cv-ketel-kopen-of-huren

Cv-ketel kopen of huren?

Is uw cv-ketel aan vervanging toe en bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om een cv-ketel te kopen, maar ook huren behoort tot de opties. In deze blog lichten wij beide mogelijkheden toe.

 

Cv-ketel kopen

Als we kijken naar de levensduur van een cv-ketel, dan is kopen uiteindelijk de goedkoopste optie. Wel komt u hiermee voor een hoge uitgave te staan, want u betaalt eenmalig de aanschaf- en installatiekosten. Daarna bent u direct zelf eigenaar.

 

Regelmatig onderhoud aan de cv-ketel is belangrijk. Bij de aanschaf van de ketel kunt u een service- en onderhoudscontract afsluiten op uw cv-ketel. Dit is niet verplicht, maar zeker wel aan te raden! Hiermee bent u verzekerd van periodiek onderhoud en snelle hulp bij een storing. Als u bij ons direct een onderhoudscontract afsluit, krijgt u korting op uw nieuwe cv-ketel. Dat is mooi meegenomen toch?!

 

Heeft u geen onderhoudscontract en is er sprake van een storing of defect, dan zijn alle kosten voor uw eigen rekening.

 

Cv-ketel huren

Wilt u liever geen grote eenmalige uitgave doen, dan is het huren van een cv-ketel een aantrekkelijke optie. Als u hiervoor kiest, dan wordt u geen eigenaar van de cv-ketel. Het toestel blijft eigendom van de installateur. Bij het huren van een cv-ketel betaalt u een vast bedrag per maand over de looptijd van het contract. Bij ons is dat minimaal 5 jaar. In het maandbedrag zitten de kosten voor aanschaf, onderhoud en service. In tegenstelling tot het kopen van een cv-ketel hoeft u hier dus geen apart contract voor af te sluiten. Ook de kosten voor eventuele reparaties zitten allemaal inbegrepen in het maandelijkse huurbedrag. U kunt hierbij niet zelf bepalen door wie u het onderhoud en/of eventuele reparatie(s) laat uitvoeren.

 

De installatiekosten zijn niet inbegrepen in de huurprijs. Deze worden eenmalig in rekening gebracht. Na de looptijd kunt u het huurcontract maandelijks opzeggen. De ketel wordt dan bij u opgehaald. Gaat u gedurende de looptijd verhuizen, dan kan het huurcontract worden overdragen aan de nieuwe bewoner(s).

 

Verwacht u op korte termijn (deels) van het aardgas af te gaan, dan is de huur van een cv-ketel het overwegen waard. Het is natuurlijk zonde om een cv-ketel te kopen, terwijl u bijvoorbeeld over een aantal jaren de overstap naar een warmtepomp maakt.

 

De voor- en nadelen op een rij

Hieronder zetten we de voor- en nadelen van beide opties nog een keer op een rij.

 

Cv-ketel kopen:


+ De cv-ketel is direct van u
+ Eenmalige investering
+ Goedkoopste optie over gehele levensduur
- Grote eenmalige uitgave
- Zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de ketel; zit niet inbegrepen in de aanschafprijs

 

Cv-ketel huren:


+ geen grote eenmalige uitgave
+ totale ontzorging; service- en onderhoud is inbegrepen
+ geen onverwachte kosten
- u bent geen eigenaar van de cv-ketel, ook niet na afloop van het contract
- over een lange levensduur bent u duurder uit dan bij kopen

 

Benieuwd naar welke cv-ketel bij u past?

Wij hebben een ruim assortiment aan cv-ketels die u kunt kopen of huren. Wilt u weten welke cv-ketels het beste aansluit bij uw situatie en wensen? Onze cv-ketel keuzehulp helpt u op weg! In een paar stappen ziet u welke ketels voor uw situatie geschikt zijn.

 

Naar cv-ketel keuzehulp

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

zonnepanelen-opbrengst
De salderingsregeling: hoe zit het nu en na 2025?

Update 18 januari 2023: Het is op dit moment nog niet duidelijk of het kabinet voldoende steun krijgt om de salderingsregeling af te schaffen....

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.