Een warmtepomp voor een energiezuinige en gasloze woning

 

Een warmtepomp verwarmt uw huis en tapwater op een energiezuinige manier. Uw CO2 uitstoot wordt lager en met een warmtepomp bent u voorbereid op de toekomst omdat u minder of zelfs geen gas nodig hebt!

Een warmtepomp om uw huis duurzaam te verwarmen

Het aanschaffen van een warmtepomp wordt steeds aantrekkelijker. Gas wordt steeds duurder. En door de stijgende gasprijzen gaat de energierekening omhoog. Daarnaast wil de overheid de overstap van een cv-ketel naar de warmtepomp stimuleren door middel van subsidie. Met een warmtepomp heeft u lagere of geen gaskosten, beperkt u uw CO2-uitstoot én maakt u een goede (tussen)stap naar gasloos wonen.


 

 • Lagere of geen gaskosten
 • Verhoog de waarde van uw woning
 • Een warm huis in de winter én een koel huis in de zomer
 • Voorbereid op de toekomst

Soorten warmtepompen

Er zijn twee soorten warmtepompen: een hybride warmtepomp en een all-electric warmtepomp. Deze type warmtepompen kennen verschillende types, zoals een ventilatielucht warmtepomp en een lucht-water warmtepomp. De werking van deze warmtepompen is hetzelfde, maar waar de warmtepomp zijn warmte vandaan haalt verschilt per type warmtepomp.

 

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor de verwarming van uw huis, de cv-ketel voor warm water in de keuken en badkamer. Ook springt de ketel bij op piekmomenten. Met een all-electric warmtepomp gaat u volledig van het gas af. Hij zorgt voor verwarming én warm water. Welke warmtepomp het beste bij uw woning past, hangt af van uw situatie én wensen.

 

Hybride lucht- water warmtepomp

Hybride lucht- water warmtepomp
 • Haalt energie uit de buitenlucht
 • Cv-ketel komt in op piekmomenten
 • Kan aangesloten worden op bestaande of nieuwe ketel

 

1. Buitenunit die lucht van buiten aanzuigt
2. Warmtepomp
3. Cv-ketel
4. Warm water
5. Verwarming

Hybride ventilatielucht warmtepomp

Hybride ventilatielucht warmtepomp
 • Haalt energie uit de ventilatielucht
 • Cv-ketel komt in op piekmomenten
 • Kan aangesloten worden op bestaande of nieuwe ketel en mechanische ventilatie

1. Ventilatielucht van binnen

2. Warmtepomp
3. Cv-ketel
4. Warm water
5. Verwarming

Volledig elektrische lucht-water warmtepomp

Volledig elektrische lucht-water warmtepomp
 • Verwarmt volledig huis en tapwater
 • Werkt volledig op elektriciteit
 • Geen gas (cv-ketel) nodig

 

 

1. Buitenunit die lucht van buiten aanzuigt
2. Warmtepomp
 
4. Warm water
5. Verwarming

De warmtepompen van Kemkens

Wij bieden verschillende A-merken warmtepompen aan. U kunt bij ons terecht voor een ventilatielucht warmtepomp en lucht-water warmtepomp, zowel hybride als volledig elektrisch. Als u bij ons een warmtepomp aanschaft, dan is dit altijd inclusief vakkundige installatie door onze eigen monteurs. Naast de aanschaf én installatie kunt u bij ons ook terecht voor het onderhoud aan de warmtepomp. 

 

Ons aanbod hybride warmtepompen

 

Remeha Elga Ace

Lucht-water warmtepomp

De Remeha Elga Ace werkt samen met de cv-ketel. Deze hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Met de Remeha Elga Ace bespaart u gemiddeld 50 procent op gas.

Nefit Bosch Compress 3400i

Lucht-water warmtepomp

De Nefit Bosch Compress 3400i haalt warmte uit de buitenlucht en heeft een binnen- en buitenunit. Hij zorgt voor verwarming in huis, de cv-ketel voor warm water. Hierdoor bespaart u op gas!

Inventum Spaarpomp

Ventilatielucht warmtepomp

De Inventum Spaarpomp komt in plaats van de mechanische ventilatiebox. Deze warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en haalt warmte uit de ventilatielucht. Hij heeft geen buitenunit en is geschikt voor iedere cv-ketel.

Daikin Altherma

Hybride warmtepomp met cv-ketel

De Daikin Altherma is een warmtepomp en nieuwe cv-ketel in één. Dit bespaart ruimte én uw gasverbruik daalt met gemiddeld 50 tot 60 procent.

 

 

Ons aanbod volledig elektrische warmtepompen

 

Daikin Altherma 3 Integrated

 

De Daikin Altherma Integrated is een compacte alles-in-één systeem voor verwarming, koeling en warm water. Deze warmtepomp bevat een geïntegreerde warm tapwatertank en haalt de warmte uit de buitenlucht. Het compacte ontwerp van de binnenunit wordt extra benadrukt door de moderne look, waardoor deze perfect bij andere huishoudtoestellen past.

 

Daikin Altherma 3 Bi-Bloc

 

De Daikin Altherma 3 Bi-Bloc is een compact wandmodel en heeft een stijlvol, modern ontwerp. Door het strakke design van de unit valt hij niet op tussen andere huishoudapparaten. Deze all-electric warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en kan worden gecombineerd met een afzonderlijke sanitair warm water tank tot 500 liter. Door zijn compacte afmetingen is dit model vrijwel overal te plaatsen.

Cv-ketel of warmtepomp kopen

Het is per situatie verschillend wat voor u het beste is: een cv-ketel of een warmtepomp. Nog niet iedere woning is geschikt voor een warmtepomp. Twijfelt u of uw huis geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze warmtepompcheck!

 

Doe de warmtepompcheck

 

Kosten en rendement warmtepomp

De kosten voor een warmtepomp bij Kemkens variëren. De hoogte van de prijs is afhankelijk van het type warmtepomp en de installatie daarvan. De aanschafkosten van een hybride warmtepomp start vanaf € 5.800,- inclusief BTW en installatie. Bij een volledig elektrische warmtepomp liggen de kosten tussen de € 8.500 en € 19.500,- inclusief BTW en installatie. Houd hierbij ook rekening met de subsidie die u kunt krijgen. Op duurdere warmtepompen kunt u over het algemeen ook meer subsidie krijgen.

Subsidie warmtepompen

Een warmtepomp vraagt een hogere investering dan een CV-ketel. Uw stookkosten dalen echter wel. Bovendien levert u met een warmtepomp ook een bijdrage aan een duurzamere samenleving. Omdat de overheid heeft besloten dat alle woningen in Nederland in 2050 aardgasvrij moeten zijn, is er een subsidie beschikbaar. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type apparaat en het vermogen.

 

Meer over subsidie warmtepomp

Geluidseisen warmtepomp

De geluidseisen voor warmtepompen die aan de buitenkant van het huis worden geplaatst zijn per 1 april 2021 aangepast. De geluidsnorm is gereduceerd naar 40 decibel wat hoorbaar mag zijn bij de buren. Deze maatregel heeft als doel om buren beter te beschermen tegen geluidoverlast en de ontwikkeling van stillere warmtepomp te bevorderen. Om er zeker van te zijn dat u voldoet aan de geluideisen maken wij gebruik van een rekentool. Hiermee kunnen wij berekenen hoeveel geluid er hoorbaar is bij de buren.

 

Doe onze warmtepompcheck!

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe onze warmtepompcheck en en vraag direct een vrijblijvende offerte op maat aan!

 

Doe de warmtepompcheck

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.