Een thuisbatterij is qua formaat te vergelijken met een cv-ketel, wasmachine of een warmtepomp. De exacte afmeting van een thuisbatterij kan hierbij variëren, afhankelijk van het vermogen en de opslagcapaciteit ervan. Voor een vermogen van 8 tot 10 kWh (gemiddeld huishouden) wordt gerekend met 1 vierkante meter ruimte.

Opgewekt en vol energie met een thuisbatterij van Kemkens
Met een thuisbatterij slaat u de overtollige stroom van uw zonnepanelen eenvoudig op voor later gebruik. Bijvoorbeeld op het moment dat de zon niet schijnt. Door maximaal gebruik te maken van uw zelf opgewekte stroom voorkomt u terugleverkosten en hoeft u minder stroom in te kopen bij uw energieleverancier. Lees alles over de thuisbatterij en de mogelijkheden voor uw situatie.
Slim energie opslaan voor eigen gebruik
Met een thuisbatterij slaat u eenvoudig de zonne-energie van uw zonnepanelen op en gebruikt u deze op de momenten dat u het nodig heeft. Heel eenvoudig! Overdag wordt de thuisbatterij opgeladen, waarna u de opgewekte energie ’s avonds of op een ander gewenst moment kunt gebruiken. Dit betekent meer duurzaam eigen gebruik en lagere energiekosten. Ontdek hoe de thuisbatterij werkt en hoe deze uw energieverbruik kan optimaliseren.
Voordelen van een thuisbatterij
Heeft u zonnepanelen en wilt u hier maximaal rendement uit halen? Dan is de thuisbatterij iets voor u. De voordelen op een rij:

Zo werkt een thuisbatterij
Assortiment thuisbatterijen Kemkens
Kemkens biedt 3 topmerk thuisbatterijen: Duracell, Enphase en Fox ESS. Alle drie de varianten beschikken over slimme functionaliteiten. Zo heeft u bijvoorbeeld via een app 24/7 inzicht in uw opgewekte, verbruikte en opgeslagen energie. Wel zo prettig, de eigen regie over uw energie. Als u bij ons een thuisbatterij koopt, is dit altijd inclusief uitgebreid advies en vakkundige installatie.



Regie over uw energie
De thuisbatterijen van Kemkens zijn voorzien van een Energie Management Systeem waarmee u uw zonnepanelen en thuisbatterij slim kunt sturen. Via een app heeft u 24/7 inzicht in de opwek van uw zonnepanelen, de opgeslagen stroom in de thuisbatterij en het energieverbruik van uw apparaten in huis. Hiermee kunt u uw apparaten (automatisch) inschakelen op de meest effectieve momenten, wat zorgt voor maximaal gebruik.

Thuisbatterij voor eigen gebruik en voor handelen op de energiemarkt
Met een thuisbatterij met slimme sturing kunt u niet alleen de opwek, opslag en het eigen verbruik van uw zelf opgewekte stroom monitoren en optimaliseren. Het biedt u ook de mogelijkheid om actief deel te nemen aan de energiemarkt en te handelen met de thuisbatterij.
Handelen met een thuisbatterij
Wanneer de stroomprijzen laag zijn, bijvoorbeeld tijdens daluren, laadt de batterij zich op. En tijdens piekuren, wanneer de stroomprijzen hoog zijn, kan de opgeslagen energie worden verkocht. In combinatie met een dynamisch contract kunt u hiermee extra inkomsten genereren. Hoewel het handelen in energie extra inkomsten kan opleveren, is het belangrijk om de risico’s, zoals fluctuerende prijzen en marktonzekerheden, in overweging te nemen. Wij adviseren u goed te kijken wat past bij uw behoefte en situatie. Hieronder de twee opties op een rij.
Goed om te weten

Onze klanten zijn erg tevreden met ons
Zij geven ons gemiddeld een 8.4 van 10
Bovendien beveelt 94% van onze klanten ons aan
Vul hieronder uw gegevens in en onze collega’s nemen spoedig contact met u op.
"*" geeft vereiste velden aan

Telefonisch advies?
Veelgestelde vragen
De stroom in een thuisbatterij kunt u enkele dagen opslaan. Het exact aantal dagen hangt af van de kwaliteit en het type batterij dat u gebruikt. Momenteel is het helaas nog niet mogelijk om opgewekte energie voor langere perioden op te slaan, bijvoorbeeld voor de zomermaanden.
Een thuisbatterij kan ook in de wintermaanden rendabel zijn, ondanks dat de opwek door de koude temperatuur en minder zonlicht minder zal zijn. Door overdag opgewekte zonne-energie op te slaan, kunt u deze stroom ’s avonds gebruiken wanneer de vraag hoog is. Dit is vooral nuttig tijdens de donkere wintermaanden wanneer de zon minder schijnt. Verder zijn er enkele zaken die ervoor kunnen zorgen dat u de mindere opbrengst direct compenseert. Denk aan de thuisbatterij op een warme plek in huis te plaatsen, gebruik te maken van energiezuinige apparaten (waar mogelijk op afstand te besturen) en uw opgewekte stroom te verhandelen op de energiemarkt. Op de lange termijn bespaart u met uw thuisbatterij niet alleen kosten, draagt u ook bij aan een beter klimaat en heeft u de regie in eigen hand door meer zelfvoorzienend te zijn.
Als u veel energie verbruikt tijdens de piekuren, wanneer de stroomprijs het hoogst is, kan een thuisbatterij je helpen om te besparen op uw energierekening. Daarnaast kunt u flink besparen door de stroom op te opslaan wanneer de prijs laag is en de stroom terug te leveren wanneer de prijs hoog is. Hiervoor dient u wel een dynamisch contract af te sluiten.
Hoewel u netto minder teruglevert dan u verbruikt, brengen veel energieleveranciers tegenwoordig terugleverkosten in rekening. Dit is vaak een vast bedrag per maand of per kWh teruggeleverde stroom, zelfs als u onder het salderingsplafond blijft. De reden hiervoor is dat de stroom meestal wordt teruggeleverd op momenten dat er al te veel stroom op het net zit (bijvoorbeeld op een zonnige middag), en er stroom wordt afgenomen op momenten dat de stroom schaars en duur is (avond, winter). Dit veroorzaakt piekbelasting voor de netbeheerder en kosten voor uw leverancier, waarvoor zij een vergoeding rekenen.
Voorbeeld:
- U verbruikt 3.000 kWh per jaar.
- Uw zonnepanelen wekken 2.800 kWh op.
- In totaal levert u 2.500 kWh terug aan het net.
- Uw netto verbruik op jaarbasis is dan 3.000 – 2.800 = 200 kWh, onder het salderingsmaximum. Maar in de zomer levert u op een zonnige middag misschien wel 4 kWh per uur terug, terwijl u zelf dan niks verbruikt. U gebruikt het net als een “batterij”, wat piekbelasting veroorzaakt.
Hoe u de terugleverkosten kunt checken en beperken:
- Controleer uw energiecontract: Kijk of er terugleverkosten of een staffelmodel vermeld staan.
- Gebruik meer stroom tijdens opwekking: Probeer apparaten zoals de wasmachine of boiler aan te zetten op zonnige middagen.
- Overweeg een thuisbatterij: Hoewel nog niet altijd rendabel, kan dit in de toekomst veranderen en helpen bij het opslaan van overtollige stroom.

Kemkens: uw duurzame energiespecialist
Van advies over een thuisbatterij passend bij uw situatie, tot installatie, service en ondersteuning. Onze specialisten regelen het voor u! Met oog voor maatwerk en persoonlijke aandacht.


