Een warmtepomp kopen om gas te besparen?

 

Wilt u een warmtepomp kopen, inclusief installatie? Kemkens geeft u advies welke warmtepomp het beste bij uw situatie past.

Warmtepomp kopen?

Een warmtepomp is een interessante keuze als uw cv-ketel aan vervanging toe is. Met een warmtepomp kunt u uw gasverbruik flink verlagen of naar 0 brengen. Dat is aantrekkelijk, want gas wordt steeds duurder. Met een warmtepomp heeft u lagere of geen gaskosten én dus een lagere energierekening. U maakt een goede (tussen)stap naar gasloos wonen en bent daarmee voorbereid op de toekomst. Op deze pagina vertellen wij u meer over:   

Voordelen van het kopen van een warmtepomp

  • Lagere energiekosten: Met een warmtepomp verbruikt u minder of helemaal geen gas.
  • Voorbereid op de toekomst: Met een warmtepomp verwarmt u uw woning (en warm water) op een energiezuinige, duurzame manier zonder aardgas. 
  • Terugverdientijd: Door de beschikbare ISDE-subsidie op de aanschaf van een warmtepomp wordt de terugverdientijd korter en verdient u de warmtepomp sneller terug. 
  • Waardevermeerdering van uw huis: Een warmtepomp zorgt voor een beter energielabel. Hoe beter het energielabel, hoe hoger de waarde van uw huis wordt.

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?

Uw woning moet aan een aantal voorwaarden voldoen om goed geschikt te zijn voor een warmtepomp:

  • Isolatiegraad woning: Goede isolatie is belangrijk, zeker bij een volledig elektrische warmtepomp. Een hybride warmtepomp is al mogelijk bij matige isolatie. Maar hoe beter de isolatie, hoe beter en energiezuiniger de warmtepomp zijn werk kan doen. Warmtepompen maken gebruik van lagetemperatuurverwarming van maximaal 45 tot 55 graden. Als de woning dan niet goed geïsoleerd is, wordt de woning met zo’n lage temperatuur niet warm genoeg.
  • Geluidseisen: De overheid heeft geluidseisen aan het buitendeel van de warmtepomp gesteld om overlast bij de buren te voorkomen. Overdag is de norm 45 dB, ’s nachts 40 dB waarbij de grens van het aantal dB geldt op de perceelgrens. Dat betekent dat het buitendeel op voldoende afstand van de buren moet worden geplaatst of moet worden afgeschermd. Als de woning niet aan deze eis kan voldoen, is een ventilatiewarmtepomp een alternatief. Deze warmtepomp heeft alleen een binnendeel.
  • Afgiftesysteem: Uw afgiftesysteem moet geschikt zijn voor een warmtepomp. Een warmtepomp werkt met een aanvoertemperatuur van maximaal 55 graden. U kunt eenvoudig zelf controleren of uw radiatoren geschikt zijn voor een warmtepomp. Zet de aanvoertemperatuur van de cv-ketel een paar dagen op 50 graden. Als u de woning met deze temperatuur comfortabel warm krijgt, dan zijn uw radiatoren geschikt voor een warmtepomp. 

Wilt u weten of uw woning geschikt is?

 

Doe de warmtepompcheck

 

Meer weten over de warmtepomp?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op. 

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

Welke warmtepomp aanschaffen

Er zijn twee soorten warmtepompen: een hybride warmtepomp en een volledig elektrische (all-electric) warmtepomp.

 

Een hybride warmtepomp kopen

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met uw cv-ketel op gas. Hij zorgt grotendeels voor het verwarmen van uw huis. De cv-ketel springt bij op koude dagen als de warmtepomp de woning niet warm genoeg krijgt. Ook zorgt de cv-ketel voor warm water in de keuken en badkamer. Een hybride warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht.

 

Meer over de hybride warmtepomp

 

Een volledig elektrische warmtepomp kopen

Een volledig elektrische warmtepomp werkt volledig op stroom en vervangt uw cv-ketel. Hij doet hetzelfde als uw cv-ketel, maar dan zonder gas: hij zorgt voor verwarming van de woning én warm water. Hiervoor haalt hij warmte uit de buitenlucht, ventilatielucht, bodem of water. In de bestaande bouw is een lucht-water warmtepomp en ventilatiewarmtepomp geschikt.

 

Meer over de volledig elektrische warmtepomp

 

Type warmtepompen

Binnen de hybride en volledig elektrische warmtepomp zijn er verschillende type warmtepompen. Voor bestaande woningen is een lucht-water warmtepomp en een ventilatielucht warmtepomp vaak geschikt.

 

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in bruikbare energie voor de juiste temperatuur in huis. De warmtepomp bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit haalt energie/warmte uit de buitenlucht en geeft dit door aan de binnenunit die het verder verwarmt. De binnenunit geeft vervolgens de warmte af aan het water in de cv-leidingen.

 

Ventilatielucht warmtepomp

De ventilatiewarmtepomp zorgt voor verwarming én een goede ventilatie in huis. Hij vervangt de mechanische ventilatiebox. De ventilatielucht warmtepomp zorgt, net als de mechanische ventilatie, ervoor dat de woning goed geventileerd blijft en vervuilde, vochtige lucht wordt afgevoerd. Hij haalt eerst de warmte uit deze ventilatielucht, daarna wordt de afgekoelde lucht naar buiten geblazen. De warmte lucht wordt vervolgens (her) gebruikt voor het verwarmen van de woning.

Kosten van een warmtepomp

De kosten van een warmtepomp verschillen. De prijs hangt onder andere af van het soort warmtepomp en het vermogen.

  • Kosten hybride warmtepomp: de aanschafkosten liggen vanaf €6.660 inclusief BTW en installatie. De exacte hoogte hangt af van het merk, type, het vermogen van de warmtepomp en de hoogte van de subsidie. Houd ook rekening met eventuele extra kosten voor een nieuwe cv-ketel.
  • Kosten volledig elektrische warmtepomp: de aanschafkosten liggen vanaf zo'n €12.000 inclusief BTW en installatie. Maar dit kan oplopen tot het dubbele: de precieze kosten hangen af van het merk, type en het vermogen van de warmtepomp en het subsidiebedrag.

Subsidie warmtepomp

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen op de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp en het vermogen. Ook kunt u met de ISDE subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen. Dit kan u extra helpen bij het warmtepomp-proof maken van uw woning.  

 

Subsidie op warmtepompen

Terugverdientijd warmtepomp

Een warmtepomp is een grote investering. De terugverdientijd van de warmtepomp hangt af van uw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan het gasverbruik. Maar ook het subsidiebedrag speelt een rol, hierdoor wordt de terugverdientijd korter. U kunt de terugverdientijd zelf uitrekenen met de volgende rekensom: Kosten aanschaf warmtepomp – subsidiebedrag / gemiddelde jaarlijkse besparing.

 

Voorbeeld hybride warmtepomp:
Een hybride warmtepomp kost € 5.000,-. U ontvangt €1.500,- subsidie. En de gemiddelde jaarlijkse besparing is geschat op € 300,-. De terugverdientijd van de warmtepomp is in dit geval: 5.000 – 1.500 / 300 = ongeveer 12 jaar.

 

Voorbeeld volledig elektrische warmtepomp:
De warmtepomp kost € 9.000,-. U ontvangt €2.500,- subsidie. En de gemiddelde jaarlijkse besparing is geschat op € 600,-. De terugverdientijd van de warmtepomp is in dit geval: 9.000 – 2.500 / 600 = ongeveer 11 jaar.

 

*de getallen zijn fictief. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Een warmtepomp kopen bij Kemkens

Wij bieden verschillende A-merk warmtepompen aan. U kunt bij ons terecht voor een ventilatielucht warmtepomp en lucht-water warmtepomp, zowel hybride als volledig elektrisch. Als u bij ons een warmtepomp aanschaft, dan is dit altijd inclusief vakkundige installatie door onze eigen monteurs. Naast de aanschaf én installatie, kunt u bij ons ook terecht voor het onderhoud aan de warmtepomp.

 

Ons aanbod hybride warmtepompen

 

Remeha Elga Ace

Hybride lucht-water warmtepomp

De Remeha Elga Ace werkt samen met de cv-ketel. Deze hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Met de Remeha Elga Ace bespaart u gemiddeld 50 procent op gas.

Nefit Bosch Compress 3400i

Hybride lucht-water warmtepomp

De Nefit Bosch Compress 3400i werkt samen met de cv-ketel. Hij haalt warmte uit de buitenlucht voor het verwarmen van de woning. Hierdoor bespaart u flink op de gasrekening!

 

Inventum Spaarpomp

Hybride ventilatielucht warmtepomp

De Inventum Spaarpomp komt in plaats van de mechanische ventilatiebox. Deze warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en haalt warmte uit de ventilatielucht. Hij heeft geen buitenunit.

 

Ons aanbod volledig elektrische warmtepompen

 

Daikin Altherma 3 Integrated

 

De Daikin Altherma Integrated is een compacte alles-in-één systeem voor verwarming, koeling en warm water. Het heeft een geïntegreerde warm tapwatertank en haalt de warmte uit de buitenlucht. De binnenunit heeft een moderne look, waardoor deze perfect bij andere huishoudtoestellen past.

 

Daikin Altherma 3 Bi-Bloc

 

De Daikin Altherma 3 Bi-Bloc all-electric warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en kan worden gecombineerd met een afzonderlijke sanitair warm water tank tot 500 liter. Door zijn modern ontwerp en compacte afmetingen is dit model vrijwel overal te plaatsen.

 

 

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.