ketel

Cv-ketel bijvullen

Het is natuurlijk zeer vervelend als u een storing heeft aan uw cv-ketel. U wilt dan ook het liefst dat deze zo snel mogelijk weer verholpen is. Wist u dat we een checklist hebben om te kijken of u de storing zelf kunt verhelpen? Het komt namelijk voor dat een storing te verhelpen is door het water van uw cv-ketel bij te vullen.

 

Checklist bij een storing

Controleer eerst de volgende twee punten voordat u de ketel gaat bijvullen:

  1. Is de cv-ketel opnieuw te starten (resetten)?
  2. Is de waterdruk hoog genoeg (1,5 bar)?

Wanneer de waterdruk niet hoog genoeg is, moet u de cv-ketel bijvullen. Deze storing kunt u eenvoudig zelf oplossen. Bekijk hiervoor onze instructievideo of doorloop onderstaande stappen. Heeft u alle stappen doorlopen, maar komt u er niet uit. Neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Let op: bij het bijvullen van een ketel met display moet de stekker van het toestel in het stopcontact blijven. U leest de druk tijdens het bijvullen op het scherm.

 

 

Stappenplan water bijvullen

Stap 1

Controleer of de druk op de drukmeter van uw toestel hoger is dan 1 bar. Is de druk lager, dan moet de cv-ketel worden bijgevuld.

 

Stap 2

Zet de thermostaat op de laagste stand en zet de cv-ketel vervolgens uit. Installaties met een digitaal display kunt u uitschakelen via de aan-uit knop. Heeft uw installatie geen digitaal display, haal dan de stekker uit het stopcontact. Laat de cv-ketel eerst 15 minuten afkoelen om eventuele beschadiging aan het toestel te voorkomen. 

 

Stap 3

Plaats een emmer onder het uiteinde van de slang voor het eventuele lekken. Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Laat deze langzaam vollopen, zodat er geen lucht meer in de slang aanwezig is. Draai dan de waterkraan dicht. 

 

Stap 4

Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de cv-ketel en draai deze goed vast.

 

Stap 5

Draai de waterkraan open en daarna de vulkraan van de cv-ketel. De vulkraan van de cv-ketel moet u een kwartslag draaien. Is de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar, sluit dan eerst de vulkraan en vervolgens de waterkraan. Koppel de vulslang af en laat het water dat nog in de slang zit in de emmer lopen. Bewaar de slang dicht bij de cv-ketel.

 

Stap 6

U kunt de cv-ketel weer aanzetten. Stop de stekker in het stopcontact en zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand. Heeft uw installatie een digitale display, dan kunt u ketel weer inschakelen via de aan-uit knop.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
radiator ontluchten
Radiatoren ontluchten, dat doet u zo!

Een tikkend of borrelend geluid? Dat kan komen door lucht in de radiatoren. Hierdoor wordt uw huis niet goed opgewarmd. Dit probleem kunt u zelf...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.