Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

 

Wilt u uw huis verduurzamen met een hybride warmtepomp? Dat kan met de Nefit Bosch Compress 3400i. Lees hieronder meer informatie over deze warmtepomp.

Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

De Nefit Bosch Compress is een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp gebruikt de buitenlucht om uw woning te verwarmen. Met deze warmtepomp verwarmt u de woning het grootste deel van het jaar met duurzame energie. De cv-ketel springt alleen bij op temperaturen rond en onder het vriespunt. Daarnaast zorgt de cv-ketel voor warm water. Daarmee bespaart u al snel 70% op uw gasrekening.

  • Gasverbruik en CO2-uitstoot
  • Bespaar op energiekosten
  • Geschikt voor bestaande cv-ketels

Over de Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

De Nefit Bosch Compress is een hybride lucht-water warmtepomp. Hij gebruikt de buitenlucht voor het verwarmen van de woning. Doordat de warmtepomp deels te taken van de cv-ketel overneemt, hoeft de ketel minder in actie te komen. Als het buiten te koud wordt, waardoor de warmtepomp de woning niet warm genoeg krijgt, zal de installatie automatisch overschakelen op de cv-ketel. Daarnaast zorgt de cv-ketel voor warm water in de keuken en badkamer.  

 

Deze compacte warmtepomp is makkelijk te plaatsen in uw woning. Hierbij zijn geen grote aanpassingen nodig. Hij werkt namelijk ook met gewone radiatoren. De installatie bestaat uit een binnendeel en een buitendeel en is beschikbaar in 4, 6, 8 en 10 kW.

 

Waarom een Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

  • Geschikt voor woningen met matige isolatie: De Nefit Compress is al geschikt bij woningen met matige isolatie en dubbelglas.
  • Geen grote aanpassingen: De warmtepomp werkt met gewone radiatoren. U hoeft niet te investeren in vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Compact formaat: Door het compacte formaat zijn de binnen en buitenunit bijna overal te plaatsen.

De Nefit Bosch Compress heeft een buitenunit. Door de geluidseisen vanuit de overheid is een warmtepomp met buitenunit vrijwel niet geschikt voor appartementen. Het buitendeel kan vaak niet op voldoende afstand van de buren worden geplaatst. De Inventum Spaarpomp is dan een goed alternatief. Dit toestel heeft alleen een binnendeel.

Werking Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

De Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp is een lucht-water warmtepomp. De buitenunit van de warmtepomp zuigt lucht aan. Met behulp van compressie wordt de temperatuur verhoogd. Via de binnenuit van de warmtepomp wordt de warmte afgegeven aan het afgiftesysteem in uw woning. De cv-ketel zorgt voor warm water en springt als de warmtepomp de woning niet warm genoeg krijgt. Zo bent u altijd zeker van een warm huis.

Garantie Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

Er zit twee jaar garantie op de Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp. Een voorwaarde voor de garantie is dat het toestel is geïnstalleerd en onderhouden door een installateur.

De prijs van een Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

De Nefit Bosch Compress 3400i is beschikbaar vanaf € 6.810,- inclusief BTW en installatie. Dit bedrag is exclusief subsidie. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen op de aanschaf.

Geluid van Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

De Nefit Bosch Compress is beschikbaar in 4, 6, 8 en 10 kW. De Nefit Bosch Compress buitenunits hebben een geluidsdrukniveau van 53 dB (4 kW) en 51 dB (6,8,10 kW). De buitenunit mag volgens de geluideisen van de overheid niet meer dan 45 dB aan geluid veroorzaken bij de woning van de buren. ’s Nachts is de norm 40 dB. De grens van het aantal dB geldt op de perceelgrens. Een warmtepomp mag dus meer geluid veroorzaken, maar dan moet hij wel op voldoende afstand van de buren geplaatst worden.

 

De warmtepompen van Nefit hebben een stilbedrijfmodus (Silent Modus). Is deze modus ingeschakeld, dan draaien de compressor en ventilator op een lager toerental. Hierdoor wordt er minder geluid geproduceerd.

 

Om er zeker van te zijn dat u voldoet aan de geluideisen maken wij gebruik van de rekentool die door de Rijksoverheid is ontwikkeld. Hiermee kunnen wij berekenen hoeveel geluid er hoorbaar is bij de buren.

Specificaties Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

 Afmetingen (hxbxd)

 Binnendeel: 70 x 48,5 x 39,8 cm

 Buitendeel:

 4 kW: 60,9 x 97,6 x 38 cm

 6, 8, 10 kW: 86,4 x 97,5 x 38 cm

 Gewicht

 Binnendeel: 36 kg

 Buitendeel: 

 4 kW: 50 kg

 6,8,10 kW: 66 kg

 Vermogen

 4, 6, 8 en 10 kW

 Uitvoering

 Hybride

 Geluidsniveau buitendeel

  Geluidsdrukniveau 1m:

 4 kW: 53 dB

 6, 8, 10 kW: 51 dB

 COP (7°C -35°C)

 4 kW: 4,68

 6 kW: 4,75

Subsidie op Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp

U krijgt subsidie op de Nefit Bosch Compress 3400i hybride warmtepomp. Met de ISDE-subsidie van de overkrijgt krijgt u tot wel een derde van de investering terug. U kunt daarnaast ook geld lenen voor de aanschaf van een warmtepomp. Dit kan bijvoorbeeld met de energiebespaarlening of een groene hypotheeklening.

 

Subsidie Nefit Compress 3400i

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op. 

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie en afmeldmogelijkheden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.