Kemkens en Essent helpen woningcorporaties verduurzamen

31-1-2020

 

Sociale huurwoningen verduurzamen is een complexe opgave. Daarom hebben Kemkens en Essent de handen ineengeslagen en Wooneffect ontwikkeld. Met Wooneffect helpen wij woningcorporaties stap voor stap hun woningvoorraad verduurzamen. In het Energieakkoord is afgesproken dat huizen van woningcorporaties dit jaar gemiddeld energielabel B moeten hebben. Doel is dat uiterlijk in 2050 de ruim twee miljoen woningen van woningcorporaties CO2-neutraal zijn. 

 

Stap voor stap met gecombineerde producten en diensten

Via Wooneffect helpen wij de grote verduurzamingsopgave van corporaties inzichtelijk en concreter maken. Wij bieden isolatieoplossingen, mechanische ventilatie, verwarmingsoplossingen, service & onderhoud, zonne-energie toepassingen en slimme oplossingen als energiemonitoring en apparaat-inzicht. Wooneffect wordt ingepast in de voor woningcorporaties vertrouwde werkprocessen en op logische momenten, zoals een verhuizing. 

 

Samen met Essent hebben we alle expertise in huis om de woningvoorraad van woningcorporaties te kunnen verduurzamen. Van advies en uitvoering tot onderhoud. Aangezien verduurzamen van woningen voor de bewoners een impactvolle gebeurtenis kan zijn, biedt Wooneffect ook ondersteuning bij bewonersbegeleiding aan.

 

Inzicht en advies

Op dit moment worden bij een aantal projecten de Wooneffect energiemonitoringstool getest. Door het monitoren van energiestromen en installaties krijgen woningcorporaties inzicht in het functioneren van warmtepompen en kunnen zij bewoners slim adviseren over hun energieverbruik. Daarnaast krijgen woningcorporaties een kijk in de CO2-uitstoot van hun complexen.

 

Twan van Grinsven, binnen Kemkens verantwoordelijk voor Wooneffect: "Inmiddels hebben we met diverse woningcorporaties veel ervaring opgedaan. Op dit moment helpen wij Woningbouwvereniging Bergopwaarts met het verduurzamen van hun woningvoorraad. Dit doen we samen met Toevast, Caspar de Haan en Van der Meijs vastgoedonderhoud. Het unieke aan dit project is dat de woning volledig gerenoveerd en klaargemaakt wordt voor de toekomst wanneer de woning beschikbaar komt en van huurder wisselt. En dan met minimale overlast voor bewoners. Het gaat om zo'n 180 woningen per jaar die in aanmerking komen voor een complete verduurzaming. Op deze manier geven we concreet invulling aan onze ambitie om iedereen stap voor stap mee te nemen in de energietransitie."

 

< terug naar nieuws

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.