ketel

Cv-ketel bijvullen

Het is natuurlijk zeer vervelend als u een storing heeft aan uw cv-ketel. U wilt dan ook het liefst dat deze zo snel mogelijk weer verholpen is. Wist u dat we een checklist hebben om te kijken of u de storing zelf kunt verhelpen? Het komt namelijk voor dat een storing te verhelpen is door het water van uw cv-ketel bij te vullen.

 

Checklist bij een storing

Controleer eerst de volgende twee punten voordat u de ketel gaat bijvullen:

 1. Is de cv-ketel opnieuw te starten (resetten)?
 2. Is de waterdruk hoog genoeg (1,5 bar)?

Wanneer de waterdruk lager is dan 1 bar, moet u de cv-ketel bijvullen. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Bekijk hiervoor onze instructievideo of download ons stappenplan. Heeft u alle stappen doorlopen, maar komt u er niet uit. Neemt u dan gerust contact met ons op.

 

 

Stappenplan water bijvullen

Voor het bijvullen van de cv-ketel heeft u nodig: een vulslang, een emmer, een waterpomptang en een doekje. Hieronder leest u hoe u de cv-ketel kunt bijvullen.

 1. Zet de kamerthermostaat op 10 graden, zodat de cv-ketel kan afkoelen.
 2. Heeft u een oudere cv-ketel met een analoge drukmeter, zet de cv-ketel uit door de stekker uit het stopcontract te halen. Let op: dit is niet nodig bij een cv-ketel met een digitale display.
 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan bij uw cv-ketel. Vul de slang langzaam met water totdat de meeste lucht uit de slang is. Zet vervolgens de kraan uit.
 4. Sluit nu de slang aan op de vulkraan van uw verwarmingssysteem.
 5. Draai eerst de vulkraan open en vervolgens de waterkraan.
 6. Blijf vullen totdat de drukmeter op ca. 1.8 bar staat. Dit is af te lezen op de display van de ketel of bij oudere modellen op de analoge drukmeter.
 7. Draai de waterkraan dicht en vervolgens de vulkraan.
 8. Voordat u de slang loskoppelt, zet u een emmer onder de kraan.
 9. Ontkoppel voorzichtig de slang van de vulkraan en laat het water wat nog in de slang zit in de emmer lopen. Ontkoppel vervolgens de slang van de waterkraan.
 10. Vergeet niet om bij de cv-ketel met een analoge drukmeter de cv-ketel weer aan te zetten: stop de stekker in het stopcontact.
 11. Zet de kamerthermostaat weer omhoog.
Delen op social media
Anderen bekeken ook
radiator ontluchten
Radiatoren ontluchten

Een tikkend of borrelend geluid? Dat kan komen door lucht in de radiatoren. Hierdoor wordt uw huis niet goed opgewarmd. Dit probleem kunt u zelf...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.