Ga warmteverlies tegen met spouwmuurisolatie

 

Is uw spouwmuur nog niet geïsoleerd? Door deze te laten isoleren kunt u veel warmteverlies uit uw woning tegengaan. Dit zorgt niet alleen voor een besparing op uw energierekening, maar biedt meer voordelen.

 

Jaarlijkse energiebesparing, voor een gemiddelde eengezinswoning € 800,- (Bron: Milieu Centraal).

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kan alleen onder bepaalde voorwaarden toegepast worden. Alleen in spouwmuren zonder isolatiemateriaal kan namelijk isolatie aangebracht worden. Daarnaast moet de spouwmuur schoon zijn, d.w.z. zonder puin en speciebaarden (cementresten).  Anders kunnen op plaatsen zgn. ‘koudebruggen’ ontstaan, waar geen isolatiemateriaal aanwezig is en warmte kan ontsnappen.

 

Het principe van spouwmuurisolatie is dat de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld wordt met bijvoorbeeld glaswolvlokken of piepschuimbolletjes. Om deze ruimte te bereiken boren we gaten in de voegen aan de buitenkant van uw gevel. Via deze gaten wordt isolatiemateriaal de spouw in geblazen. Uw buitengevel wordt daarna volkomen hersteld. Onderhoud aan de spouwmuurisolatie is niet nodig.

 

Spouwmuurisolatie is een zeer specifiek karwei, waarvoor kennis, ervaring en vakmanschap nodig is. Hiervoor hebben wij gecertificeerde adviseurs en specialisten in huis.

 

Welke voordelen biedt spouwmuurisolatie?

  • Geen warmteverlies via de gevels van uw woning.
  • Minder vocht in huis en minder geluidsoverlast van buiten.
  • Jaarlijkse energiebesparing, voor een gemiddelde eengezinswoning € 800,- (Cijfers Milieu Centraal).
  • Verbetering van het energielabel en de totale waarde van uw woning.

Is uw woning gebouwd tussen 1920 en 1989? Dan is deze hoogstwaarschijnlijk voorzien van spouwmuren. Wanneer deze spouwmuren niet of ondermaats geïsoleerd zijn, kan dit voor wel 30% warmteverlies zorgen. Hierdoor verspilt u onnodig veel energie.

 

Spouwmuurisolatie is vaak goedkoper dan u denkt en met de besparing die het u brengt, is de terugverdientijd gering. En niet onbelangrijk: uw woning voelt lekker warm en behaaglijk aan.

 

Meer weten over spouwmuurisolatie?

Vul hier uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.