Zonnepanelen reinigen

Ondanks de zelfreinigende laag kunnen uw panelen nog steeds vervuild raken. Uit onderzoek blijkt dat dit u op jaarbasis 2 tot 3 procent aan opbrengst kan schelen.

Waarom zonnepanelen reinigen?

Ieder paneel beschikt over een zelfreinigende laag. Deze laag zorgt ervoor dat het meeste vuil zoals vogelpoep of bladeren van het paneel spoelen wanneer het regent. In het geval van zware vervuiling dat niet vanzelf wegspoelt, is het aan te raden om uw zonnepanelen te laten reinigen. Het reinigen van uw zonnepanelen heeft de volgende voordelen:

  • Hoger rendement van uw panelen
  • Langere levensduur van uw panelen
  • Voorkomt verminderde energieopbrengst
  • Een mooier uiterlijk van de panelen en het hele dak

Hoe gaat het reinigen in zijn werk?

Ons advies is om de panelen te laten reinigen door een specialist. Helemaal als u er niet gemakkelijk bij komt of als het om een dak met flinke helling gaat.

 

In geval van zware vervuiling komen wij graag bij u langs! Bij Kemkens reinigen we zonnepanelen met Osmose water. Dit speciaal gezuiverd water zorgt ervoor dat uw panelen streeploos en vlekvrij opdrogen en zijn oorspronkelijke glans terugkrijgen. Dit is belangrijk om het hoogst mogelijke rendement te kunnen blijven behalen. Daarnaast heeft Osmose water een sterker reinigend vermogen dan normaal leidingwater.

 

Wanneer kunt u het beste uw zonnepanelen laten reinigen?

Uw zonnepanelen hoeft u maar eens in de paar jaar te reinigen, maar doe dit wel vóór dat het seizoen begint. Meestal is dat in april. Zo profiteert u in de beste maanden van het jaar optimaal van uw zonnepanelen!

 

Tarieven reinigen zonnepanelen

Het tarief voor reiniging is als volgt*:

 

Aantal zonnepanelen Tarief
6 t/m 12 panelen € 95,-
13 t/m 24 panelen € 125,-

*Prijs voor reiniging geldt per schoonmaakbeurt.

 

Plan een reinigingsbeurt in

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Aantal zonnepanelen
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2020, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden   |   Privacy statement

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.