Kies voor periodiek Intergas cv-ketel onderhoud

 

Jaar in jaar uit zorgt uw Intergas cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou staan. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement*.

Onderhoud Intergas cv-ketel

Onderhoud aan een Intergas cv-ketel is erg belangrijk. Hiermee bent u verzekerd van een energiezuinige, veilige cv-ketel en voorkomt u dat u onverwachts zonder verwarming of warm water komt te zitten. Kemkens is een gecertificeerd installatiebedrijf met eigen vakbekwame monteurs. Wij hebben veel ervaring in het onderhouden van Intergas cv-ketels en kunnen u helpen bij zowel eenmalig als periodiek cv-ketel onderhoud. Uw Intergas ketel is bij ons in goede handen!

 

Direct afsluiten

Waarom onderhoud aan uw Intergas cv-ketel?

 • Verleng de levensduur van uw Intergas cv-ketel: Door cv-ketel onderhoud blijft uw cv-ketel goed werken waardoor uw cv-ketel langer meegaat.
 • Voorkom Intergas cv-ketel storingen: Met regelmatig onderhoud wordt onnodige slijtage aan onderdelen voorkomen. Kleine defecten of onderdelen die (bijna) aan vervanging toe zijn, worden direct aangepakt tijdens het onderhoud. Zo voorkomt u vervelende storingen.
 • Voorkom grote reparaties: Cv-ketel onderdelen gaan door cv-ketel onderhoud langer mee, waardoor hoge reparatiekosten voorkomen kunnen worden.
 • Bespaar op uw energiekosten: Tijdens het onderhoud wordt de ketel optimaal afgesteld, zodat deze zo energiezuinig mogelijk werkt. Hierdoor heeft u lagere energiekosten.
 • Veiligheid Intergas cv-ketel: Cv-ketel onderhoud voorkomt onveilige situaties, zoals brand of koolmonoxidevergiftiging. Tijdens het onderhoud wordt de installatie gecontroleerd op eventuele koolmonoxidelekkages.

Onze Intergas cv-ketel onderhoudscontracten

Wij hebben verschillende cv-ketel onderhoudscontracten voor uw Intergas cv-ketel. In alle contracten zit standaard tweejaarlijks cv-ketel onderhoud inbegrepen maar ook jaarlijks onderhoud is tegen een meerprijs mogelijk. De minimale looptijd van het contract is twee jaar.

 

Comfort Plus*

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 14,70 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 11,50 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort Basis

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 5,90 p/m

 

Direct afsluiten

Jaarlijks onderhoud is mogelijk tegen een meerprijs van € 3,50 per maand

 

*Comfort Plus alleen voor toestellen niet ouder dan 5 jaar.
**Bij storingen aan uw cv-ketel of warmwatertoestel.
***Per gebeurtenis met dezelfde storingsoorzaak exclusief randapparatuur en installatieonderdelen.
Toestellen ouder dan 15 jaar worden automatisch omgezet naar een Comfort contract, e.e.a. conform Productomschrijving Comfort contract.

 

Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor onderhoudscontracten.

 

Unieke actie bij een cv-ketel onderhoudscontract

Jaar in jaar uit zorgt uw cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou zitten. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement. Zo weet u zeker dat uw ketel in topvorm is.

Meer over de actie

*De actie is geldig t/m 31 maart 2023. Bekijk hier de voorwaarden.
 

Hoe vaak onderhoud aan een Intergas cv-ketel?

Uw cv-ketel moet, net als een auto, regelmatig onderhouden worden. Hoe vaak de cv-ketel onderhouden moet worden hangt onder andere af van het merk en type, de fabrieksvoorschriften en het gebruik. In het algemeen is het nodig om uw Intergas cv-ketel elke twee jaar te laten onderhouden, maar u kunt ook kiezen voor jaarlijks cv-ketel onderhoud.

Onderhoud aan uw Intergas cv-ketel zelf doen?

Periodiek onderhoud moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde monteur. Een cv-ketel is namelijk een complexe installatie. Bovendien is het gevaarlijk om zelf het onderhoud uit te voeren, met name door het gevaar op koolmonoxidelekkages. Toch zijn er een aantal kleine onderhoudswerkzaamheden die u zelf kun doen, zoals het bijvullen, ontluchten en resetten van de cv-ketel. Ook kunt u bepaalde storingen en problemen zelf oplossen zonder de kap van de cv-ketel eraf te halen.

 

Intergas cv-ketel bijvullen

De waterdruk van de Intergas cv-ketel moet tussen de 1,0 en 2,0 bar staan. Als de druk te laag is, moet u de cv-ketel bijvullen. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Controleer de druk van uw Intergas cv-ketel.
 2. Zet de thermostaat op de laagste stand.
 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan bij uw Intergas cv-ketel en draai deze goed vast. Vul de slang langzaam met water totdat de meeste lucht uit de slang is.
 4. Sluit de slang aan op de vulkraan van uw cv-ketel.
 5. Draai de waterkraan open en daarna de vulkraan van de cv-ketel.
 6. Blijf vullen totdat de druk tussen de 1,5 en 2 bar staat.
 7. Draai de vulslang en daarna de waterkraan dicht.
 8. Ontlucht de cv-installatie.

Meer weten over het bijvullen van uw Intergas cv-ketel? Bekijk dan ons artikel over het bijvullen van een cv-ketel inclusief instructievideo.

 

Meer over het bijvullen van een cv-ketel

 

Intergas cv-ketel ontluchten

Als u water hoort stromen in uw radiatoren, dan kan het nodig zijn om de verwarming te ontluchten. U kunt dit gemakkelijk zelf doen aan de hand van de volgende stappen:

 1. Schakel de cv-ketel uit via het display of de stroomstekker.
 2. Wacht 15 minuten voordat u verder gaat.
 3. Draai alle radiatoren in huis volledig open.
 4. Begin op de benedenverdieping en werk naar boven toe.
 5. Draai met de ontluchtingssleutel het ventiel van de radiator open.
 6. Wacht tot er water uit het ventiel komt; houd een doekje onder het ventiel van de radiator.
 7. Draai het ventiel dicht en ga naar de volgende radiator.
 8. Zet, nadat u alle radiotoren heeft gehad, uw Intergas cv-ketel weer aan en controleer de druk.

Meer weten over het ontluchten van uw verwarming? Bekijk dan ons artikel over het ontluchten van de verwarming inclusief instructievideo.

 

Meer over het ontluchten van de verwarming

 

Intergas cv-ketel resetten

Soms kan het zo zijn dat het opnieuw starten van de cv-ketel de storing kan oplossen en de cv-ketel weer op gang te krijgen. U kunt uw Intergas cv-ketel gemakkelijk zelf resetten met de resetknop door middel van de volgende stappen:

 1. Zoek de resetknop: Deze knop kunt u vaak herkennen aan een R of een sterretje. In sommige gevallen staat er RESET bij de knop. De meeste zitten aan de voorkant onderaan het toestel. Let op: Soms is de knop achter een klepje geplaatst.
 2. Houd de knop 5 seconde ingedrukt om de ketel opnieuw te laten starten.
 3. Controleer of de cv-ketel aanslaat.

Intergas cv-ketel storingen

Heeft u een storing aan uw Intergas cv-ketel? Een aantal van deze storingen kunt u zelf oplossen. Dit hangt af van de aard van de storing. De foutmelding die u te zien krijgt in het scherm van uw cv-ketel vertelt u meer over de aard van de storing.

 

Het kan ook zijn dat u een probleem heeft met uw Intergas cv-ketel, maar dat hij geen storingscode aangeeft. We hebben de meest voorkomende problemen, inclusief oplossing voor u op een rijtje gezet.

 

Intergas cv-ketel tikt

Een tikkend geluid in de cv-ketel kan komen door het uitzetten en krimpen van metalen door warmte. Een andere oorzaak is een te lage waterdruk of een teveel aan lucht in de leidingen en radiatoren. Het bijvullen of ontluchten van de ketel lost dit probleem eventueel op. De waterdruk moet tussen de 1,0 en 2,0 bar liggen. Op het display of de waterdrukmeter van de ketel kunt u de druk aflezen.


Intergas cv-ketel geeft geen warm water

Eén van de oorzaken kan een te lage waterdruk zijn. Op het display of de waterdrukmeter van de cv-ketel kunt u de waterdruk aflezen. Is deze lager dan 1,0 bar, dan moet u de cv-ketel bijvullen tot maximaal 2 bar. Heeft u nog steeds geen warm water, kijk dan op het display van de cv-ketel of er een storingscode wordt getoond. Noteer deze en reset de cv-ketel. Werkt dit niet, neem dan contact op met ons op en geef de storingscode door.


Intergas cv-ketel maakt brommend geluid

In de cv-ketel zorgen pakkingen voor water-, lucht- of gasafdichtingen. Als één van deze pakkingen niet goed afsluit, kan er gas lekken en een verkeerde gas-luchtverhouding ontstaan. Hierdoor ontstaat een brommend geluid. Het plaatsen van een nieuwe pakking of het opnieuw afstellen van de gas-luchtverhouding kan dit probleem oplossen. Dit kunt u niet zelf, neem hiervoor contact met ons op.


Intergas cv-ketel slaat niet aan

Dit kan verschillende oorzaken hebben: een kapotte thermostaat, een druppelende warmwaterkraan of radiatorkranen die niet voldoende geopend zijn. U kunt ook de waterdruk controleren, de cv-ketel eventueel bijvullen en de radiatoren ontluchten. Slaat de ketel nog steeds niet aan, dan kunt u de ketel resetten. En als dat ook niet helpt, neem dan contact met ons op en geef eventueel de storingscode door.


 

Meer over cv-ketel problemen

Garantie Intergas cv-ketel

Op een Intergas ketel krijgt u vanuit de fabrikant standaard twee jaar onderdelengarantie. De garantie geldt vanaf de installatiedatum. U kunt aanspraak maken op de garantie door het garantiebewijs binnen acht dagen na de installatie te sturen naar Intergas. Koopt of huurt u een cv-ketel bij Kemkens, dan wordt dit door ons geregeld. Het recht op garantie vervalt als het toestel niet regelmatig door een erkende installateur is onderhouden.

Kemkens is een gecertificeerde installateur

Kemkens is een erkend installatiebedrijf en werkt met eigen gecertificeerde monteurs. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van Intergas cv-ketel onderhoud. Zo kunt u bij ons terecht voor het onderhoud aan de Intergas HRE 24/18, 28/24 en 36/30, de Intergas Kombi Kompakt HReco 24, 30 en 36, de Intergas Xtreme 24, 30 en 36 en de Intergas Prestige.

 

Onze monteurs zijn opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold om onderhoud uit te voeren aan de Intergas cv-ketels. Hierdoor krijgt de cv-ketel de beste zorg.

 

Vragen over Intergas cv-ketel onderhoud?

Heeft u vragen over het cv-ketel onderhoud aan uw Intergas? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.