Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

De cv-ketel zorgt iedere dag voor een aangename temperatuur en warm water. Hij maakt op een dag dus aardig wat uren. Vaak zijn we ons niet bewust van het werk wat de cv-ketel voor ons verricht, totdat we te maken krijgen met een storing en in de kou zitten. Dan komen we er al gauw achter hoe belangrijk dit toestel is. Als u verzekerd wilt zijn van een goed werkende cv-ketel, dan is regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel nodig. Uw cv-ketel blijft hierdoor zo energiezuinig mogelijk werken en zo zijn er nog meer voordelen. Wij noemen ze hieronder.

 

De voordelen op een rijtje

Het onderhouden van uw cv-ketel kent vele voordelen. Niet alleen voor de ketel, maar ook voor uzelf. Door het periodiek laten controleren van uw cv-ketel bent u verzekerd van een goed werkende cv-ketel. Tijdens het onderhoud worden onderdelen schoongemaakt en kleine defecten of onderdelen die (bijna) aan vervanging toe zijn, worden direct aangepakt. Hiermee kan dus worden voorkomen dat de verwarming op een onverwacht moment uitvalt of u ineens zonder warm water zit. Andere voordelen van cv-ketel onderhoud zijn:

  • minder kans op storingen of reparaties
  • het verhoogt de veiligheid
  • lagere energiekosten, een goed onderhouden cv-ketel werkt energiezuiniger
  • de cv-ketel gaat langer mee

Er zijn een aantal kleine onderhoudswerkzaamheden die u prima zelf kunt doen, zoals het bijvullen van de cv-ketel of ontluchten van de radiatoren. Maar het onderhoud aan het toestel zelf, dient uitgevoerd te worden door een erkende installateur. Kies er dus voor om uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Het onderhoud kunt op verschillende manieren regelen. U kunt hiervoor een onderhoudsabonnement afsluiten of kiezen voor een eenmalige onderhoudsbeurt.

 

Een onderhoudsabonnement

Om uw cv-ketel zo goed mogelijk te onderhouden, is periodiek onderhoud nodig. Met een onderhoudsabonnement bent u ervan verzekerd dat uw cv-ketel regelmatig wordt onderhouden, namelijk één keer per 12 of 24 maanden. De installateur neemt contact met u op wanneer het weer tijd is voor onderhoud, hier hoeft u dus niet zelf achteraan. Een ander voordeel van een abonnement is dat u bij een storing 24 uur per dag, 7 dagen per week contact kunt opnemen en voorrang krijgt op mensen zonder een contract. Met een onderhoudscontract hoeft u dus niet om te kijken naar uw cv-ketel, dat wordt voor u gedaan! 

 

Er zijn verschillende soorten onderhoudscontracten, waarbij u wel of geen voorrijkosten of arbeidsloon bij een storing of reparatie betaalt. Er is ook een uitgebreider contract waarbij toestelonderdelen tot een bepaald bedrag worden gedekt. Dit contract kan alleen worden afgesloten tot een bepaald levensjaar van de cv-ketel, bij ons geldt dit abonnement alleen voor cv-ketels die niet ouder zijn dan vijf jaar.

 

Eenmalige onderhoudsbeurt

Zit u liever niet vast aan een abonnement, maar wilt u wel onderhoud laten uitvoeren, dan kunt u kiezen voor een eenmalige onderhoudsbeurt. Hierbij bepaalt u zelf wanneer u het onderhoud wil laten uitvoeren. U wordt echter na één of twee jaar niet door de installateur eraan herinnert dat het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt, dit moet u zelf in de gaten houden. Mocht tijdens het onderhoud blijken dat een onderdeel aan vervanging toe is, dan zijn deze kosten voor uw eigen rekening. Ook kan het zijn dat u bij een storing iets langer moet wachten op een monteur, omdat klanten met een onderhoudscontract eerder worden geholpen. Houd er ook rekening mee dat een eenmalige onderhoudsbeurt vanwege drukte niet het hele jaar door afgenomen kan worden.

 

Wij bieden op dit moment geen eenmalige onderhoudsbeurt aan. We kunnen op dit moment niet zeggen hoe lang deze situatie zal duren.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over het onderhoud aan uw energietoestel of heeft u interesse in een service- en onderhoudsabonnement? Neem dan contact met ons op via 088 50 50 300 of bekijk onze onderhoudscontracten.  

 

Bekijk hier onze onderhoudscontracten

Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om uw cv-ketel te vervangen
4 redenen om uw cv-ketel te vervangen

Wanneer is het tijd voor een nieuwe cv-ketel? In de meeste gevallen wordt een cv-ketel vervangen na 12 tot 15 jaar, omdat de cv-ketel dan aardig...

Tips om snel en simpel energie te besparen in huis
Tips om snel en simpel energie te besparen in huis

U kunt veel geld besparen door duurzame energieproducten aan te schaffen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Dit zijn behoorlijke investeringen...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.