Daikin Altherma Hybride

 

Op zoek naar een hybride warmtepomp en cv-ketel in één? Kies dan voor de Daikin Altherma Hybride. Lees hieronder meer informatie over deze warmtepomp of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Daikin Altherma hybride warmtepomp

De Daikin Altherma is een hybride lucht-water warmtepomp met ingebouwde Intergas cv-ketel. De warmtepomp kan geplaatst worden op de plek van de huidige cv-ketel. Met deze warmtepomp daalt uw gasverbruik met gemiddeld 50 tot 60 procent.

  • Ideaal voor bestaande woningen
  • Verwarmen en warm water
  • Geen losse cv-ketel nodig

Over de Daikin Altherma hybride warmtepomp

De Daikin Altherma hybride warmtepomp is een lucht-water warmtepomp met ingebouwde Intergas cv-ketel. De warmtepomp bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De warmtepomp zorgt voor verwarming van uw huis. De ingebouwde cv-ketel zorgt voor warm water in de keuken en badkamer. De cv-ketel springt ook bij als het buiten te koud is en de warmtepomp niet genoeg warmte kan leveren.

 

Waarom een Daikin Altherma hybride warmtepomp

  • Geschikt voor woningen met matige isolatie: De Daikin Altherma is al geschikt bij woningen met matige isolatie. Maar hoe beter de isolatie, hoe beter de warmtepomp zijn werk kan doen. 
  • Vaak te combineren met huidige radiatoren: Vaak kan deze warmtepomp goed gecombineerd worden met de huidige radiatoren. Hierbij geldt de voorwaarde dat de radiatoren geschikt zijn voor lage temperatuurverwarming.
  • Geen nieuwe cv-ketel nodig: De Daikin Altherma is een warmtepomp en cv-ketel in één. Hierdoor heeft u geen nieuwe cv-ketel nodig en hoeft u geen rekening te houden met extra ruimte rondom de huidige cv-ketel. Er gelden wel voorwaarden voor het buitendeel. Belangrijk is dat het buitendeel volledig vrij staat en dat de afstand tot het binnendeel niet te groot is. Ook moet er rekening gehouden worden met de afstand tot de buren in verband met het geluid wat het buitendeel maakt.

Wanneer u een vrij nieuwe cv-ketel heeft, dan kunt u beter kiezen voor een warmtepomp zonder ingebouwde cv-ketel, zoals de Remeha Elga Ace. En als u niet voldoende ruimte heeft voor het buitendeel, want is de Inventum Spaarpomp een alternatief. Dit toestel heeft namelijk alleen een binnendeel.

 

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor de Daikin Altherma warmtepomp? Doe de warmtepompcheck!

 

Doe de warmtepompcheck!

Werking Daikin Altherma hybride warmtepomp

De Daikin Altherma is een lucht-water warmtepomp. Dat betekent dat hij de warmte uit de buitenlucht haalt. Deze warmte wordt vervolgens doorgegeven aan het binnendeel die de warmte gebruikt om water op te warmen. Het warme water gaat vervolgens naar het warmteafgiftesysteem voor het verwarmen van de woning. Kortom: hij gebruikt lucht (de buitenlucht) om water mee te verwarmen, vandaar de term lucht-water.

Garantie Daikin Altherma 

Er zit standaard twee jaar garantie op de Daikin Altherma hybride warmtepomp. Na installatie zorgt de installateur voor een pre-registratie bij Daikin. De registratie van uw warmtepomp kunt u vervolgens zelf voltooien. Dit kan tot 1 jaar na de installatiedatum. Houd er rekening mee dat periodiek ondehroud aan de warmtepomp door een erkende installateur een vereiste is om in aanmerking te komen voor aanvullende garantie.

De prijs van een Daikin Altherma warmtepomp

De prijs van de Daikin Altherma warmtepomp ligt tussen de € 4.000 en € 7.000,- inclusief BTW en installatie. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen op de aanschaf. De hoogte van de subsidie hangt af van de aanschafkosten en het vermogen van het toestel.

Geluid van een Daikin Altherma

De Daikin Altherma heeft een geluidsvermogenniveau van 61 dB, het geluidsdrukniveau op 1 m is 48 dB. De geluidsnorm voor warmtepompen die aan de buitenkant van het huis worden geplaatst is gereduceerd naar 40 dB wat hoorbaar mag zijn bij de buren. Dat maakt dat deze warmtepomp met name geschikt is voor een twee-onder-één-kapwoning of een vrijstaande woning.

 

Om er zeker van te zijn dat de u voldoet aan de geluideisen maken wij gebruik van de rekentool die door de Rijksoverheid is ontwikkeld. Hiermee kunnen wij berekenen hoeveel geluid er hoorbaar is bij de buren.

Specificaties Daikin Altherma

 Afmetingen (hxbxd)

 Binnendeel: 902 x 450 x 164 mm

 Buitendeel: 735 x 832 x 307 mm 

 Gewicht

 Binnendeel:

 5 kW: 30 kg

 8 kW: 31,2 kg

 

 Buitendeel: 54 kg

 Vermogen

 5 of 8 kW

 Uitvoering

 Hybride

 Geluidsniveau

 Geluidsvermogenniveau: 61 dB

 Geluidsdrukniveau op 1m: 48 dB

 COP (7°C/6°C - 45°C):

 5 kW: 3,58

 8 kW: 3,42

Subsidie op Daikin Altherma

U kunt de ISDE-subsidie aanvragen voor de aanschaf van een Daikin Altherma warmtepomp. De exacte hoogte van het bedrag is onder andere afhankelijk van de aanschafkosten en vermogen.

 

Naast subsidie waarbij u een deel van de aanschafkosten terugkrijgt, kunt u ook geld lenen voor de aanschaf van een warmtepomp. Dit kan bijvoorbeeld met de energiebespaarlening of een groene hypotheeklening.

 

Subsidie Daikin Altherma

Heeft u een vraag over de Daikin Altherma?

Vul hieronder uw gegevens in en we we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Mijn woning is geïsoleerd*

(Indien uw woning niet geïsoleerd is, raden we een warmtepomp af)

Mijn woning is voorzien van vloer- of wandverwarming*
Gemiddeld gasverbruik p/j (m3)*

(Indien uw jaarlijkse gasverbruik onder 1.500 m3 ligt, raden we een warmtepomp af)

Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.