Kies voor periodiek AWB cv-ketel onderhoud

 

Jaar in jaar uit zorgt uw AWB cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou staan. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement*.

AWB cv-ketel onderhoud

Als u er zeker van wil zijn dat uw AWB cv-ketel goed en veilig werkt, is het belangrijk dat uw ‘m regelmatig laat onderhouden door een gecertificeerde monteur. Hiermee voorkomt u dat uw cv-ketel er plotseling de brui aan geeft en u zonder verwarming en/of warm water komt te zitten. 

 

Bij Kemkens kunt u terecht voor eenmalig en periodiek AWB cv-ketel onderhoud. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van service en onderhoud van cv-ketels. U zit met uw cv-ketel goed bij Kemkens! Onze monteurs zorgen ervoor dat uw ketel in topconditie is en blijft.

 

Direct afsluiten

Waarom onderhoud aan uw AWB cv-ketel?

 • Verleng de levensduur van uw AWB cv-ketel: Een periodiek onderhouden cv-ketel kan goed z’n werk blijven doen, waardoor hij lang meegaat.
 • Voorkom AWB cv-ketel storingen: De cv-ketel wordt tijdens het onderhoud uitvoerig gecontroleerd en schoongemaakt. Onderdelen die volgens het onderhoudsschema (bijna) aan vervanging toe zijn, worden direct vervangen.
 • Voorkom grote reparaties: Het cv-ketel onderhoud wordt uitgevoerd volgens onderhoudsvoorschriften waarbij de vervanging van onderdelen gebeurt op basis van de leeftijd van de cv-ketel.
 • Bespaar op uw energiekosten: De cv-ketel wordt tijdens onderhoud optimaal en energiezuinig afgesteld waardoor u bespaart op de energierekening.
 • Veiligheid AWB cv-ketel: Regelmatig cv-ketel onderhoud zorgt voor een veilige installatie. Hiermee verkleint u de kans op onveilige situaties, zoals koolmonoxidevergiftiging of brand.

Onze AWB cv-ketel onderhoudscontracten

Met een onderhoudscontract voor uw cv-ketel bent u altijd verzekerd van periodiek onderhoud en snelle hulp bij een storing. U kunt bij ons kiezen uit drie contracten: comfort plus, comfort en comfort basis. De minimale contractduur is twee jaar. Bekijk hieronder onze onderhoudscontracten en de tarieven:

 

Comfort Plus*

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 17,80 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 13,85 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort Basis

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 7,35 p/m

 

Direct afsluiten

Jaarlijks onderhoud is mogelijk tegen een meerprijs van € 4,30 per maand

 

*Comfort Plus alleen voor toestellen niet ouder dan 5 jaar.
**Bij storingen aan uw cv-ketel of warmwatertoestel.
***Per gebeurtenis met dezelfde storingsoorzaak exclusief randapparatuur en installatieonderdelen.


Prijzen per maand inclusief btw en gelden t/m december 2024. Onderhoudstermijn op basis van één keer per 24 maanden.
Toestellen ouder dan 15 jaar worden automatisch omgezet naar een Comfort contract, e.e.a. conform Productomschrijving Comfort contract.

 

Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor onderhoudscontracten.

 

Unieke actie bij een cv-ketel onderhoudscontract

Jaar in jaar uit zorgt uw cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou zitten. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement. Zo weet u zeker dat uw ketel in topvorm is.

Meer over de actie

*De actie is geldig t/m 30 september 2024. Bekijk hier de voorwaarden.
 

Hoe vaak onderhoud aan een AWB cv-ketel?

Sommige fabrikanten hebben als voorwaarde dat het recht op garantie vervalt als de ketel niet regelmatig wordt onderhouden door een erkend installateur. Hoe vaak de ketel moet onderhouden, wordt voorgeschreven door de fabrikant. Over het algemeen is dit één keer per twee jaar, maar jaarlijks onderhoud behoort ook tot de mogelijkheid.

Onderhoud aan uw AWB cv-ketel zelf doen?

Een cv-ketel is een complexe installatie en zelf hieraan sleutelen kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid. Laat dit daarom altijd uitvoeren door een erkend installatiebedrijf met gecertificeerde monteurs.

 

Maar er zijn een aantal kleine onderhoudswerkzaamheden die u wel zelf mag uitvoeren waarbij u niet aan de cv-ketel hoeft te sleutelen, zoals het bijvullen, ontluchten, resetten van de cv-ketel en het oplossen van bepaalde storingen en problemen.

 

AWB cv-ketel bijvullen

De waterdruk van de cv-ketel moet tussen de 1 en 2 bar staan. Als de druk lager is dan 1 bar, dan moet u de cv-ketel bijvullen. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Voor het bijvullen van de cv-ketel heeft u nodig: een vulslang, een emmer, een waterpomptang en een doekje. Hieronder leest u hoe u de cv-ketel kunt bijvullen.

 1. Zet de kamerthermostaat op 10 graden, zodat de cv-ketel kan afkoelen.
 2. Heeft u een oudere cv-ketel met een analoge drukmeter, zet de cv-ketel uit door de stekker uit het stopcontract te halen. Let op: dit is niet nodig bij een cv-ketel met een digitale display.
 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan bij uw cv-ketel. Vul de slang langzaam met water totdat de meeste lucht uit de slang is. Zet vervolgens de kraan uit.
 4. Sluit nu de slang aan op de vulkraan van uw verwarmingssysteem.
 5. Draai eerst de vulkraan open en vervolgens de waterkraan.
 6. Blijf vullen totdat de drukmeter op ca. 1.8 bar staat. Dit is af te lezen op de display van de ketel of bij oudere modellen op de analoge drukmeter.
 7. Draai de waterkraan dicht en vervolgens de vulkraan.
 8. Voordat u de slang loskoppelt, zet u een emmer onder de kraan.
 9. Ontkoppel voorzichtig de slang van de vulkraan en laat het water wat nog in de slang zit in de emmer lopen. Ontkoppel vervolgens de slang van de waterkraan.
 10. Vergeet niet om bij de cv-ketel met een analoge drukmeter de cv-ketel weer aan te zetten: stop de stekker in het stopcontact.
 11. Zet de kamerthermostaat weer omhoog.

Meer weten over het bijvullen van uw AWB cv-ketel? Bekijk dan ons artikel over het bijvullen van een cv-ketel inclusief instructievideo.

 

Meer over het bijvullen van een cv-ketel

 

AWB cv-ketel ontluchten

De verwarming ontluchten kan nodig zijn als u een borrelend geluid hoort en/of uw verwarming niet meer goed warm wordt. Het ontluchten van de radiatoren kunt u eenvoudig zelf doen. Hiervoor heeft u nodig: een ontluchtingssleutel en een doekje. Hieronder leest u hoe u de radiatoren kunt ontluchten

 1. Zet de kamerthermostaat op 10 graden en wacht 15 minuten voordat u verder gaat.
 2. Zet alle radiatoren in huis volledig open.
 3. Begin op de begane grond met het ontluchten van de radiatoren, bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken.
 4. Draai met de ontluchtingssleutel het ventiel van de radiator open, houd een doekje bij de hand. Wacht tot er water uitkomt en draai het ventiel weer dicht.
 5. Herhaal stap 4 bij elke radiator. Werk van de beneden naar de bovenverdieping.
 6. Alle radiatoren ontlucht? Controleer de waterdruk van de cv-ketel. De druk moet tussen de 1 en 2 bar zijn.
 7. Draai de radiatoren dicht in de ruimtes waar u niet of weinig komt.
 8. Vul de cv-ketel bij als de druk lager is dan bar.
 9. Zet de kamerthermostaat weer omhoog.

Meer weten over het ontluchten van uw verwarming? Bekijk dan ons artikel over het ontluchten van de verwarming inclusief instructievideo.

 

Meer over het ontluchten van de verwarming

 

AWB cv-ketel resetten

Door het resetten van de cv-ketel kan u in sommige gevallen de storing oplossen en de cv-ketel weer op gang krijgen. U kunt uw Vaillant cv-ketel zelf resetten met de resetknop. Dit doet u als volgt:

 1. Zoek de resetknop: Deze knop kunt u vaak herkennen aan een R of een sterretje. In sommige gevallen staat er RESET bij de knop. De meeste zitten aan de voorkant onderaan het toestel.
  Let op: Soms is de knop achter een klepje geplaatst.
 2. Houd de knop 5 seconde ingedrukt.
 3. Start het toestel opnieuw op.

AWB cv-ketel storingen

Het kan zijn dat uw cv-ketel een probleem heeft, maar dat hij geen storingscode aangeeft. We hebben de meest voorkomende problemen inclusief oplossing voor u op een rijtje gezet:

 

AWB ketel tikt

Door het uitzetten en krimpen van metalen door warmte kan een tikkend geluid in de cv-ketel ontstaan. Een andere oorzaak is een te lage waterdruk of een teveel aan lucht in de leidingen en radiatoren. Dat probleem lost u op door het bijvullen en ontluchten van de cv-ketel. De waterdruk moet tussen de 1,0 en 2,0 bar liggen. Op het display of de waterdrukmeter van de ketel kunt u de druk aflezen.


AWB ketel geeft geen warm water

Eén van de oorzaken kan een te lage waterdruk zijn. Op het display of de waterdrukmeter van de cv-ketel kunt u de waterdruk aflezen. Is deze lager dan 1,0 bar, dan moet u de cv-ketel bijvullen tot maximaal 2 bar. Heeft u nog steeds geen warm water, kijk dan op het display van de cv-ketel of er een storingscode wordt getoond. Noteer deze en reset de cv-ketel. Werkt dit niet, neem dan contact op met ons op en geef de storingscode door.


AWB maakt brommend geluid

In de cv-ketel zitten pakkingen. Deze zorgen voor water-, lucht- of gasafdichtingen. Als één van deze pakkingen niet goed afsluit, kan er gas lekken en een verkeerde gas-luchtverhouding ontstaan. De ketel maakt dan een brommend geluid. Het vervangen van de pakking of het opnieuw afstellen van de gas-luchtverhouding kan dit probleem oplossen. Neem hiervoor contact met ons op.


AWB ketel slaat niet aan

Mogelijke oorzaken zijn een kapotte thermostaat, een druppelende warmwaterkraan of radiatorkranen die niet voldoende geopend zijn. U kunt ook de waterdruk controleren, de cv-ketel eventueel bijvullen en de radiatoren ontluchten. Slaat de ketel nog steeds niet aan, reset dan de cv-ketel. En als dat ook niet helpt, neem dan contact met ons op en geef eventueel de storingscode door.


 

Meer over cv-ketel problemen

Garantie AWB cv-ketel

U krijgt u vanuit de fabrikant standaard 24 maanden onderdelengarantie op een nieuwe AWB ketel. De garantie geldt vanaf de installatiedatum. Daarnaast krijgt u ook 10 garantie op de warmtewisselaar. Het recht op garantie vervalt als de cv-ketel niet regelmatig is onderhouden door een erkend installatiebedrijf. Met een onderhoudscontract van Kemkens bent u verzekerd van garantie op uw cv-ketel.

Kemkens is een gecertificeerde installateur

Kemkens is een erkend installatiebedrijf en werkt met eigen gecertificeerde monteurs. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van AWB cv-ketel onderhoud. Onze monteurs zijn opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold om onderhoud uit te voeren aan de AWB cv-ketels. Zo kunt u bij ons onder andere terecht voor het onderhoud aan uw AWB ThermoMaster en AWB ThermoElegance Advance cv-ketel. Uw cv-ketel is bij ons in goede handen!

 

Interesse in een AWB cv-ketel onderhoudsabonnement?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*

Toestel 1

Toesteltype*
Merk *
Type
Bouwjaar*
Type contract*
Gewenste ingangsdatum onderhoudscontract

Toestel 2 (niet verplicht)

Indien u dat wenst kunt u meteen voor een tweede toestel een onderhoudscontract afsluiten.

Ik heb een 2e toestel
Toesteltype 2*
Merk en type toestel 2
Bouwjaar toestel 2*
Type contract toestel 2*

Afwijkende onderhoudsfrequentie

Bij iedere contractvorm is standaard één keer per 24 maanden onderhoud inbegrepen,  m.u.v. warmtepomp (ventilatie) lucht-water.

Ik wil jaarlijks onderhoud tegen een meerprijs van €4,30 per maand *

Betaalgegevens

IBAN rekeningnummer voor automatische incasso*Vul het rekeningnummer in zonder spaties
Opmerkingen

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie en afmeldmogelijkheden vindt u in ons privacy statement.

 

 

 

 

 

 
 

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.