Een warmtepomp voor een energiezuinige en gasloze woning

 

Een warmtepomp verwarmt uw huis en tapwater op een energiezuinige manier. Uw CO2 uitstoot wordt lager en met een warmtepomp bent u voorbereid op de toekomst omdat u minder of zelfs geen gas nodig hebt!

 

 

Een warmtepomp om uw huis duurzaam te verwarmen

Het aanschaffen van een warmtepomp wordt steeds aantrekkelijker. Gas wordt steeds duurder. En door de stijgende gasprijzen gaat de energierekening omhoog. Daarnaast wil de overheid de overstap van een cv-ketel naar de warmtepomp stimuleren door middel van subsidie. Met een warmtepomp heeft u lagere gaskosten, beperkt u uw CO2-uitstoot én maakt u een goede (tussen)stap naar gasloos wonen.

  • Tot wel 80% besparen op uw gasverbruik
  • Geen zorgen over mogelijke extra belasting op uw gasverbruik
  • 30% subsidie over de aanschafprijs
  • Werkt samen met de bestaande cv-ketel

 

Soorten warmtepompen

Er zijn twee soorten warmtepompen: een hybride warmtepomp en een all-electric warmtepomp. Deze type warmtepompen kennen verschillende types, zoals een ventilatielucht warmtepomp en een lucht-water warmtepomp. De werking van deze warmtepompen is hetzelfde, maar waar de warmtepomp zijn warmte vandaan haalt verschilt per type warmtepomp.

 

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor de verwarming van uw huis, de cv-ketel voor warm water in de keuken en badkamer. Ook springt de ketel bij op piekmomenten. Met een all-electric warmtepomp gaat u volledig van het gas af. Hij zorgt voor verwarming én warm water. Welke warmtepomp het beste bij uw woning past, hangt af van uw situatie én wensen.

 

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp
  • Haalt energie uit de buitenlucht
  • Cv-ketel komt in op piekmomenten
  • Kan aangesloten worden op bestaande of nieuwe ketel
1. Buitenunit die lucht van buiten aanzuigt
2. Warmtepomp
3. Cv-ketel
4. Warm water
5. Verwarming

 

 

All-electric warmtepomp

All-electric warmtepomp
  • Verwarmt volledig huis en tapwater
  • Werkt volledig op elektriciteit
  • Geen gas (cv-ketel) nodig
 
 
1. Buitenunit die lucht van buiten aanzuigt
2. Warmtepomp
3. Cv-ketel
4. Warm water
5. Verwarming

 

 

 

Vrijblijvend advies aanvragen

Check of uw huis geschikt is en vraag direct vrijblijvend een adviesgesprek aan.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*

Vragen over uw woning

Bent u eigenaar van de woning?*
Welke isolatie heeft uw woning?*Meerdere antwoorden mogelijk
     
Wat voor type verwarming heeft u?*
Wat is ongeveer uw jaarlijks gasverbruik?*
Hoe oud is uw cv-ketel?*
Anders:
Foto vooraanzicht cv-ketel (van afstand)

Of stuur de foto via WhatsApp 06 45 37 32 79 met uw naam, postcode, huisnr. 

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

De warmtepompen van Kemkens

Wij bieden verschillende A-merken warmtepompen aan. U kunt bij ons terecht voor een ventilatielucht warmtepomp en lucht-water warmtepomp, zowel hybride als volledig elektrisch. Als u bij ons een warmtepomp aanschaft, dan is dit altijd inclusief vakkundige installatie door onze eigen monteurs. Naast de aanschaf én installatie kunt u bij ons ook terecht voor het onderhoud aan de warmtepomp. 

 

Ons aanbod hybride warmtepompen

 

Remeha Elga Ace

Lucht-water warmtepomp

De Remeha Elga Ace werkt samen met de cv-ketel. Deze hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Met de Remeha Elga Ace bespaart u gemiddeld 50 procent op gas.

Nefit Bosch Compress 3400i

Lucht-water warmtepomp

De Nefit Bosch Compress 3400i haalt warmte uit de buitenlucht en heeft een binnen- en buitenunit. Hij zorgt voor verwarming in huis, de cv-ketel voor warm water. Hierdoor bespaart u op gas!

Inventum Spaarpomp

Ventilatielucht warmtepomp

De Inventum Spaarpomp komt in plaats van de mechanische ventilatiebox. Deze warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en haalt warmte uit de ventilatielucht. Hij heeft geen buitenunit en is geschikt voor iedere cv-ketel.

Intergas Xtend

Hybride warmtepomp met cv-ketel

De Intergas Xtend is een lucht/water warmtepomp, vermogen 5 kW. De pomp werkt samen met een hoog rendement cv-ketel. Hiermee kunt u tot wel 80% besparen op uw gasverbruik, met hetzelfde comfort.

 

Ons aanbod volledig elektrische warmtepompen

 

Daikin Altherma 3 Integrated

 

De Daikin Altherma Integrated is een compacte alles-in-één systeem voor verwarming, koeling en warm water. Het heeft een geïntegreerde warm tapwatertank en haalt de warmte uit de buitenlucht. De binnenunit heeft een moderne look, waardoor deze perfect bij andere huishoudtoestellen past.

 

Daikin Altherma 3 Bi-Bloc

 

De Daikin Altherma 3 Bi-Bloc all-electric warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en kan worden gecombineerd met een afzonderlijke sanitair warm water tank tot 500 liter. Door zijn modern ontwerp en compacte afmetingen is dit model vrijwel overal te plaatsen.

 

 

 

 

Doe de warmtepompcheck!

Wilt u weten welke warmtepomp het beste bij uw situatie past? Doe onze warmtepompcheck en vraag direct een vrijblijvende offerte op maat aan!

 

Doe de warmtepompcheck

 

Kosten en rendement warmtepomp

 

Rekenvoorbeeld Remeha Elga Ace

Prijs hybride warmtepomp € 6.660,-
Subsidie overheid € 2.400,-
Totaalprijs

€ 4.260,-

Besparing per jaar € 1.000,-
Terugverdientijd 4,3 jaar

Subsidie warmtepompen

Een warmtepomp vraagt een hogere investering dan een cv-ketel. Uw stookkosten dalen echter wel fors. Bovendien levert u met een warmtepomp ook een bijdrage aan een duurzamere samenleving. Omdat de overheid heeft besloten dat alle woningen in Nederland in 2050 aardgasvrij moeten zijn, is er subsidie beschikbaar. De hoogte van de subsidie betreft 30% van de aanschafprijs van een hybride warmtepomp. 

Meer over subsidie warmtepomp

Geluidseisen warmtepomp

De geluidsnorm van een warmtepomp is 40 decibel. In de meeste gevallen is dit geen belemmerende factor bij de plaatsing.  Om er zeker van te zijn dat een warmtepomp in uw situatie voldoet aan de geluideisen, maken wij graag voor u een berekening en denken we ook mee in oplossingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een geluidsdempende kast om de buitenunit plaatsen. 

 

Ja, ik wil een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een warmtepomp? Vul het formulier in en wij nemen binnen enkele dagen contact met u op!

 

Ja, ik wil vrijblijvend advies

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.