Remeha Elga Ace

 

Op zoek naar een hybride warmtepomp? Kies dan voor de Remeha Elga Ace. Lees hieronder meer informatie over deze warmtepomp.

Remeha Elga Ace

De Remeha Elga Ace is een hybride lucht-water warmtepomp. Hij gebruikt de warmte uit de buitenlucht om uw woning te verwarmen. Deze warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. De ketel zorgt voor warm water voor de keuken en badkamer. Met de Remeha Elga Ace bespaart u gemiddeld 50 procent op uw gasverbruik.

  • Duurzaam verwarmen
  • Ideaal voor bestaande woningen
  • Kan gecombineerd worden met de huidige radiatoren

Over de Remeha Elga Ace

De Remeha Elga Ace is een hybride lucht-water warmtepomp. Hij haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze warmte om de woning te verwarmen. Hij werkt samen met de cv-ketel. De warmtepomp zorgt grotendeels voor verwarming van de woning. De cv-ketel zorgt voor warm water in de keuken en badkamer en springt bij op erg koude dagen waarbij de warmtepomp de woning niet warm genoeg krijgt. De installatie bestaat uit een binnendeel en buitendeel.

 

Waarom een Remeha Elga Ace

  • Geschikt voor woningen met matige isolatie: De Remeha Elga Ace is geschikt voor woning met matige isolatie en dubbelglas. Maar hoe beter de isolatie, hoe beter het rendement van de warmtepomp is.
  • Vaak te combineren met bestaande cv-ketel en radiatoren: Deze warmtepomp kan gecombineerd worden met de bestaande cv-ketel en huidige radiatoren. Voorwaarde is wel dat de radiatoren geschikt zijn voor lage temperatuurverwarming.
  • Compact formaat: De Remeha Elga neemt weinig ruimte in beslag door zijn compacte formaat. Hierdoor kan hij in vrijwel iedere situatie naast de cv-ketel geplaatst worden.

De Remeha Elga Ace heeft een buitendeel. Door de geluidseisen van de overheid is de warmtepomp met buitendeel vaak niet geschikt voor appartementen en tussenwoningen. Het buitendeel kan bij deze type woningen vaak niet op voldoende afstand van de buren geplaatst worden. Bij deze type woningen is de Inventum Spaarpomp een goed alternatief.

Werking Remeha Elga Ace

De Remeha Elga Ace is een lucht-water warmtepomp. Dat betekent dat hij de warmte uit de buitenlucht haalt. Deze warmte wordt vervolgens doorgegeven aan het binnendeel die de warmte gebruikt om water op te warmen. Het warme water gaat vervolgens naar het warmteafgiftesysteem voor het verwarmen van de woning. Kortom: hij gebruikt lucht (de buitenlucht) om water mee te verwarmen.

Garantie Remeha Elga Ace

Op de Remeha Elga Ace zit standaard twee jaar productgarantie. Vakkundig onderhoud door een erkende installateur is een verplichting voor de garantie.

De prijs van een Remeha Elga Ace

De Remeha Elga Ace is beschikbaar vanaf € 6.660,- inclusief BTW en installatie. Dit bedrag is exclusief subsidie. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen op de aanschaf.

Geluid van de Remeha Elga Ace

De Remeha Elga Ace is beschikbaar in twee types: 4 kW en 6 kW. Het geluidsdrukniveau van het binnendeel is bij beide types 37 dB. Het buitendeel produceert 53 dB (4 kW) en 57 kW (6 kW). Warmtepompen die aan de buitenkant van het huis worden geplaatst mogen maximaal 40 dB aan geluid produceren. Om geluid te reduceren kan een geluiddempende omkasting om het buitendeel geplaatst worden. 

 

Om er zeker van te zijn dat u voldoet aan de geluideisen maken wij gebruik van de rekentool die door de Rijksoverheid is ontwikkeld. Hiermee kunnen wij berekenen hoeveel geluid er hoorbaar is bij de buren.

Specificaties Remeha Elga Ace

 Afmetingen (hxbxd)

 Binnendeel: 492 x 268 x 220 mm

 Buitendeel 4 kW: 550 x 849 x 342 mm

 Buitendeel 6 kW: 630 x 883 x 351 mm

 Gewicht

 Binnendeel exclusief verpakking

 4 kW: 16 kg

 6 kW: 17 kg

 

 Buitendeel

 4 kW: 39 kg

 6 kW: 45 kg

 Vermogen

 4 of 6 kW

 Uitvoering

 hybride

 Geluidsniveau

 Geluidsdrukniveau binnendeel (4 en 6 kW): 37 dB

 Geluidsdruk buitendeel:

 4 kW: 53 dB

 6 kW: 57 dB

 COP (7°C -35°C)

 4 kW: 4,50

 6 kW: 4,54

Subsidie op Remeha Elga Ace

U kunt de ISDE-subsidie aanvragen voor de aanschaf van een Remeha Elga Ace. Het subsidiebedrag voor warmtepompen is per 1 januari 2022 verhoogd van 20% naar 30%. Naast subsidie waarbij u een deel van de aanschafkosten terugkrijgt, kunt u ook geld lenen voor de aanschaf van een warmtepomp. Dit kan bijvoorbeeld met de energiebespaarlening of een groene hypotheeklening.

 

Subsidie Remeha Elga Ace

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op. 

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

 

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.