Warmtepompen
Er is op het moment veel te doen over warmtepompen, maar wat is een warmtepomp nou precies en wat doet deze? U lees het hieronder!

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit de lucht, de bodem of het grondwater haalt en omzet naar bruikbare energie. Een warmtepomp kan op deze manier van een lage temperatuur een hoge temperatuur maken. De werking van een warmtepomp is te vergelijken met die van een koelkast. Een koelkast haalt namelijk de warme lucht uit de koelkast en geeft deze af naar buiten, waardoor deze koelt. Een warmtepomp doet het omgekeerde door warmte te verzamelen van buiten het huis en binnenshuis af te geven, waardoor het warmer wordt.

  • Minder gasverbruik
  • Besparen op je energierekening
  • Subsidie mogelijk
  • Daling van 35% aan C02

Voorwaarden voor warmtepompen

Een overstap naar een warmtepomp is ingrijpend. Niet alleen zitten er hoge kosten aan de aanschaf van een warmtepomp verbonden, ook moet de woning aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de woning volledig geïsoleerd zijn, oftewel voorzien zijn van goede dak- en vloerisolatie, een gevulde spouwmuur en HR++ glas. Bekijk voor meer informatie over de voorwaarden onze pagina over hybride warmtepompen. Daarnaast hebben wij alle voor- en nadelen inzichtelijk gemaakt tussen een traditionele gasgestookte cv-ketel en een warmtepomp. Zo heeft u alle benodigde informatie om een keuze te maken. Liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

 

Hybride warmtepompen

Lees direct onze uitgebreide informatiepagina over hybride warmtepompen! Bekijk alle voorwaarden waar een woning aan moet voldoen, de werking van een warmtepomp en een schatting van de investeringskosten.

Cv-ketel of warmtepomp

Twijfelt u nog tussen een nieuwe gas cv-ketel of een warmtepomp? Mocht vanaf 2021 duurzame verwarming verplicht worden, dan is nu het moment te beslissen. Bekijk alle voor- en nadelen tussen het kiezen voor een cv-ketel of overstappen naar een warmtepomp.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over warmtepompen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088-5050300. Onze adviseurs staan graag voor u klaar!

 

 

Subsidie voor warmtepompen

Omdat de Nederlandse overheid mensen wil stimuleren om energiezuiniger te wonen, hebben ze een subsidie beschikbaar gesteld voor alle mensen die voor 2021 een warmtepomp aanschaffen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen. Via de EnergieSubsidiewijzer kunt u controleren voor welke subsidie u in aanmerking komt.

 

Doe de subsidiecheck

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.