Hoeveel bespaart u met onze zonnepanelen?
  • Persoonlijk advies
  • Direct inzicht in uw besparing
  • Gemiddelde klantbeoordeling van 8.4
Waar woont u?
Postcode
Huisnr.
Toev.

Helaas valt uw postcode niet in ons werkgebied en kunnen wij u daarom geen offerte op maat aanbieden.

Op dit moment plaatsen wij geen zonnepanelen in de provincie Zeeland. Daarom kunnen wij u helaas geen offerte op maat aanbieden.

Hoeveel verbruikt u?
Stroom per jaar kWh
Wat is uw e-mailadres?
U ontvangt de berekening en updates over uw besparing op dit e-mailadres.
E-mailadres
Heeft u geen eigen dak omdat u bijvoorbeeld een huurwoning en/of een gemeenschappelijk dak heeft? Vraag dan uw verhuurder of de VvE naar de mogelijkheden voor zonnepanelen.
Bereken uw besparing
Meer dan duizend klanten hebben een advies ontvangen
De besparing is berekend voor een woning met een dak op het zuiden, waarbij de zonnepanelen onder een hoek van 36 graden liggen. Gebaseerd op een stroomprijs van € 0,22 per kWh (prijspeil 2021), de totaalprijs na btw teruggave en rekening houdend met de afbouw van de salderingsregeling.
Gemiddeld €650 besparing per jaar

Subsidie op zonnepanelen

Er zijn er verschillende regelingen die de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk maken. Zo profiteert u van 0% btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Ook is de salderingsregeling in stand. En er is de mogelijkheid om een energiebespaarlening af te sluiten. Wij hebben deze drie regelingen voor u op een rijtje gezet.

 

De salderingsregeling wordt vaak gezien als een subsidie 

Met de salderingsregeling kunt u de opgewekte stroom die u teruglevert aan het net, wegstrepen tegen de stroom die u afneemt bij uw energieleverancier. Levert u meer terug dan u verbruikt, dan krijgt u hiervoor een terugleververgoeding. De hoogte van de vergoeding verschilt per energiebedrijf. De salderingsregeling wordt de komende jaren afgebouwd. In 2025 mag er 36% minder gesaldeerd worden. Vanaf 2026 tot 2031 is de afbouw 9% per jaar. In januari 2031 is er geen salderingsregeling meer. Maar zelfs dan blijven zonnepanelen rendabel.

 

Meer over de salderingsregeling

Geen BTW meer op zonnepanelen

In 2023 betaalt u 0% btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. U betaalt ook geen btw voor de aanleg van kabels, het montagemateriaal en de omvormer. Met deze maatregel hoopt de overheid dat het aantrekkelijker wordt om zonnepanelen te kopen. Met de 0% BTW regeling stopt de btw-teruggave regeling. Als u vóór 2023 zonnepanelen heeft aangeschaft, dan kunt u de btw terugvrage bij de belastingdienst indienen. In 2022 (en daarvoor) betaalde u namelijk 21% belasting over zonnepanelen en de installatie daarvan. Op onze uitgebreidere pagina leest u alles over de btw op zonnepanelen in 2023.

 

Meer over BTW op zonnepanelen

ISDE subsidie zonnepanelen 

ISDE is de afkorting voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. Hiermee kunt u subsidie aanvragen voor de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of isolatiemaatregelen. U krijgt dan vanuit de overheid een deel van de kosten terug. Zonnepanelen vallen niet onder de ISDE-subsidie.

Voor zonnepanelen geldt de Energiebespaarlening waarmee u tegen gunstige voorwaarden geld kunt lenen voor zonnepanelen. De rente varieert van 4,3% tot 4,7%. Heeft u binnen uw huishoouden een inkomen van maximaal €48.625, dan betaalt u geen rente.

Rendabele investering

De overheid geeft geen subsidie voor zonnepanelen, maar er zijn genoeg financiële regelingen die het kopen van zonnepanelen aantrekkelijk maken. Ook wanneer de salderingsregeling er niet meer is, blijven zonnepanelen een waardevolle investering! 

 

Zonnepanelen blijven rendabel

Hoeveel bespaart u met zonnepanelen?

Wilt u weten hoeveel u gaat besparen met zonnepanelen? Doe onze zonnepanelencheck en krijgt inzicht in:

  • Het aantal zonnepanelen dat het best bij u past
  • Een schatting van de kosten
  • En het bedrag dat u per jaar kunt besparen

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.
Verbruik inschatten
Hoeveel mensen wonen er op dit adres?
1 2 3 4 5
Wat voor type huis is dit?
Rijtjeswoning
Appartement
Rijtjeswoning
Hoekwoning
2 onder 1 kapwoning
Vrijstaande woning
Maak een inschatting
Uw dak opzoeken... Ligging & oppervlakte bepalen... Advies berekenen... Voltooid!
  • Persoonlijk advies
  • Direct inzicht in uw besparing
  • Binnen 24 uur advies op maat
Zij geven ons gemiddeld een 8.4 van de 10 27180
star star star star star 8.4/10 27180 beoordelingen
Bovendien beveelt 95% van onze klanten ons aan