Voldoende ventilatie in huis?


Een ventilatiesysteem is vaak een ‘vergeten’ onderdeel in een woning. Het is van belang dat het ventilatiesysteem regelmatig wordt gereinigd om vocht en schimmel in uw woning te vermijden en allergieën en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Wilt u er zeker van zijn dat in uw huis de geventileerde lucht schoon en gezond is, laat dan uw ventilatiesysteem reinigen door de deskundige monteurs van Kemkens.

Ventilatie reiniging - voor gezonde en frisse lucht

U ziet het niet altijd, maar de lucht in uw woning bevat veel vocht. Er komt elke dag ongeveer 10 liter vocht bij. U doucht, kookt en wast, activiteiten waarbij vocht vrijkomt. Als de ventilatiesystemen in uw huis niet voor een goede afvoer van dit vocht zorgen, dan kan dit leiden tot schimmels. Daarnaast kan de vervuilde lucht die blijft hangen zorgen voor de versterking van allergieën, irritatie van slijmvliezen en luchtwegproblemen. U kunt ook last krijgen van droge ogen en een droge huid.

 

Al deze ongezonde aspecten kunnen voorkomen worden wanneer u zorgt voor een goed werkend, schoon ventilatiesysteem. Overigens zijn er twee soorten ventilatiesystemen: mechanische en WarmteTerugWin (WTW). Bij mechanische ventilatie wordt de oude lucht uit uw huis gezogen; een WarmteTerugWin systeem gebruikt deze binnenlucht om de schone lucht van buiten te verwarmen. Heeft u nog vragen over een ventilatie, bekijk dan onze veelgestelde vragen

Tarieven reiniging of vervanging ventilatie

Mechanische ventilatiebox + kanalen reinigen

€ 239,-

WTW-unit + kanalen reinigen

€ 339,-

Vervangen mechanische ventilatiebox

€ 409,-

 

Combinatiekorting bij reinigen + vervangen

Het is ook mogelijk om zowel uw ventilatiekanalen te laten reinigen als uw ventilatiebox te vervangen. Kiest u voor deze combinatie, dan betaalt u slechts € 579,- in plaats van € 648,-. Een besparing van € 69,-!

 

Aanvragen

Reinigen van uw ventilatiesysteem

Alleen uw raam open zetten (natuurlijke ventilatie) om gezonde lucht in uw huis te krijgen is niet voldoende, deze lucht verdwijnt snel. Om een gezond leefklimaat te creëren in huis is het sinds 1986 zelfs verplicht geworden om een ventilatiesysteem op te nemen in nieuwbouwwoningen.

 

Omdat er stof en vuil in uw ventilatiesysteem blijft hangen door de jaren heen, raden wij u aan om minimaal één keer in de 6 jaar uw mechanische ventilatiesysteem te laten reinigen.

Service en Onderhoud

Wilt u een fris en gezond binnenklimaat in uw huis, dan is ventilatie noodzakelijk. Daar uit voortvloeiend dient uw ventilatiesysteem dan ook goed onderhouden te worden. Vervangen van filters kunt u zelf doen, maar voor het grote onderhoud aan uw ventilatiebox staan wij voor u klaar. Met een goed onderhouden ventilatiesysteem geniet u van de volgende voordelen:

  • Minder kans op storingen
  • Gezond en fris binnenklimaat
  • Verlengt de levensduur van uw ventilatiesysteem
  • Optimale werking ventilatie

U kunt voor € 6,10 per maand een onderhoudscontract afsluiten voor uw Mechanische afzuigunit. Voor € 6,35 per maand kunt u een onderhoudscontract afsluiten voor uw WTW-unit.

Mechanische ventilatie 10 jaar oud?

Wanneer uw mechanische ventilatiebox al minstens 10 jaar oud is, raden we aan om deze te vervangen. Dit kan een jaarlijkse besparing van € 60,- opleveren. Een nieuwe ventilatiebox is namelijk voorzien van de nieuwste technieken en besparen meer energie. Met deze nieuwste technieken krijgt u een ventilatiebox die voor minder geluidsoverlast zorgt en ook een langere levensduur met zich mee brengt.

 

De kosten van het vervangen van een mechanische ventilatiebox zijn € 389,-.

 

Gratis persoonlijk advies over ventilatie?

 

Direct contact

Wilt u direct contact met één van onze medewerkers?

Bel dan met: 088-5050300

Contactformulier

Verstuurt u liever uw vraag via het contactformulier? Wij gaan direct voor u aan de slag!

 

Meer weten over ventilatie of direct offerte aanvragen?

Vul hier uw gegevens in en we nemen binnen enkele werkdagen contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Geïnteresseerd in
Foto mechanische ventilatiebox of wtw-unit
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.