< Terug naar Nieuws

 

Ook Kemkens draagt bij aan stevige vermindering gasgebruik in Nederland

23 maart 2018
 

Gisteravond ondertekenden 15 energiebedrijven en milieuorganisaties, waaronder Essent, een manifest. Als onderdeel van het samenwerkingsverband met Essentgroep ondersteunt Kemkens dit voorstel om vanaf 1 januari 2021 de traditionele gasgestookte CV-ketels geleidelijk te vervangen door een hybride systeem, een warmtepomp of andere nieuwe alternatieven.


Georganiseerde aanpak

Door dit georganiseerd aan te pakken en een brede klimaatcoalitie te vormen, verwachten we de overheid en branche te activeren. Te activeren op het gebied van de ontwikkeling van technieken en het stimuleren hiervan, maar ook door te investeren in vakbekwame installatiemonteurs. Dit gecombineerd met diverse nieuwe financieringsmogelijkheden voor consument en bedrijf, maakt de keuze voor duurzaam logisch.

 

Belangrijke stap in realisatie energiedoelstellingen

Door gasgestookte CV-ketels te vervangen door een hybride systeem of een ander alternatief, reduceren we het gasgebruik aanzienlijk en zorgen we ervoor dat gas alleen een aanvulling is om piekmomenten op te vangen. Door dit vanaf 2021 verplicht te stellen, moet iedereen mee in deze ontwikkeling. Hiermee zetten we niet alleen een constructieve stap in het behalen van de klimaatdoelstellingen, we verminderen direct de consumptie van het Groningse gas.

 

Duurzaam en energiezuinig leven, het is echt mogelijk!

De ontwikkelingen in de branche en in technieken zijn inmiddels zo ver dat het relatief eenvoudig is om de stap naar nieuwe duurzame energie te zetten. Door de duurzame alternatieven voor verwarmen aan te vullen met energiebesparende producten, zoals isolatie en ledverlichting, en zonnepanelen en warmtepompen, om duurzame opwekking mogelijk te maken, is een duurzamer en energiezuinig leven mogelijk voor iedereen. Hiermee zorgen we ervoor dat onze positieve bijdrage aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen nog groter wordt.

 

Met onze steun voor dit voorstel zetten we een belangrijke stap naar een gasarm en waar mogelijk gasloos Nederland!

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.