Teruglevering van elektriciteit met zonnepanelen

 

De energie die u opwekt met zonnepanelen gebruikt u direct in uw huishouden. De elektriciteit die u extra opwekt kunt u terugleveren aan het net, ook wel salderen genoemd. U ontvangt hier een vergoeding voor. Lees meer over het terugleveren van zonne-energie.

Teruglevering van zonne-energie, hoe werkt dat?

De energie die zonnepanelen opwekken kunt u direct gebruiken in uw huishouden. Vaak wekt u overdag meer energie op dan u verbruikt. De extra opgewekte energie wordt dan automatisch teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Op de momenten dat u geen energie opwekt neemt u weer energie van het net af, dit wordt weggestreept tegen de energie die u heeft teruggeleverd. U betaald hiervoor geen kWh prijs. Dit wordt salderen genoemd. Onderstaand rekenvoorbeeld, met daarbij de tekening hiernaast, maakt dit inzichtelijk.

  • Opgewekte stroom per jaar door uw zonnepanelen: 3500 kWh
  • Jaarlijks huishoudelijk verbruik: 3500 kWh
  • Te betalen aantal kWh: 0 kWh

zonnepanelen terugleververgoeding

Aanmelden voor saldering

In het geval van zonne-energie terugleveren aan het net komt u in aanmerking voor een vergoeding. Om salderen mogelijk te maken dient u zich aan te melden via energieleveren.nl. Zo is de netbeheerder en energieleverancier op de hoogte van het terugleveren van energie. U dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • U wekt energie op en levert terug aan het elektriciteitsnet
  • U heeft een geschikte elektriciteitsmeter voor terugleveren (slimme meter)
  • U heeft een kleinverbruiksaansluiting (in het geval van particulier gebruik is dit nagenoeg altijd het geval)

Salderingsregeling zonnepanelen

De energie die u opwekt met uw zonnepanelen kunt u direct gebruiken in uw huishouden. Wanneer u meer opwekt dan u zelf verbruikt, mag u tot 1 januari 2025 het overschot terugleveren aan het net. Dit mag u wegstrepen tegen uw verbruik op een ander moment. Dit wordt salderen genoemd. Voor het terugleveren ontvangt u vergoeding van de energieleverancier. Hoe hoog de vergoeding is, verschilt per energieleverancier. 

 

Vanaf 1 januari 2025 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd tot 2031. 

 

Meer over de salderingsregeling

 

Wilt u meer informatie over zonnepanelen?

Vul hier uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Jaarlijks stroomverbruik
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.