Gasloos wonen met een all-electric warmtepomp

 

Gasloos wonen kan met een all-electric warmtepomp. Hij heeft dezelfde werking als de cv-ketel, maar dan duurzamer. Uw CO2-uitstoot voor verwarming wordt namelijk fors verlaagd tot wel 50 procent. Zo kunt u uw woning klimaatbewust maken.

All-electric warmtepomp

Een all-electric warmtepomp vervangt de gasaansluiting in uw woning en werkt op stroom. Hij haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een aangename temperatuur van. Deze warmtepomp levert zelfs bij extreem koude temperaturen van -20 graden nog genoeg warmte. Een volledig elektrische warmtepomp is geschikt als uw woning goed geïsoleerd is. Hierbij kunt u denken aan vloer-, wand- of dakisolatie of lagetemperatuurverwarming (vloer- of wandverwarming). Lage temperaturen zorgen er namelijk voor dat de warmtepomp efficiënt kan werken. 

 

De voordelen op een rijtje

  • U kunt de woning gasvrij verwarmen
  • Lagere energiekosten
  • Een warmtepomp zorgt voor waardevermeerdering van uw woning
  • Vermindering van CO2-uitstoot door gebruik van energie afkomstig van natuurlijke bronnen

Het verschil tussen een all-electric en hybride warmtepomp

Bij een volledig elektrische warmtepomp is er geen ketel op gas meer nodig. De warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warm water in de badkamer en keuken.

 

Een hybride warmtepomp wordt in combinatie met een HR-ketel gebruikt. De hybride warmtepomp werkt op elektriciteit en verzorgt voor een groot deel de benodigde warmte in huis. De cv-ketel werkt op gas en is verantwoordelijk voor het warme water in de keuken en badkamer. Op koude dagen springt de cv-ketel bij om extra warmte en comfort te leveren.

Een hoger rendement met zonnepanelen

Een warmtepomp en zonnepanelen zijn een ideale combinatie om energie te besparen en uw CO2-uitstoot te verminderen. Warmtepompen gebruiken elektriciteit om uw woning te verwarmen. Uw elektriciteitsverbruik zal hierdoor stijgen. Met zonnepanelen kunt u de stroom die de warmtepomp gebruikt zelf opwekken en hiermee besparen op uw energierekening. Wanneer u naast een warmtepomp ook zonnepanelen op uw dak heeft liggen, kunt u ook de terugverdientijd van de warmtepomp verkorten.

Ons aanbod

Daikin Altherma 3 Integrated

 

De Daikin Altherma Integrated is een compacte alles-in-één systeem voor verwarming, koeling en warm water. Het heeft een geïntegreerde warm tapwatertank en haalt de warmte uit de buitenlucht. De binnenunit heeft een moderne look, waardoor deze perfect bij andere huishoudtoestellen past.

 

Daikin Altherma 3 Bi-Bloc

 

De Daikin Altherma 3 Bi-Bloc all-electric warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en kan worden gecombineerd met een afzonderlijke sanitair warm water tank tot 500 liter. Door zijn modern ontwerp en compacte afmetingen is dit model vrijwel overal te plaatsen.

 

 

 

Het laatste nieuws over warmtepomp subsidie

Om Nederlandse huishoudens te stimuleren om minder gas te verbruiken en meer duurzame warmte heeft de overheid de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) ingevoerd. De subsidie geeft een vergoeding bij aankoop van o.a. warmtepompen. Deze kan variëren van € 1.100,- tot meer dan € 2.000,- op de aanschafprijs. Dit is afhankelijk van het type aparaat en het vermogen. 

 

Meer informatie

 

Doe onze warmtepompcheck!

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe onze warmtepompcheck en kom er binnen enkele minuten achter!

 

Doe de warmtepompcheck

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.