Kemkens doet strategische overname door acquisitie P. Jansen Installatietechniek

25-01-2019

 

Energiespecialist Kemkens B.V. en P. Jansen Installatietechniek B.V. hebben op 24 januari jl. hun handtekening gezet onder een vergaande strategische samenwerking.

 

 

Hiermee verzekert Kemkens zich van een stevige partnership waarmee de service- en overige dienstverlening een sterkere positie in West-Brabant krijgt en verder wordt geoptimaliseerd. Henri Elsen, directeur Kemkens: "Door de samenwerking met P. Jansen Installatietechniek verkrijgt Kemkens een goede technische, meer optimale dichtheid in de regio West-Brabant. Met dit soort strategische partnerschappen, o.a. middels deze overname, maken we ons nog meer klaar voor de energietransitie die een enorm grote impact gaat hebben op iedereen in Nederland." Kemkens maakt onderdeel uit van een landelijk samenwerkingsverband met Essent omtrent energiediensten.

 

Elkaar versterken

De twee familiebedrijven slaan de handen ineen om elkaar te versterken in hun bestaande werkzaamheden. Kemkens neemt 90% van de aandelen over, de overige 10% blijft in handen van P. Jansen zelf. Dit bedrijf uit Bergen op Zoom, met een jaarlijkse omzet van 9 miljoen euro, krijgt geen nieuwe naam en zal zelfstandig in de huidge vorm blijven functioneren. P. Jansen kan zich door de samenwerking krachtiger profileren binnen de marktsegmenten waarin het bedrijf opereert. Daarnaast levert het schaalvoordeel op, onder andere in de vorm van een bredere basis op het gebied van toekomstige verduurzaming en technologische ontwikkelingen.

 

Geen veranderingen

Voor de ruim 65 medewerkers van totaalinstallateur P. Jansen verandert er verder niets. Kemkens en P. Jansen behouden ieder hun zelfstandigheid in dienstverlening. P. Jansen zal zelfstandig blijven opereren in hun huidige werkgebied. "Maar daar waar eenvoudig synergie voordelen zijn te realiseren, zullen we dat uiteraard niet nalaten. Denk daarbij aan inkoopvoordeel, planningafstemming, automatisering etc.. Budgetverantwoordelijkheid blijft echter decentraal liggen bij P. Jansen. We geloven in de kracht van lokaal ondernemerschap en de merknaam P. Jansen". aldus Elsen.

 

Beide bedrijven leveren, plaatsen en onderhouden centrale verwarmingsinstallaties, verrichten loodgieters- en elektrotechnische installatiewerkzaamheden en verkopen en plaatsen zonnepanelen en warmtepompen. In deze werkzaamheden en het werkgebied veranderd met de ondertekening niets.

 

De Kemkens Groep groeit hiermee naar een omzetvolume van 96 miljoen euro en 650 medewerkers, verspreid over vijf vestigingen. In het werkgebied Noord-Brabant, Gelderland-Zuid en de provincie Zeeland is Kemkens marktleider met 400.000 toestellen in beheer.

 

< terug naar nieuws

 

 

Meer weten over onze overname?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.