Zonnige toekomst met verlenging huidige subsidieregeling

3-6-2019

 

Goed nieuws! Het kabinet verlengt de huidige subsidieregeling voor zonnepanelen tot 2023! De regeling zorgt ervoor dat het voor consumenten en MKB-ondernemers financieel aantrekkelijk blijft om te investeren in duurzame energie-oplossingen. En dat sluit goed aan bij onze visie: wij willen de energietransitie voor onze klanten betaalbaar en toegankelijk houden. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid in te stappen in de veranderende wereld van energe. Het zal u dan ook niet verbazen dat we bij Kemkens blij zijn met de verlenging van de regeling. 

 

Wist u trouwens dat de eerste vier maanden van 2019 ook zeer gunstig waren voor huishoudens met zonnepanelen? Slechts 13% van alle eengezinswonigen in Nederland heeft zonnepanelen. Zo'n 44% van de huiseigenaren zonder panelen geeft aan dat zij aanschaf ervan overweegt. We hopen dat de verlenging van de huidige regeling deze 44% over de streep trekt!

 

Afbouw van salderen

Vanaf 2023 zal ieder huishouden en MKB-bedrijf met zonnepanelen meegaan met de afbouw van salderen. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Dat betekent dat het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelastingen, in ruil voor het terugleveren aan het net, elk jaar iets minder wordt. Uiteindelijk verdwijnt het voordeel en ontvangt u enkel een vergoeding van uw energieleverancier voor zonnestroom die u terug levert. Dat zal vanaf 2031 het geval zijn.

 

< Terug naar nieuws

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.