Kies voor periodiek Atag cv-ketel onderhoud

 

Jaar in jaar uit zorgt uw Atag cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou staan. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement*.

Atag cv-ketel onderhoud

Een Atag cv-ketel moet regelmatig worden onderhouden door een gecertificeerde monteur. Hiermee voorkomt u dat u ineens zonder verwarming of warm water komt te zitten. Kemkens is een gecertificeerd installatiebedrijf met eigen vakbekwame monteurs. Wij hebben veel ervaring op het gebied van Atag cv-ketel onderhoud en helpen u graag bij zowel het eenmalig als periodiek cv-ketel onderhoud.

 

Direct afsluiten

Waarom onderhoud aan uw Atag cv-ketel?

 • Verleng de levensduur van uw Atag cv-ketel: Een goed onderhouden cv-ketel gaat langer mee, omdat hij tijdig wordt gecontroleerd en hersteld als het nodig is.
 • Voorkom Atag cv-ketel storingen: Met regelmatig onderhoud wordt onnodige slijtage aan onderdelen voorkomen. Kleine defecten of onderdelen die (bijna) aan vervanging toe zijn, worden direct aangepakt tijdens het onderhoud. 
 • Voorkom grote reparaties: Cv-ketel onderdelen gaan door cv-ketel onderhoud langer mee, waardoor hoge reparatiekosten voorkomen kunnen worden.
 • Bespaar op uw energiekosten: Tijdens het onderhoud wordt de ketel optimaal afgesteld, zodat deze zo energiezuinig mogelijk werkt. Hierdoor heeft u lagere energiekosten.
 • Veiligheid Atag cv-ketel: Cv-ketel onderhoud voorkomt onveilige situaties, zoals brand of koolmonoxidevergiftiging. Tijdens het onderhoud wordt de installatie gecontroleerd op eventuele koolmonoxidelekkages.

Onze Atag cv-ketel onderhoudscontracten

Wij bieden verschillende onderhoudscontracten aan voor een Atag cv-ketel. In al onze contracten zit periodiek onderhoud, 24/7 storingsservice en voorrijkosten standaard inbegrepen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om het arbeidsloon en toestelonderdelen te laten dekken. De minimale looptijd van alle contracten is twee jaar. 

 

Comfort Plus*

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 14,70 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 11,50 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort Basis

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 5,90 p/m

 

Direct afsluiten

Jaarlijks onderhoud is mogelijk tegen een meerprijs van € 3,50 per maand

 

*Comfort Plus alleen voor toestellen niet ouder dan 5 jaar.
**Bij storingen aan uw cv-ketel of warmwatertoestel.
***Per gebeurtenis met dezelfde storingsoorzaak exclusief randapparatuur en installatieonderdelen.
Toestellen ouder dan 15 jaar worden automatisch omgezet naar een Comfort contract, e.e.a. conform Productomschrijving Comfort contract.

 

Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor onderhoudscontracten.

 

Unieke actie bij een cv-ketel onderhoudscontract

Jaar in jaar uit zorgt uw cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou zitten. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement. Zo weet u zeker dat uw ketel in topvorm is.

Meer over de actie

*De actie is geldig t/m 31 maart 2023. Bekijk hier de voorwaarden.
 

Hoe vaak onderhoud aan een Atag cv-ketel?

Om er zeker van te zijn dat uw cv-ketel goed en veilig blijft werken, is het verstandig om uw Atag cv-ketel regelmatig te laten onderhouden door een gecertificeerde monteur. Hoe vaak dat is, hangt onder andere af van het merk, type en de fabrieksvoorschriften. In het algemeen is het noodzakelijk om de cv-ketel iedere twee jaar te laten onderhouden. Maar u kunt ook kiezen voor jaarlijks onderhoud, bijvoorbeeld als uw cv-ketel al wat ouder is of heel intensief wordt gebruikt.

Onderhoud aan uw Atag cv-ketel zelf doen?

Een cv-ketel is een complexe installatie. Laat het onderhoud daarom altijd uitvoeren door een gecertificeerde monteur. Het is gevaarlijk om zelf het onderhoud uit te voeren, met name door het gevaar van koolmonoxide. Maar er zijn een aantal kleine onderhoudswerkzaamheden buiten de mantel van de cv-ketel die u zelf mag doen, zoals het bijvullen, ontluchten en resetten van de cv-ketel.

 

Atag cv-ketel bijvullen

De ideale waterdruk van de cv-ketel ligt tussen de 1,0 en 2,0 bar. Als de druk onder de 1,0 bar komt, dan kunt u zelf gemakkelijk de cv-ketel bijvullen aan de hand van onderstaande stappen:

 1. Controleer de druk van uw Atag cv-ketel.
 2. Zet de thermostaat op de laagste stand.
 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan bij uw Atag cv-ketel en draai deze goed vast. Vul de slang langzaam met water totdat de meeste lucht uit de slang is.
 4. Sluit de slang aan op de vulkraan van uw cv-ketel.
 5. Draai de waterkraan open en daarna de vulkraan van de cv-ketel.
 6. Blijf vullen totdat de druk tussen de 1,5 en 2 bar staat.
 7. Draai de vulslang en daarna de waterkraan dicht.
 8. Ontlucht de cv-installatie.

Meer weten over het bijvullen van uw Atag cv-ketel? Bekijk dan ons artikel over het bijvullen van een cv-ketel inclusief instructievideo.

 

Meer over het bijvullen van een cv-ketel

 

Atag cv-ketel ontluchten

Als u een borrelend geluid hoort en/of uw verwarming niet meer goed warm wordt, dan kan het nodig zijn om de verwarming te ontluchten. Dit is een eenvoudige klus die u zelf kunt doen. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Schakel de cv-ketel uit via het display of de stroomstekker.
 2. Wacht 15 minuten voordat u verder gaat.
 3. Draai alle radiatoren in huis volledig open.
 4. Begin op de benedenverdieping en werk naar boven toe.
 5. Draai met de ontluchtingssleutel het ventiel van de radiator open.
 6. Wacht tot er water uit het ventiel komt; houd een doekje onder het ventiel van de radiator.
 7. Draai het ventiel dicht en ga naar de volgende radiator.
 8. Zet, nadat u alle radiotoren heeft gehad, uw Atag cv-ketel weer aan en controleer de druk.

Meer weten over het ontluchten van uw verwarming? Bekijk dan ons artikel over het ontluchten van de verwarming inclusief instructievideo.

 

Meer over het ontluchten van de verwarming

 

Atag cv-ketel resetten

Door het resetten van de cv-ketel kunt u in sommige gevallen de storing oplossen en de cv-ketel weer op gang krijgen. U kunt uw Atag cv-ketel zelf resetten met de resetknop. Dit doet u als volgt:

 1. Zoek de resetknop: Deze knop kunt u vaak herkennen aan een R of een sterretje. In sommige gevallen staat er RESET bij de knop. De meeste zitten aan de voorkant onderaan het toestel. Let op: Soms is de knop achter een klepje geplaatst.
 2. Houd de knop 5 seconde ingedrukt.
 3. Start het toestel opnieuw op.

Atag cv-ketel storingen

Heeft u een storing aan uw Atag cv-ketel? Dan kunt u deze misschien zelf oplossen. Dit hangt af van de aard van de storing. De foutcode die u te zien krijgt in het scherm van uw cv-ketel vertelt u meer over de aard van de storing.

 

Het kan ook zijn dat de ketel problemen heeft, maar dat hij geen storingscode aangeeft. Wij hebben de meest voorkomende problemen, inclusief oplossing voor u op een rijtje gezet:

 

Cv-ketel blijft branden

Blijft de cv-ketel branden, dan is de mogelijke oorzaak een defecte driewegklep. De driewegklep stuurt warm water vanuit de cv-ketel naar de radiatoren of naar de kranen. Bij een defecte driewegklep kan de ketel blijven hangen in de stand ‘verwarming’. Dit probleem kunt u niet zelf oplossen. Neem daarom contact met ons op, zodat de driewegklep hersteld of vervangen kan worden. 


Atag ketel geeft geen warm water

Mogelijk is de cv-ketel druk te laag. De waterdruk moet tussen de 1,0 en 2,0 bar staan. U kunt de druk aflezen op de waterdrukmeter of op het display van uw cv-ketel.  Als de druk te laag is, dan moet u de cv-ketel bijvullen. Dit u kunt eenvoudig zelf doen. Heeft u na het bijvullen nog steeds geen warm water, controleer dan of er een storingscode wordt getoond. Noteer deze en reset vervolgens de cv-ketel. Als dat niet werkt, neem dan contact met ons op en geef de storingscode door.


Atag ketel wel warm water, maar geen verwarming

Kijk eerst of uw kamerthermostaat aanstaat. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat deze vervangen moet worden. Een druppelende warmwaterkraan kan ook de oorzaak zijn dat de verwarming niet aanslaat. De ketel blijft dan continu warm water maken en schakelt dan niet over op de verwarming van uw woning. Is er geen sprake van een druppelende kraan, controleer dan of er voldoende radiatoren openstaan. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen.


Atag ketel slaat niet aan

Er zijn verschillende oorzaken: een kapotte thermostaat, een druppelende warmwaterkraan in de woning of radiatorkranen die niet voldoende geopend zijn. Ook een te lage waterdruk kan de oorzaak van dit probleem zijn. In dat geval kunt u de cv-ketel bijvullen en de radiatoren ontluchten. Werkt dit allemaal niet, reset dan de cv-ketel. Of neem contact met ons op en geef eventueel de storingscode door.


 

Meer over cv-ketel problemen

Garantie Atag cv-ketel

Er zit standaard vijf jaar onderdelengarantie op een nieuwe Atag cv-ketel. Ook krijgt u 15 jaar garantie op de warmtewisselaar. De garantie geldt vanaf de installatiedatum. Schaft u een cv-ketel aan bij Kemkens, dan melden wij uw cv-ketel aan bij ATAG. Hier heeft u geen omkijken naar. Het recht op garantie vervalt als het toestel niet regelmatig door een erkende installateur is onderhouden.

Kemkens is een gecertificeerde installateur

Kemkens is een erkend installatiebedrijf met eigen, gecertificeerde monteurs. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van Atag cv-ketel onderhoud. Onze monteurs zijn opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold om het onderhoud aan uw Atag cv-ketel uit te voeren. Zo kunt u bij ons terecht voor het onderhoud aan de Atag I-serie, P-serie en Q-serie ketels. Voor vakkundig onderhoud en reparatie aan uw cv-ketel bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Vragen over Atag cv-ketel onderhoud?

Heeft u vragen over het cv-ketel onderhoud aan uw Atag? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.