Cv-ketel bijvullen
Het is natuurlijk zeer vervelend als u een storing heeft aan uw cv-ketel. U wilt dan ook het liefst dat deze zo snel mogelijk weer verholpen is. Wist u dat we een checklist hebben om te kijken of u de storing zelf kunt verhelpen? Het komt namelijk voor dat een storing te verhelpen is door het water van uw cv-ketel bij te vullen.
Checklist bij een storing
Controleer eerst de volgende twee punten voordat u de ketel gaat bijvullen:
- Is de cv-ketel opnieuw te starten (resetten)?
- Is de waterdruk hoog genoeg (1,5 bar)?
Wanneer de waterdruk lager is dan 1 bar, moet u de cv-ketel bijvullen. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Bekijk hiervoor onze instructievideo of download ons stappenplan. Heeft u alle stappen doorlopen, maar komt u er niet uit. Neemt u dan gerust contact met ons op.
Stappenplan water bijvullen
Voor het bijvullen van de cv-ketel heeft u nodig: een vulslang, een emmer, een waterpomptang en een doekje. Hieronder leest u hoe u de cv-ketel kunt bijvullen.
- Zet de kamerthermostaat op 10 graden, zodat de cv-ketel kan afkoelen.
- Heeft u een oudere cv-ketel met een analoge drukmeter, zet de cv-ketel uit door de stekker uit het stopcontract te halen. Let op: dit is niet nodig bij een cv-ketel met een digitale display.
- Sluit de vulslang aan op de waterkraan bij uw cv-ketel. Vul de slang langzaam met water totdat de meeste lucht uit de slang is. Zet vervolgens de kraan uit.
- Sluit nu de slang aan op de vulkraan van uw verwarmingssysteem.
- Draai eerst de vulkraan open en vervolgens de waterkraan.
- Blijf vullen totdat de drukmeter op ca. 1.8 bar staat. Dit is af te lezen op de display van de ketel of bij oudere modellen op de analoge drukmeter.
- Draai de waterkraan dicht en vervolgens de vulkraan.
- Voordat u de slang loskoppelt, zet u een emmer onder de kraan.
- Ontkoppel voorzichtig de slang van de vulkraan en laat het water wat nog in de slang zit in de emmer lopen. Ontkoppel vervolgens de slang van de waterkraan.
- Vergeet niet om bij de cv-ketel met een analoge drukmeter de cv-ketel weer aan te zetten: stop de stekker in het stopcontact.
- Zet de kamerthermostaat weer omhoog.

Een tikkend of borrelend geluid? Dat kan komen door lucht in de radiatoren. Hierdoor wordt uw huis niet goed opgewarmd. Dit probleem kunt u zelf...