Kies voor periodiek Vaillant cv-ketel onderhoud

 

Jaar in jaar uit zorgt uw Vaillant cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou staan. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement*.

Vaillant cv-ketel onderhoud

Onderhoud aan de cv-ketel wordt nog wel eens vergeten. We laten er vaak pas een monteur naar kijken op het moment dat we zonder verwarming en/of warm water zitten. Maar regelmatig onderhoud aan de Vaillant cv-ketel is erg belangrijk. Hierdoor blijft de cv-ketel goed werken en komt u niet onverwachts in de kou of zonder warm water te zitten.

 

Bij Kemkens kunt u terecht voor periodiek Vaillant cv-ketel onderhoud. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van service en onderhoud van cv ketels. Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat uw Vaillant cv-ketel in topconditie blijft.

 

Direct afsluiten

Waarom onderhoud aan uw Vaillant cv-ketel?

 • Verleng de levensduur van uw Vaillant cv-ketel: Een periodiek onderhouden cv-ketel blijft goed werken, waardoor u langer kunt genieten van uw Vaillant cv-ketel.
 • Voorkom Vaillant cv-ketel storingen: De cv-ketel wordt tijdens het onderhoud uitvoerig gecontroleerd en schoongemaakt. Onderdelen die aan vervanging toe zijn, worden direct vervangen.
 • Voorkom grote reparaties: Met cv-ketel onderhoud verkleint u de kans op dure reparaties. Het cv-ketel onderhoud wordt uitgevoerd volgens onderhoudsvoorschriften waarbij de vervanging van onderdelen gebeurt op basis van de leeftijd van de cv-ketel.
 • Bespaar op uw energiekosten: De cv-ketel wordt tijdens onderhoud optimaal afgesteld. Hierdoor werkt hij energiezuinig waardoor u bespaart op de energierekening.
 • Veiligheid Vaillant cv-ketel: Regelmatig cv-ketel onderhoud zorgt voor een veilige installatie. Hiermee verkleint u de kans op onveilige situaties, zoals koolmonoxidevergiftiging of brand.

Onze Vaillant cv-ketel onderhoudscontracten

U kunt bij Kemkens een onderhoudscontract voor de Vaillant cv-ketel afsluiten. Hiermee bent u standaard verzekerd van tweejaarlijks onderhoud en onze 24/7 storingsservice. Wij bieden drie verschillende contracten: comfort plus, comfort en comfort basis. U kunt zelf de dekking bepalen. Zo is er altijd een contract dat bij uw situatie past. De minimale contractduur is twee jaar. Bekijk hieronder onze onderhoudscontracten en de tarieven:

 

Comfort Plus*

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 16,65 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 12,95 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort Basis

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 6,85 p/m

 

Direct afsluiten

Jaarlijks onderhoud is mogelijk tegen een meerprijs van € 4,00 per maand

 

*Comfort Plus alleen voor toestellen niet ouder dan 5 jaar.
**Bij storingen aan uw cv-ketel of warmwatertoestel.
***Per gebeurtenis met dezelfde storingsoorzaak exclusief randapparatuur en installatieonderdelen.


Prijzen per maand inclusief btw en gelden t/m december 2023. Onderhoudstermijn op basis van één keer per 24 maanden.
Toestellen ouder dan 15 jaar worden automatisch omgezet naar een Comfort contract, e.e.a. conform Productomschrijving Comfort contract.

 

Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor onderhoudscontracten.

 

Unieke actie bij een cv-ketel onderhoudscontract

Jaar in jaar uit zorgt uw cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou zitten. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement. Zo weet u zeker dat uw ketel in topvorm is.

Meer over de actie

*De actie is geldig t/m 31 december 2023. Bekijk hier de voorwaarden.
 

Hoe vaak onderhoud aan een Vaillant cv-ketel?

Voor het behoud van de cv-ketel is het nodig om de ketel in ieder geval elke twee jaar te laten onderhouden door een gecertificeerde monteur. U kunt ook kiezen voor jaarlijks onderhoud, bijvoorbeeld als de cv-ketel op leeftijd is. Houd er rekening mee dat regelmatig onderhoud een voorwaarde kan zijn voor de garantie op de cv-ketel.

Onderhoud aan uw Vaillant cv-ketel zelf doen?

Het periodiek cv-ketel onderhoud moet u overlaten aan een gecertificeerde monteur. Een cv-ketel is een complexe installatie en zelf hieraan sleutelen kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid.

 

Maar er zijn een aantal kleine onderhoudswerkzaamheden die u zelf mag uitvoeren waarbij u niet aan de cv-ketel hoeft te sleutelen, zoals het bijvullen, ontluchten, resetten van de cv-ketel en het oplossen van bepaalde storingen en problemen.

 

Vaillant cv-ketel bijvullen

De waterdruk van de cv-ketel moet tussen de 1 en 2 bar staan. Als de druk lager is dan 1 bar, dan moet u de cv-ketel bijvullen. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Voor het bijvullen van de cv-ketel heeft u nodig: een vulslang, een emmer, een waterpomptang en een doekje. Hieronder leest u hoe u de cv-ketel kunt bijvullen.

 1. Zet de kamerthermostaat op 10 graden, zodat de cv-ketel kan afkoelen.
 2. Heeft u een oudere cv-ketel met een analoge drukmeter, zet de cv-ketel uit door de stekker uit het stopcontract te halen. Let op: dit is niet nodig bij een cv-ketel met een digitale display.
 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan bij uw cv-ketel. Vul de slang langzaam met water totdat de meeste lucht uit de slang is. Zet vervolgens de kraan uit.
 4. Sluit nu de slang aan op de vulkraan van uw verwarmingssysteem.
 5. Draai eerst de vulkraan open en vervolgens de waterkraan.
 6. Blijf vullen totdat de drukmeter op ca. 1.8 bar staat. Dit is af te lezen op de display van de ketel of bij oudere modellen op de analoge drukmeter.
 7. Draai de waterkraan dicht en vervolgens de vulkraan.
 8. Voordat u de slang loskoppelt, zet u een emmer onder de kraan.
 9. Ontkoppel voorzichtig de slang van de vulkraan en laat het water wat nog in de slang zit in de emmer lopen. Ontkoppel vervolgens de slang van de waterkraan.
 10. Vergeet niet om bij de cv-ketel met een analoge drukmeter de cv-ketel weer aan te zetten: stop de stekker in het stopcontact.
 11. Zet de kamerthermostaat weer omhoog.

Meer weten over het bijvullen van uw Vaillant cv-ketel? Bekijk dan ons artikel over het bijvullen van een cv-ketel inclusief instructievideo.

 

Meer over het bijvullen van een cv-ketel

 

Vaillant cv-ketel ontluchten

De verwarming ontluchten kan nodig zijn als u een borrelend geluid hoort en/of uw verwarming niet meer goed warm wordt. Het ontluchten van de radiatoren kunt u eenvoudig zelf doen. Hiervoor heeft u nodig: een ontluchtingssleutel en een doekje. Hieronder leest u hoe u de radiatoren kunt ontluchten

 1. Zet de kamerthermostaat op 10 graden en wacht 15 minuten voordat u verder gaat.
 2. Zet alle radiatoren in huis volledig open.
 3. Begin op de begane grond met het ontluchten van de radiatoren, bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken.
 4. Draai met de ontluchtingssleutel het ventiel van de radiator open, houd een doekje bij de hand. Wacht tot er water uitkomt en draai het ventiel weer dicht.
 5. Herhaal stap 4 bij elke radiator. Werk van de beneden naar de bovenverdieping.
 6. Alle radiatoren ontlucht? Controleer de waterdruk van de cv-ketel. De druk moet tussen de 1 en 2 bar zijn.
 7. Draai de radiatoren dicht in de ruimtes waar u niet of weinig komt.
 8. Vul de cv-ketel bij als de druk lager is dan bar.
 9. Zet de kamerthermostaat weer omhoog.

Meer weten over het ontluchten van uw verwarming? Bekijk dan ons artikel over het ontluchten van de verwarming inclusief instructievideo.

 

Meer over het ontluchten van de verwarming

 

Vaillant cv-ketel resetten

Door het resetten van de cv-ketel kan u in sommige gevallen de storing oplossen en de cv-ketel weer op gang krijgen. U kunt uw Vaillant cv-ketel zelf resetten met de resetknop. Dit doet u als volgt:

 1. Zoek de resetknop: Deze knop kunt u vaak herkennen aan een R of een sterretje. In sommige gevallen staat er RESET bij de knop. De meeste zitten aan de voorkant onderaan het toestel. Let op: Soms is de knop achter een klepje geplaatst.
 2. Houd de knop 5 seconde ingedrukt.
 3. Start het toestel opnieuw op.

Vaillant cv-ketel storingen

Het kan zijn dat u een probleem heeft met uw Vaillant cv-ketel, maar dat hij geen storingscode aangeeft. We hebben de meest voorkomende problemen, inclusief oplossing voor u op een rijtje gezet:

 

Vaillant ketel blijft verwarmen

Een ketel die blijft verwarmen wordt mogelijk veroorzaakt door een defecte driewegklep. De driewegklep stuurt warm water vanuit de cv-ketel naar de radiatoren of naar de kranen. Bij een defecte driewegklep kan de ketel blijven hangen in de stand ‘verwarming’ waardoor hij blijft verwarmen. Dit probleem kunt u niet zelf oplossen. Neem daarom contact met ons op, zodat de driewegklep hersteld of vervangen kan worden.


Vaillant ketel slaat steeds aan

Nieuwere ketels beschikken over een comfortstand waarbij de ketel de warmtewisselaar warm houdt, zodat er op elk moment snel warm water beschikbaar is. Indien deze comfort modus op ' aan' staat, zal de ketel vaak aan slaan. Het kan helpen om de ketel over te zetten naar de ‘comfort’ stand. In deze stand duurt het iets langer voordat er warm water uit de kraan komt.


Vaillant ketel verliest druk

Het (vaak) verliezen van de waterdruk kan ontstaan door een lekkage of kapot expansievat. Neem hiervoor contact op met een erkende installateur en geef ook aan of er sprake is van een lekkage. Een lekkage opsporen kan door één of twee dagen te controleren of er water lekt bij leidingen, radiatoren of de cv-ketel.


Vaillant ketel geeft geen warm water

Mogelijk is er sprake van een te lage waterdruk van de ketel. U kunt de druk aflezen op het display of waterdrukmeter van de cv-ketel. Is de druk lager dan 1,0 bar, dan moet u de cv-ketel bijvullen tot maximaal 2,0 bar. Heeft u daarna nog steeds geen warm water, kijk dan of er een storingscode wordt getoond. Noteer deze en reset de cv-ketel. Neem bij blijvend geen warm water contact met ons op en geef de storingscode aan ons door.


Vaillant ketel maakt lawaai

De cv-ketel maakt altijd wat lawaai als hij aanslaat. Dat is normaal. Neem bij een ploffend, fluitend, piepend, brommend of schurend geluid contact met een erkend installateur. Dit problemen kunt u niet zelf oplossen, daarvoor moet een monteur bij u langskomen. Bij een tikkend geluid kunt u de waterdruk controleren, de cv-ketel eventueel bijvullen en ontluchten. Een bonkend geluid kunt u tegengaan door voldoende radiatoren in de woning open te zetten.


Vaillant ketel lekt

Het lekken van de cv-ketel kan ontstaan door een kapotte ontluchter, een kapotte condenswatersifon, een kapot overdrukventiel of een verstopte afvoerbuis. Neem in dit geval contact met ons op.


Vaillant ketel valt steeds uit

De cv-ketel gaat in storing en valt uit als de waterdruk lager is 1,0 bar. Dan heeft u geen warm water of verwarming. Als dit vaak gebeurt, kan dit duiden op een lekkage of een kapot expansievat. Neem in ieder geval contact op met een erkende installateur en geef aan of er sprake is van een lekkage. U kunt controleren op lekkages door één of twee dagen te kijken of er water lekt bij leidingen, radiatoren of de cv-ketel.


Vaillant ketel druk te hoog

Als de waterdruk van de cv-ketel hoger staat dan 2,0 bar, dan moet de druk verlaagd worden tot minimaal 1,0 en maximaal 2,0 bar. U kunt de druk verlagen door het ontluchten van de radiatoren.


 

Meer over cv-ketel problemen

Garantie Vaillant cv-ketel

Op een nieuwe Vaillant ketel krijgt u standaard twee jaar fabrieksgarantie en tot wel 15 jaar garantie op de warmtewisselaar in de ketels. De garantie gaat in op het moment van plaatsing en geldt alleen als het toestel door een erkende installateur is geïnstalleerd. Als u een nieuwe Vaillant aanschaft bij Kemkens, zorgen wij ervoor dat de ketel wordt geregistreerd bij Vaillant. Het recht op garantie vervalt als het toestel niet regelmatig door een erkende installateur is onderhouden.

Kemkens is een erkend Vaillant installateur

Kemkens is een erkend installatiebedrijf met gecertificeerde monteurs. Wij hebben jarenlange ervaring met Vaillant cv-ketel onderhoud. Onze monteurs zijn opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van onderhoud aan de verschillende type Vaillant ketels. Zo kunt u bij ons terecht voor het onderhoud aan uw Vaillant ecoTEC of ecoFIT pure cv-ketel.

 

Vragen over Vaillant cv-ketel onderhoud?

Heeft u vragen over het cv-ketel onderhoud aan uw Vaillant? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.