Een warmtepomp kopen om gas te besparen?

 

Wilt u een warmtepomp kopen, inclusief installatie? Kemkens geeft u advies welke warmtepomp het beste bij uw situatie past.

Warmtepomp kopen?

Met een hybride warmtepomp verwarmt u uw huis met stroom in plaats van gas. Hiermee bespaart u tot wel 80% op uw gasverbruik, daalt uw maandelijks voorschot en vermindert u de CO2-uitstoot. Kiest u voor Kemkens, dan bent u verzekerd van topkwaliteit. Van advies tot en met installatie en service & onderhoud.

 

Voordelen van het kopen van een warmtepomp

 • 80% besparen op uw gasverbruik
 • Direct lagere maandelijkse energiekosten
 • Geen zorgen om de stijgende prijs en energiebelasting op gas
 • Minder CO2-uitstoot, extra gunstig i.c.m. zonnepanelen
 • Extra subsidievoordeel vanuit de overheid
 • Waardevermeerdering van uw woning

Daarom Kemkens

 • A-merk warmtepompen: Intergas (Xtend), Nefit (Compress), Remeha (Elga)
 • Vanaf €4260,- (na aftrek subsidie), inclusief installatie en 2 jaar garantie
 • Gemiddelde besparing van €1000,- per jaar (vanaf +/- 1500 m³ gas)
 • Terugverdientijd tussen de 4 en 5 jaar
 • Huuroptie vanaf € 56,- per maand, inclusief service en onderhoud
Zij geven ons gemiddeld een 8.4 van de 10 27180
star star star star star 8.4/10 27180 beoordelingen
Bovendien beveelt 95% van onze klanten ons aan

 

Een hybride warmtepomp via Kemkens

We maken het u graag zo eenvoudig mogelijk om een hybride warmtepomp te kopen of huren. Dit zijn de stappen:

 1. Vul het formulier op deze pagina in.
 2. Mogelijkheden bespreken: onze adviseur neemt contact met u op om uw wensen te bespreken.
 3. Offerte op maat: u ontvangt een vrijblijvende offerte op maat.
 4. Installatie: wij installeren de hybride warmtepomp binnen 4 maanden na akkoord op de offerte. 
 5. Onderhoud: na onze 2 jaar garantie service, kunt u direct kiezen voor een onderhoudscontract. We houden uw hybride warmtepomp in topconditie. 
 

Vrijblijvend een hybride warmtepomp offerte aanvragen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op. 

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie en afmeldmogelijkheden vindt u in ons privacy statement.

 
 

Unieke actie bij aanschaf van een hybride warmtepomp*

Interesse in een hybride warmtepomp? Profiteer van onze aanbieding! Bij aanschaf van een hybride warmtepomp actiemodel Remeha Elga en Intergas Xtend ontvangt u nu tijdelijk € 200,- korting.

 

Een ideaal moment dus om een hybride warmtepomp te kopen en tot wel 80% te besparen op uw gasverbruik.

 

*De actie is geldig t/m 30 september 2024. Bekijk hier de voorwaarden.

Hoe werkt een hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Het binnendeel wordt in de buurt van de cv-ketel geplaatst. Het buitendeel kan geplaatst worden op een plat dak, aanbouw, aan de gevel of op de grond.

 

De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht om uw woning te verwarmen. De cv-ketel zorgt voor warm water in de keuken en badkamer en springt bij wanneer dat nodig is: op koude dagen of als de warmtevraag hoog is.

 

 

95% procent van de woningen is geschikt of gechikt te maken voor een hybride warmtepomp!

Onze hybride warmtepompen

Remeha Elga Ace

Lucht-water warmtepomp

De Remeha Elga Ace werkt samen met de cv-ketel. Deze hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Met de Remeha Elga Ace bespaart u gemiddeld 50 procent op gas.

Nefit Bosch Compress 3400i

Lucht-water warmtepomp

De Nefit Bosch Compress 3400i haalt warmte uit de buitenlucht en heeft een binnen- en buitenunit. Hij zorgt voor verwarming in huis, de cv-ketel voor warm water. Hierdoor bespaart u op gas!

Inventum Spaarpomp

Ventilatielucht warmtepomp

De Inventum Spaarpomp komt in plaats van de mechanische ventilatiebox. Deze warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en haalt warmte uit de ventilatielucht. Hij heeft geen buitenunit en is geschikt voor iedere cv-ketel.

Intergas Xtend

Hybride warmtepomp met cv-ketel

De Intergas Xtend is een lucht/water warmtepomp, vermogen 5 kW. De pomp werkt samen met een hoog rendement cv-ketel. Hiermee kunt u tot wel 80% besparen op uw gasverbruik, met hetzelfde comfort.

 

Ons aanbod volledig elektrische warmtepompen

 

Daikin Altherma 3 Integrated

 

De Daikin Altherma Integrated is een compacte alles-in-één systeem voor verwarming, koeling en warm water. Het heeft een geïntegreerde warm tapwatertank en haalt de warmte uit de buitenlucht. De binnenunit heeft een moderne look, waardoor deze perfect bij andere huishoudtoestellen past.

 

Daikin Altherma 3 Bi-Bloc

 

De Daikin Altherma 3 Bi-Bloc all-electric warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en kan worden gecombineerd met een afzonderlijke sanitair warm water tank tot 500 liter. Door zijn modern ontwerp en compacte afmetingen is dit model vrijwel overal te plaatsen.

 

 

 

Subsidie warmtepomp

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen op de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp en het vermogen. De hoogte van de subsidie betreft 30% van de aanschafprijs van een hybride warmtepomp. Ook kunt u met de ISDE subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen. 

 

Subsidie op warmtepompen

Terugverdientijd warmtepomp

Een warmtepomp is een grote investering. De terugverdientijd van de warmtepomp hangt af van uw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan het gasverbruik. Maar ook het subsidiebedrag speelt een rol, hierdoor wordt de terugverdientijd korter. U kunt de terugverdientijd zelf uitrekenen met de volgende rekensom: Kosten aanschaf warmtepomp – subsidiebedrag / gemiddelde jaarlijkse besparing.

 

Voorbeeld hybride warmtepomp:

Rekenvoorbeeld Remeha Elga Ace

Prijs hybride warmtepomp € 6.660,-
Subsidie overheid € 2.400,-
Totaalprijs

€ 4.260,-

Besparing per jaar € 1.000,-
Terugverdientijd 4,3 jaar

Een hybride warmtepomp kost € 6.660,-. U ontvangt €2.400,- subsidie. En de gemiddelde jaarlijkse besparing is geschat op € 1000,-. De terugverdientijd van de warmtepomp is in dit geval ongeveer 4,3 jaar. 

 

 

 

 

Voorbeeld volledig elektrische warmtepomp:
De warmtepomp kost € 9.000,-. U ontvangt €2.500,- subsidie. En de gemiddelde jaarlijkse besparing is geschat op € 600,-. De terugverdientijd van de warmtepomp is in dit geval: 9.000 – 2.500 / 600 = ongeveer 11 jaar.

 

*de getallen zijn fictief. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Welke warmtepomp aanschaffen

Er zijn twee soorten warmtepompen: een hybride warmtepomp en een volledig elektrische (all-electric) warmtepomp.

 

Een hybride warmtepomp kopen

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met uw cv-ketel op gas. Hij zorgt grotendeels voor het verwarmen van uw huis. De cv-ketel springt bij op koude dagen als de warmtepomp de woning niet warm genoeg krijgt. Ook zorgt de cv-ketel voor warm water in de keuken en badkamer. Een hybride warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht.

 

Meer over de hybride warmtepomp

 

Een volledig elektrische warmtepomp kopen

Een volledig elektrische warmtepomp werkt volledig op stroom en vervangt uw cv-ketel. Hij doet hetzelfde als uw cv-ketel, maar dan zonder gas: hij zorgt voor verwarming van de woning én warm water. Hiervoor haalt hij warmte uit de buitenlucht, ventilatielucht, bodem of water. In de bestaande bouw is een lucht-water warmtepomp en ventilatiewarmtepomp geschikt.

 

Meer over de volledig elektrische warmtepomp

 

Type warmtepompen

Binnen de hybride en volledig elektrische warmtepomp zijn er verschillende type warmtepompen. Voor bestaande woningen is een lucht-water warmtepomp en een ventilatielucht warmtepomp vaak geschikt.

 

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in bruikbare energie voor de juiste temperatuur in huis. De warmtepomp bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit haalt energie/warmte uit de buitenlucht en geeft dit door aan de binnenunit die het verder verwarmt. De binnenunit geeft vervolgens de warmte af aan het water in de cv-leidingen.

 

Ventilatielucht warmtepomp

De ventilatiewarmtepomp zorgt voor verwarming én een goede ventilatie in huis. Hij vervangt de mechanische ventilatiebox. De ventilatielucht warmtepomp zorgt, net als de mechanische ventilatie, ervoor dat de woning goed geventileerd blijft en vervuilde, vochtige lucht wordt afgevoerd. Hij haalt eerst de warmte uit deze ventilatielucht, daarna wordt de afgekoelde lucht naar buiten geblazen. De warmte lucht wordt vervolgens (her) gebruikt voor het verwarmen van de woning.

Ja, ik wil een offerte aanvragen

Interesse in de mogelijkheden? Vul het formulier in en wij nemen binnen enkele dagen contact met u op!

 

Ja, ik wil meer weten

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.