Tips om je cv-ketel najaarproof te maken

Tips om je cv-ketel najaarproof te maken

De meeste problemen met de cv-ketel ontstaan rond het begin van de herfst. Dat is niet heel gek, want de cv-ketel moet dan na een rustige periode weer volop aan het werk. Hoe zit het met uw cv-ketel? Is 'ie klaar voor de koudere dagen? Het is verstandig om dit in september te checken, zodat u in het najaar niet voor onaangename verrassingen komt te staan. U kunt zelf eenvoudig de check uitvoeren. Hoe u dat doet, leest u op deze pagina. 

 

Test uw verwarming

De eerste stap is kijken of de verwarming werkt. U komt hierachter door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Zet uw thermostaat een paar graden hoger, zodat de verwarming aanslaat
  2. Draai de radiatoren in uw woning helemaal open en wacht even
  3. Worden de radiatoren warm? Dan werkt uw verwarming en bent u klaar voor de koudere dagen 
  4. Zet de thermostaat weer lager naar een gewenste temperatuur

Verwarming werkt niet

Blijft het koud in huis? Dan is er iets mis. Maar geen paniek, u heeft nog de tijd om dit op te (laten) lossen. Het kan namelijk zijn dat er onvoldoende water in de cv-ketel of er veel lucht in de leidingen zit. In dat geval moet u de cv-ketel bijvullen en/of de radiatoren ontluchten. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen.  

 

Cv-ketel bijvullen

Worden de radiatoren niet warm? Controleer dan de waterdruk van de cv-ketel. Dit kunt u aflezen op de waterdrukmeter of het display op uw cv-ketel. De waterdruk moet tussen de 1,5 - 2 bar liggen. Is deze lager dan 1,5 bar, dan moet u de cv-ketel bijvullen tot maximaal 2 bar.

 

U kunt uw cv-ketel gemakkelijk zelf bijvullen via onderstaande video. Let op: bij het bijvullen van de ketel met display moet de stekker van het toestel in het stopcontact blijven. U leest de druk tijdens het bijvullen op het scherm. Vergeet ook niet om uw verwarming te ontluchten na het bijvullen.

 

 

 

Radiatoren ontluchten

Hoort u een borrelend of tikkend geluid in uw radiatoren? Dan zit er lucht in uw centrale verwarming. Hierdoor kan het zijn dat de radiatoren niet meer (goed) warm worden. Dan is het nodig om de radiatoren te ontluchten. Dit is niet zo heel moeilijk en kunt u eenvoudig zelf doen. Bekijk hiervoor onze instructievideo.

 

 

Heeft u alle radiatoren gehad? Controleer dan ook nog even de waterdruk van de cv-ketel. Is de druk lager dan 1,5 bar, dan moet de cv-ketel weer worden bijgevuld tot maximaal 2 bar. 

 

De woning wordt nog steeds niet warm

Wordt de woning na het volgen van bovenstaande stappen nog steeds niet warm? Dan kan er een probleem zijn met de cv-ketel. Neem in dat geval contact met ons op. Onze monteurs staan voor u klaar om uw cv-ketel te controleren en een eventuele storing op te lossen.

 

Storing melden

 

Voorkom cv-ketel problemen met regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud aan de cv-ketel helpt veel problemen te voorkomen. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van periodiek onderhoud en snelle hulp bij een storing. Uw cv-ketel wordt gecontroleerd op een goede werking en kleine defecten of onderdelen die (bijna) aan vervanging toe zijn, worden direct aangepakt. Hiermee voorkomt u dat de cv-ketel ineens niet meer werkt en u zonder verwarming en/of warm water komt te zitten.

 

Bij Kemkens heeft u keuze uit verschillende soorten onderhoudscontracten. Zo is er altijd een contract dat bij u past.

 

Cv-ketel onderhoudscontracten

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?
Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

De cv-ketel zorgt iedere dag voor een aangename temperatuur en warm water. Hij maakt op een dag dus aardig wat uren. Vaak zijn we ons niet...

Het belang van cv-ketel onderhoud
Het belang van cv-ketel onderhoud

Het is belangrijk om de cv-ketel regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Dit zorgt ervoor dat de cv-ketel veilig en ook energiezuinig blijft...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.