Is uw cv-ketel al klaar voor de winter?

 

Wij geven u tips!

Is uw cv-ketel al klaar voor de winter?

We willen er liever nog niet aan denken, maar de zomer is toch echt voorbij nu. In Nederland kan het weer snel omslaan. De dagen worden korter. Het kan dus niet lang meer duren voordat u de verwarming weer voor het eerst aan zet. Of misschien heeft u dit al gedaan. Dit betekent voor uw cv-ketel dat hij weer hard aan het werk mag. Stoken brengt hogere energiekosten met zich mee. We geven u daarom wat tips om goed voorbereid het stookseizoen in te gaan:

  1. Het winterklaar maken van de cv-ketel
  2. Checklist om te kunnen besparen op uw energierekening
  3. Kies voor een slimme thermostaat

Tip 1: Maak uw cv-ketel winterklaar

Met een cv-ketel onderhoudsabonnement zit u altijd goed. Naast regelmatig onderhoud voor uw cv-ketel, zijn er ook werkzaamheden die u zelf kunt doen om uw cv-ketel voor te bereiden op de vrieskou van de winter. Hierdoor voorkomt u storingen en/of defecten aan uw toestel. Mocht dit niet voldoende zijn, dan zou u ook uw cv-ketel gratis kunnen laten inspecteren door een gecertificeerde monteur van Kemkens. 

Cv-ketel bijvullen

Controleer regelmatig de waterdruk van uw cv-ketel. Ziet u dat de cv-ketel minder dan 1,5 bar aangeeft? Dan moet u de ketel bijvullen.

 

 

Radiatoren ontluchten

Hoort u een tikkend of borrelend geluid? Dat kan komen door lucht in de radiatoren. De oplossing is ontluchten!

 

 

 

Tip 2: Werk de onderstaande checklist af en u bespaart al snel gemiddeld € 210,- op uw energierekening

We helpen u graag met het verlagen van uw energierekening. Zelfs met kleine besparingstips kunt u al een redelijk bedrag per jaar besparen. Daarom hebben we er een aantal voor u op een rij gezet: 
 

  • Zorg ervoor dat er niet teveel meubelen of andere spullen voor de verwarming staan. Banken en gordijnen weerhouden de warmte om door de ruimte heen te verspreiden.


€ 100,-

  • De ventilatie van uw woning blijft ook in de winter erg belangrijk. Het opwarmen van vochtige lucht kost veel energie.

€ 50,-

  • Zet elektrische apparaten helemaal uit en niet op standby. Op standby wordt er nog altijd veel energie verbruikt.

€ 60,-

Uw gemiddelde besparing per jaar: 

€ 210,-

Tip 3: kies voor een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat speelt in op uw energieverbruik. Zo kunt u gemiddeld tot wel 22% op uw energiekosten besparen. Met een slimme thermostaat met zoneregeling kan dit zelfs oplopen tot wel 37%. Wanneer u een cv-ketel aanschaft kunt u kiezen uit verschillende slimme thermostaten.

 

Een slimme thermostaat speelt automatisch in op uw leefgewoontes. Een slimme thermostaat kan bijvoorbeeld de verwarming uitschakelen als er niemand in een ruimte aanwezig is. Daarnaast is de thermostaat ook op afstand bedienbaar. Zo hoeft u nooit in een koud huis thuis te komen. Of als u een keer vergeten bent om de thermostaat uit te zetten, kan dit gemakkelijk met een app. Dat ziet u terug op uw energierekening! 

 

Meer weten over het winterklaar maken van uw cv-ketel?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar kunnen we u bij helpen?*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

 

Wilt u weten hoe Kemkens omgaat met uw persoonsgegevens, bekijk dan ons privacy statement.

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.