Ontvang nu tot € 150,- korting bij een nieuwe HR-ketel

 

Wilt u een nieuwe HR-ketel kopen of huren? Kemkens helpt u met het juiste advies voor een nieuwe ketel die aansluit bij uw wensen. Neem direct contact op!

Nieuwe HR-ketel kopen

Wanneer u een nieuwe HR-ketel zoekt, wilt u natuurlijk dat deze optimaal past bij uw persoonlijke situatie. Kemkens helpt u graag bij het maken van een keuze en onze adviseurs staan voor u klaar om u van deskundig advies te voorzien. Wij stemmen de keuze altijd af op uw persoonlijke situatie en wensen.

De hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel wordt ook wel HR-ketel genoemd. Deze ketel heeft een veel hoger rendement dan de cv-ketels van vroeger, zoals VR-ketels. Het rendement van een HR-ketel is hoger dan 100%. Dat komt omdat deze ketels extra warmte uit de rookgassen halen. De warmte uit vrijgekomen rookgassen en waterdamp worden namelijk hergebruikt. Omdat er minder warmte verloren gaat zijn HR-ketels zuinig in gebruik.

 

Unieke actie bij aanschaf van een nieuwe cv-ketel*

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding! Bij aanschaf van een nieuwe Nefit of Intergas cv-ketel ontvangt u nu tot € 150,- korting. U ontvangt € 150,- korting bij koop of € 100,- korting bij huur.

 

Een ideaal moment dus om een nieuwe cv-ketel te kopen of huren. Wij zorgen ervoor dat u comfortabel kunt wonen.

 

*De actie is geldig t/m 30 september 2023. Bekijk hier de voorwaarden.

 

Voordelen van een HR-ketel

 • Energiezuinig: HR-ketels zijn zuinig in gebruik. Alle warmte die vrijkomt bij de werking wordt hergebruikt om het cv-water opnieuw mee te verwarmen. Hierdoor heeft de ketel minder energie nodig om zijn werk te kunnen doen.
 • Besparen op de energierekening: Een HR-ketel is een stuk zuiniger dan een gewone ketel (vr-ketel). Hierdoor bespaart u op de energierekening.
 • Veiliger: HR-ketels hebben geen waakvlam meer. De ketel slaat pas aan wanneer u warm water nodig heeft of de verwarming aanzet. Dat maakt deze ketels een stuk veiliger.
 • Beter voor het milieu: Door het hergebruiken van alle warmte die vrijkomt bij de werking verbruikt de ketel minder aardgas wat zorgt voor minder CO2-uitstoot.
 

Meer weten over HR-ketels?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar kunnen we u bij helpen?*
Heeft u nog opmerkingen?
Ook interesse in een warmtepomp?
 

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 

Besparen met nieuwe HR-ketel

De geselecteerde HR ketels combineren toprendement (de laagste energiekosten) met een hoog warmwatercomfort (altijd direct warm water). Dat dit direct tot een besparing leidt, laat het onderstaande overzicht zien:

 

Gasverbruik VR ketel Besparing bij een HR ketel Besparing bij een HR ketel
1.500 m3 300 m3 € 186,-
2.000 m3 400 m3 € 248,-
2.500 m3 500 m3 € 310,-
3.000 m3 600 m3 € 372,-
3.500 m3 700 m3 € 434,-
4.000 m3 800 m3 € 496,-
4.500 m3 900 m3 € 558,-
5.000 m3 1.000 m3

€ 620,-


Let op: dit zijn indicatieve besparingen, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Wanneer moet ik de HR-ketel vervangen?

De gemiddelde levensduur van een hr-ketel ligt tussen de 12 tot 15 jaar, maar dit kan ook korter of langer zijn. Hoe lang een ketel precies meegaat, hangt onder andere af van het merk, type ketel. Hoe goed de ketel wordt onderhouden en hoe vaak deze worden gebruikt hebben ook invloed op de levensduur.

 

Op het moment dat de cv-ketel al op leeftijd is en/of kuren krijgt, waarbij de reparatiekosten hoog oplopen is het advies om te cv-ketel te vervangen. Wacht hier niet te lang mee, want een oude cv-ketel verbruikt meer energie dan een nieuwe cv-ketel. Hierdoor heeft de ketel meer gas en energie nodig voor het verwarmen van de woning met een hogere energierekening als gevolg.

HR Solo- of combiketel

Naast het merk en type ketel kunt u kiezen voor een solo ketel of een combi ketel. Een solo ketel kan alleen uw huis verwarmen en zorgt niet voor warm water in de keuken en badkamer. Daarvoor is nog een aparte boiler nodig. Dit is bij een combiketel niet nodig. Een combiketel zorgt voor verwarming en warm water in de keuken en badkamer.

HR-ketel met hybride warmtepomp

Een HR-ketel combineren met een hybride warmtepomp is een goede keuze. Hierdoor kunt u flink besparen op uw gasverbruik en energierekening. De hybride warmtepomp bestaat uit een cv-ketel en een warmtepomp. Dit zijn aparte toestellen die met elkaar samenwerken. De warmtepomp kan aangesloten worden op een nieuwe of bestaande HR-ketel.

 

De warmtepomp verwarmt de woning. Hiervoor haalt hij warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht. De cv-ketel zorgt voor warm water in de keuken en badkamer. Daarnaast kan de cv-ketel bijspringen op erg koude dagen als de warmtepomp de woning niet warm genoeg krijgt. Zo heeft u altijd een aangename temperatuur in huis.

 

Hybride warmtepomp = cv-ketel + warmtepomp

 

HR-ketel met hybride warmtepomp

 

Meer over de HR-ketel met warmtepomp

Keuzehulp HR-ketel vergelijken

Bent u opzoek naar een nieuwe cv-ketel, maar weet u niet welke cv-ketel het beste bij uw situatie past? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Met onze cv-ketel keuzehulp ziet u welke cv-ketels geschikt zijn voor uw situatie en kunt u de ketels met elkaar vergelijken.

 

Naar de keuzehulp

 

Een HR-ketel kopen, huren of leasen?

Elke variant heeft zo zijn eigen voordelen. Om u te helpen een keuze te maken tussen het kopen, huren of leasen van een HR-ketel, hebben we de verschillende opties op een overzichtelijke wijze voor u weergegeven. Zo kunt u zelf bepalen wat het beste bij u past.

 

Kopen

 • Eenmalige aanschaf- en installatiekosten
 • Direct eigenaar van ketel
 • 2 jaar all-in garantie
 • Zelf bepalen of u een service- & onderhoudsabonnement afsluit

Huren

 • U hoeft geen grote uitgave ineens te doen
 • U betaalt een laag vast bedrag per maand
 • Het huurcontract is overdraagbaar wanneer u bijvoorbeeld gaat verhuizen
 • Gedurende de looptijd van het contract bent u verzekerd van periodiek onderhoud aan uw cv-ketel en profiteert u van snelle hulp bij storingen

Merkonafhankelijk en objectief HR-ketels kopen of huren

Op zoek naar een nieuwe HR-ketel, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij adviseren u graag bij de keuze voor een HR-ketel en of kopen of huren de meest interessante optie voor u is. Kemkens is niet gebonden aan bepaalde fabrikanten of importeurs. Wij zijn merkonafhankelijk en bieden álle merken HR-ketels aan. U kunt dus verzekerd zijn van een objectief advies.
 

Met de ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van service en onderhoud van een kleine 400.000 ketels hebben wij een top 6 opgesteld van de ketelmerken waarmee wij de beste ervaring hebben. Klik op de logo’s van de merken voor meer informatie.
 

 

Uw voordelen van het Kemkens HR-ketel totaalpakket

Wij bieden u een compleet HR-ketel totaalpakket. Al meer dan 400.000 huishoudens in Zeeland, Noord-Brabant en Gelderland gingen u voor en kozen voor onze kwaliteit en deskundigheid.

Gratis, merkonafhankelijk advies

Gratis, merkonafhankelijk advies

Cv-ketel

Cv-ketel

Vakkundige installatie

Vakkundige installatie

Deskundige monteurs

Deskundige monteurs

Service & onderhoud

Service & onderhoud

Altijd een unieke actie

Altijd een unieke actie

Gratis persoonlijk advies?

 

Online offerte ontvangen?

Bekijk ons stappenplan en ontvang binnen een paar eenvoudige stappen uw offerte in uw mailbox.

Gebeld of gemaild worden?

Wilt u liever gebeld of gemaild worden door 1 van onze medewerkers? Laat dan uw gegevens achter.

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.