Laat regelmatig uw ventilatiesysteem reinigen

 

Het is belangrijk om uw mechanische ventilatie of WTW-systeem regelmatig te laten reinigen. Hiermee voorkomt u gezondheidsklachten én bespaart u op uw energiekosten. Laat uw ventilatiesysteem daarom reinigen door onze gecertificeerde monteurs.

Mechanische ventilatie of WTW-systeem reinigen

 

Een ventilatiesysteem zorgt voor schone, gezonde lucht in huis. Via de ventilatiekanalen en mechanische ventilatie of WTW-unit wordt vuile lucht naar buiten afgevoerd. In de loop van tijd raakt het systeem en de kanalen vervuild met stof, bacteriën en allergenen. Dit zorgt niet alleen voor gezondheidsklachten, zoals luchtwegproblemen en allergische reacties, maar ook voor onnodige energiekosten. Doordat het ventilatiesysteem en de kanalen vervuild zijn, moet het systeem namelijk harder werken om te zorgen voor schone lucht in huis.

 

Daarom is het belangrijk dat u uw ventilatiesysteem periodiek laat schoonmaken. Onze gecertificeerde monteurs helpen u graag aan een fris en gezond huis.

 

Ventilatie reinigen

Waarom uw ventilatiekanalen reinigen?

De ventilatiekanalen zorgen voor de afvoer van vuile, vochtige lucht. Door de jaren heen blijft er stof en vuil in uw ventilatiekanalen hangen. Als de ventilatiekanalen niet gereinigd worden, dan blijft het stof en vuil zich ophopen in de kanalen. Hierdoor kan de vieze lucht de woning niet goed verlaten en ontstaat er een ongezond binnenklimaat. Door het reinigen van ventilatiekanalen voorkomt u gezondheidsklachten en bent u verzekerd van schone, gezonde lucht in huis. Ook bespaart u hiermee op uw energiekosten.

 

Voorkom gezondheidsklachten met het reinigen van ventilatie

Het niet laten reinigen van uw ventilatiesysteem is slecht voor uw gezondheid. 24% van alle gezondheidsklachten wordt veroorzaakt door onvoldoende frisse, schone lucht in huis. Deze klachten ontstaan door de ophoping van stof en vuil in het ventilatiesysteem. Hierdoor kan de lucht in huis niet goed ververst worden en blijft de ongezonde lucht in de woning hangen. Dit kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, huidklachten, longaandoeningen of allergische reacties. 

 

Bespaar op uw energierekening met het reinigen van uw ventilatie

Hoe schoner de ventilatiekanalen zijn, hoe minder energie het systeem verbruikt. Het ventilatiesysteem moet harder werken wanneer er (veel) stof en vuil in de ventilatiekanalen zit. Hierdoor zal het systeem ook minder goed werken. Wanneer het systeem harder moet werken, vraagt hij ook meer energie. Door het schoonmaken van uw ventilatiekanalen kan de vieze lucht weer goed afgevoerd worden, zonder daar harder voor te moeten werken. Zo verbruikt u minder energie en dalen uw energiekosten.

 

Niet alleen een frisse ventilatie, maar ook een fris huis met het reinigen van ventilatie

Het vocht, de bacteriën en schimmels die zich gaan ophopen in de ventilatie kunnen zorgen voor een onaangename lucht in huis. Bij vervuilde ventilatie blijft ook de geur van etenslucht in huis hangen.  Dit is verleden tijd bij het reinigen van de ventilatie. Dan geniet u weer van een fris huis.

Hoe vaak mechanische ventilatie en WTW-systeem reinigen?

Wij adviseren om de ventilatiekanalen van uw mechanische ventilatie of WTW-unit minimaal één keer in de zes jaar te laten reinigen. Naast de ventilatiekanalen moet ook de mechanische ventilatiebox of WTW-unit regelmatig onderhouden worden. U kunt hiervoor bij Kemkens terecht voor zowel eenmalig onderhoud als een onderhoudscontract voor het onderhoud aan uw mechanische ventilatie of WTW-unit.

Reinigen mechanische ventilatie of WTW-unit door Kemkens

Kemkens is dé specialist op het gebied van ventilatie. Wij staan voor u klaar, zowel voor het reinigen van de ventilatiekanalen als het onderhoud aan uw mechanische ventilatiebox of WTW-unit. Kies voor Kemkens en geniet van de volgende voordelen:

  • Onderhoud en reiniging door gecertificeerde monteurs
  • 24/7 bereikbaar bij storingen
  • Dicht bij u in de buurt

Ventilatiesysteem reinigen

Kosten reinigen mechanische ventilatie en WTW-unit

Mechanische ventilatiebox + kanalen reinigen

€ 239,-

WTW-unit + kanalen reinigen

€ 339,-

Vervangen mechanische ventilatiebox

€ 409,-

 

Combinatiekorting bij reinigen en vervangen ventilatiebox

Is uw mechanische ventilatiebox 10 jaar of ouder? Dan kunt u er voor kiezen om zowel uw ventilatiebox te vervangen als uw ventilatiekanalen te laten reinigen? Als u voor deze combinatie kiest, betaalt u slechts € 579,- in plaats van € 648,-. Dit is een besparing van € 69,-.

Werkzaamheden reinigen ventilatiekanalen door Kemkens

  • De ventilatiekanalen worden gereinigd, zodat vieze lucht weer goed afgevoerd kan worden
  • De mechanische ventilatiebox of WTW-unit wordt schoongemaakt voor een goede werking van het ventilatiesysteem
  • Eventuele verstoppingen worden verholpen, zodat u weer optimaal kunt genieten van gezonde, schone lucht in huis

 

Uw mechanische ventilatie of WTW-systeem laten reinigen

Wilt u uw mechanische ventilatie of WTW-systeem laten reinigen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Geïnteresseerd in
Foto mechanische ventilatiebox of wtw-unit
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie en afmeldmogelijkheden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.