Monteurs van Kemkens ontvangen eerste bewijzen van vakbekwaamheid Koolmonoxidepreventie

22-5-2019

 

Zes monteurs (zowel installatie- als onderhoudsmonteurs) van Kemkens hebben op dinsdag 21 mei 2019 de vakbekwaamheid Koolmonoxidepreventie ontvangen. De certificaten zijn door Doekle Terpstra van Techniek Nederland uitgereikt aan Gustan Coolen, Jorg Langenhuyzen, Jeroen Paanakker, Emanuel van Schaijk, Ramon Steenbergen en Anton Valk.

 

 

Kemkens is één van de vier Nederlandse installatiebedrijven die heeft deelgenomen aan de pilot ‘examinering ten behoeve van koolmonoxidepreventie’. De pilot maakt deel uit van de wettelijke verplichte certificeringsregeling waarin is bepaald dat vanaf januari 2021 alleen nog vakbekwame monteurs installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan (gas)verbrandingstoestellen en rookgasafvoeren mogen uitvoeren. De examinering is, op initiatief van Techniek Nederland, ontwikkeld via een intensieve samenwerking tussen opleiders, deelnemende installatiebedrijven en branche.

 

Techniek Nederland, ondernemersvereniging voor de installatiebranche, heeft zich samen met de Onderzoeksraad voor Veiligheid sterk gemaakt voor deze certificeringsregeling. Daarmee moeten met name cv-installaties veiliger worden, zodat het aantal ongelukken door koolmonoxide afneemt.

 

< Terug naar nieuws

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.