas voor tapwater levert normaal ongeveer 2 kg CO² uitstoot op. Met een zonneboiler stoot u dus per jaar ongeveer 400kg minder aan CO² uit.
 • Wat vergt de zonneboiler aan onderhoud?
De Solesta zonneboiler is onderhoudsvrij. Er hoeven geen jaarlijkse kosten te worden gemaakt. Het waterniveau in de opslagmodule moet door de eigenaar zelf eenmalig per jaar worden bijgehouden d.m.v. een vulslangetje.
 • Is mijn huis geschikt voor de Zonneboiler?
Belangrijke zaken zijn, de opvoerhoogte (Max 12m), het gewicht bij een plat dak (110kg/m²) De leiding lengte van de opslagmodule tot de ketel (Max. 12m), afschot van de collectoren naar het boilervat (10cm/m), het oppervlak op het dak de dakrichting (tussen ZW-ZO, anders een 3e collector of meer buizen), de eventuele aansluitset voor de ketel (nakijken in handleiding of vraag Solesta).
Meer weten over onze zonne-energie producten?

Vul hier uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op!

Bevestig:*
Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:
Telefoonnummer:
E-mailadres:*
Opmerkingen: