Soorten cv-ketels

 

Welke soort cv-ketel past het beste bij uw situatie? Kemkens is expert op het gebied van cv-ketels en vertelt u hier graag alles over. Lees hier meer!

Soorten cv-ketels

Er zijn verschillende soorten cv-ketels. Wij begrijpen goed dat het uitzoeken van een nieuwe cv-ketel daardoor lastig kan zijn. Daarom hebben wij de verschillende soorten cv-ketels voor u op een rij gezet. Ook vertellen we wanneer u welke cv-ketel nodig heeft. 

 

Soloketel of combiketel

Bij de aanschaf van een nieuwe ketel kunt u kiezen uit een solo ketel of combiketel. Een soloketel zorgt alleen voor verwarming, niet voor warm water. Voor warm water heeft u bijvoorbeeld een aparte boiler of geiser nodig. Een combiketel zorgt voor zowel verwarming als warmwater. In tegenstelling tot een soloketel heeft u dus geen extra boiler of geiser nodig. Bij Kemkens verkopen we alleen combiketels.

 

Bekijk onze cv-ketels

 

HR-ketel, HRe-ketel en VR-ketel

HR-ketel

Een HR-ketel, kort voor hoogrendement-ketel, is een energiezuinige cv-ketel. Hij is, in tegenstelling tot de VR-ketel, efficiënter en zuiniger in gebruik. Het rendement van een HR-ketel is hoger dan 100%. Minimaal 100% van de energie wordt door de ketel omgezet in nuttige warmte.

 

HRe-ketel

De afkorting ‘HRe’ staat voor ‘Hoog Rendement’ en ‘Elektriciteit’. De HR-e ketel doet precies wat een HR-ketel doet: verwarmen van de woning en leveren van warm water. Maar daarnaast kan deze ketel ook stroom opwekken. En dat is iets wat de HR-ketel niet kan. Het opwekken van elektriciteit gebeurt wanneer de cv-ketel brandt voor verwarming of warm water. 

 

VR-ketel

De VR-ketel is de voorloper op de HR-ketel en staat voor ‘Verbeterd Rendement’. Een VR-ketel is minder energiezuinig dan een hr-ketel. HR-ketels zetten minimaal 100% van hun energie om in warmte, bij een VR-ketel is dit zo’n 83 tot 89% van de energie. De rest van de warmte gaat dus direct verloren.

 

Bekijk onze cv-ketels

 

CW-waarde cv-ketel

Iedere cv-ketel heeft een bepaald vermogen en een CW-waarde. CW staat voor Comfort Warmwater. De CW waarde geeft aan hoeveel warm water het toestel kan leveren en of tappunten tegelijk gebruikt kunnen worden. De meeste cv-ketel hebben een CW-waarde van 3 t/m 6. Hoe hoger de CW-waarde is, hoe meer warm water de cv-ketel per minuut kan leveren.

 

Wilt u weten welke CW-waarde het beste bij uw situatie past? Doe de cv-ketel keuzehulp!

 

Cv-ketel keuzehulp

 

Hulp nodig bij het kiezen van een cv-ketel?

Wij zijn de specialist op het gebied van cv-ketels en helpen u graag bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel. U kunt bij ons vertrouwen op deskundig en merkonafhankelijk advies. Altijd afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen en altijd op de manier waar u de voorkeur aan geeft: een afspraak bij u thuis of via online contact. Onze adviseurs staan voor u klaar!

 

Vraag vrijblijvend advies aan

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.