Hybride warmtepomp met cv-ketel combideal

 

Als uw cv-ketel aan vervanging toe is en u wilt besparen op gas, dan is het hybride warmtepomp in combinatie met een cv-ketel een goede optie. De warmtepomp neemt voor een groot deel van het jaar de taak van de cv-ketel over. Hierdoor gaat u minder gas gebruiken en bespaart u op de gasrekening.

Warmtepomp met cv-ketel

Met een hybride warmtepomp kunt u uw gasverbruik flink verlagen. De warmtepomp neemt voor een groot deel de functie van de cv-ketel over. De cv-ketel hoeft hierdoor minder hard te werken, waardoor hij een langere levensduur heeft dan zonder warmtepomp.

 

Bij Kemkens kunt u terecht voor de aanschaf én installatie van een hybride warmtepomp op uw bestaande of nieuwe cv-ketel. Lees hieronder hoe dit werkt, wat de voordelen zijn en wat de voorwaarden zijn.  

 

Op deze pagina geven we meer informatie over de warmtepomp met cv-ketel:

 

Doe onze warmtepompcheck

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe onze warmtepompcheck en kom er binnen enkele minuten achter!

 

Doe de warmtepompcheck

 

 

 

Waarom een warmtepomp met een cv-ketel

Het grootste voordeel van een hybride warmtepomp combineren met een cv-ketel is de besparing op het gasverbruik. U verbruikt gemiddeld tot zo’n 70% minder gas dan een woning met alleen een cv-ketel op gas. Dit is erg gunstig, want gas wordt steeds duurder en door de stijgende gasprijzen gaat de energierekening omhoog.

 

Voorwaarden warmtepomp met cv-ketel

Of uw huis geschikt is voor een warmtepomp, hangt af van meerdere zaken. Bijvoorbeeld of uw woning geïsoleerd is. Een hybride warmtepomp is al geschikt bij woningen met een matige isolatie en dubbelglas. Maar hoe beter de isolatie, hoe beter de warmtepomp zijn werk kan doen. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om de warmtepomp bij de cv-ketel te plaatsen. Ook uw afgiftesysteem moet geschikt zijn voor verwarmen met lage temperatuur.

 

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe onze warmtepompcheck! Ontdek binnen enkele minuten of uw woning geschikt is en welk type warmtepomp wij u adviseren. Als uw woning geschikt is, kunt na het invullen van de warmtepompcheck direct een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.

 

Doe de warmtepompcheck

Een warmtepomp combineren met een cv-ketel

hybride-warmtepompEen hybride warmtepomp kan eenvoudig worden aangesloten op de bestaande of nieuwe cv-installatie. Vanaf dat moment werken de warmtepomp en cv-ketel samen. De warmtepomp zorgt voor het verwarmen van de woning. De cv-ketel springt bij als het buiten erg koud is en de warmtepomp de woning niet warm genoeg krijgt. De cv-ketel zorgt ook voor warm water in de keuken en badkamer.

 

Door de warmtepomp hoeft de cv-ketel minder hard te werken. Hierdoor verbruikt u minder gas, bespaart u op de gasrekening én zal de cv-ketel langer meegaan.

Kosten warmtepomp met cv-ketel

De aanschafkosten van een hybride warmtepop start bij € 6.400,- inclusief BTW en installatie zonder nieuwe cv-ketel. U kunt een subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp. Een warmtepomp is het meest rendabel bij een gasverbruik vanaf 1.500 m3 per jaar. De terugverdientijd ligt tussen de 7 en 15 jaar. De exacte tijd waarin u de kosten terugverdient hangt onder andere af van het gasverbruik, de aanschafprijs en het subsidiebedrag.

Combideal Remeha en Intergas*

Interesse in een cv-ketel met hybride warmtepomp? Profiteer van onze aanbieding! Bij aanschaf van een nieuwe cv-ketel en een hybride warmtepomp van Remeha of Intergas ontvangt u nu tijdelijk € 350,- korting.

 

Maak gebruik van deze combideal en start met besparen.

 

*De actie is geldig t/m 31 december 2024. Bekijk hier de voorwaarden.

Werking warmtepomp met cv-ketel

Er zijn verschillende soorten hybride warmtepompen: een ventilatiewarmtepomp en een lucht-water warmtepomp.

 

Werking ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp zorgt voor verwarming én een goede ventilatie in huis. Hij vervangt de mechanische ventilatiebox. De ventilatielucht warmtepomp zorgt, net als de mechanische ventilatie, ervoor dat de woning goed geventileerd blijft en vervuilde, vochtige lucht wordt afgevoerd.

 

In tegenstelling tot de mechanische ventilatiebox gebruikt de ventilatiewarmtepomp de afgezogen lucht uit de woning. Hij haalt eerst de warmte uit deze ventilatielucht, daarna wordt de afgekoelde lucht naar buiten geblazen. In plaats van warme lucht wordt er dus koude lucht naar buiten geblazen. De warmte lucht wordt vervolgens (her)gebruikt voor het verwarmen van de woning.

 

        Cv-ketel met mechanische ventilatie

     

                            Ventilatiewarmtepomp

 

Werking lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in bruikbare energie voor de juiste temperatuur in huis. De warmtepomp bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit haalt energie/warmte uit de buitenlucht en geeft dit door aan de binnenunit die het verder verwarmt. De binnenunit geeft vervolgens de warmte af aan het water in de cv-leidingen.

 

De installatie bestaat uit:

  1. een buitendeel
  2. een binendeel
  3. een cv-ketel
  4. een thermostaat

 

Is uw huis niet geschikt voor een warmtepomp?

Lees meer over cv-ketels

© 2024, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.