Regelingen en subsidie

 

Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen en benieuwd naar de subsidieregelingen en mogelijkheden? Ook in 2020 zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar om zonnepanelen te financieren.

 

Wij zetten het laatste nieuws voor u op een rijtje. 

Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is het mogelijk om energiebesparende maatregelen te financieren. De lening kan naast zonnepanelen ook gebruikt worden voor isolatie en zonneboilers. Wilt u de lening gebruiken voor zonnepanelen, houd er dan rekening mee dat 75% van deze lening gebruikt kan worden voor zonnepanelen. Het resterende percentage moet geïnvesteerd worden in andere energiebesparende maatregelen.

 

* Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website www.energiebespaarlening.nl.

  • U kunt minimaal €2.500,- en maximaal € 50.000,- lenen
  • U betaald een aantrekkelijke rente (1,5 - 1,9%*)
  • Eenmalige kosten van 2% van het totale bedrag
  • Looptijd van 7, 10 of 15 jaar
  • Boetevrij aflossen mogelijk

Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparing?

Milieu Centraal en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben samen de EnergieSubsidiewijzer ontwikkeld. Na het invullen van uw woonplaats kunt u snel zien welke subsidies en/of leningen er in uw regio beschikbaar zijn om uw woning energiezuiniger te maken.

 

Doe de subsidie check

Salderingsregeling zonnepanelen

De energie die u opwekt met uw zonnepanelen kunt u direct gebruiken in uw huishouden. Wanneer u meer opwekt dan dat u zelf verbruikt, wordt het overschot, via uw meterkast, teruggeleverd aan het net. Op uw jaarrekening wordt de opgewekte stroom van uw zonnepanelen tegen hetzelfde tarief verrekend met de stroom die u heeft verbruikt. Dit wordt ook wel salderen genoemd. De salderingsregeling is een soort subsidie, afhankelijk van belastingen. Dit kan hoog oplopen wanneer de belastingen worden verlaagd.

 

Het huidige kabinet wil de salderingsregeling voor zonnepanelen vervangen. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat werkt momenteel aan een nieuwe regeling, een terugleversubsidie. Het streven was om de salderingsregeling in 2020 om te buigen naar de nieuwe regeling. In januari 2019 is er een uitstelbrief van minister Wiebes verschenen over het uitstellen van de wijziging van de wetgeving tot in ieder geval 2021. Dit betekent dat de salderingsregeling tot die tijd van kracht blijft.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over zonnepanelen en het beste advies in uw situatie? Doe onze zonnepanelencheck!

 

 

Naar zonnepanelencheck

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.