Kies voor periodiek Nefit cv-ketel onderhoud

 

Jaar in jaar uit zorgt uw Nefit cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou staan. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement*.

Nefit cv-ketel onderhoud

Een Nefit cv-ketel heeft regelmatig onderhoud nodig, zodat hij goed zijn werk kan blijven doen. Ook voorkomt u hiermee dat u door een storing zonder verwarming en/of warm water komt te zitten. Regelmatig onderhoud kent nog meer voordelen: de cv-ketel gaat langer mee en u kunt met cv-ketel onderhoud besparen op de energierekening.

 

Kemkens is gespecialiseerd in Nefit cv-ketel onderhoud. Onze gecertificeerde monteurs staan klaar voor periodiek onderhoud aan uw Nefit cv-ketel.

 

Direct afsluiten

Waarom onderhoud aan uw Nefit cv-ketel?

 • Verleng de levensduur van uw Nefit cv-ketel: Door periodiek onderhoud blijft uw cv-ketel in goede staat en kan hij langer goed zijn werk blijven doen.
 • Voorkom Nefit cv-ketel storingen: Tijdens het onderhoud maakt de monteur de ketel schoon en controleert hij de ketel op eventuele defecten of onderdelen die (bijna) aan vervanging toe zijn. Dit wordt in overleg met u direct opgelost.
 • Voorkom grote reparaties: De ketel wordt volgens de fabrieksvoorschriften onderhouden, waardoor u zich minder zorgen hoeft te maken over onverwachte, dure reparaties.
 • Bespaar op uw energiekosten: De Nefit cv-ketel wordt tijdens het onderhoud optimaal afgesteld, zodat deze energiezuinig werkt. Hierdoor verbruikt u minder gas en bespaart u op de energierekening.
 • Veiligheid Nefit cv-ketel: Met onderhoud houdt u uw Nefit cv-ketel veilig. Hiermee voorkomt u gevaarlijke situaties, zoals koolmonoxidevergiftiging.

Onze Nefit cv-ketel onderhoudscontracten

Wij bieden drie verschillende onderhoudscontracten aan voor uw Nefit cv-ketel. U kunt kiezen uit een basis, standaard of uitgebreid contract. Er is altijd een contract dat bij uw wensen en situatie past. De minimale looptijd van de contracten is twee jaar. Bekijk hieronder onze cv-ketel onderhoudscontracten:

 

Comfort Plus*

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 17,80 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 13,85 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort Basis

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 7,35 p/m

 

Direct afsluiten

Jaarlijks onderhoud is mogelijk tegen een meerprijs van € 4,30 per maand

 

*Comfort Plus alleen voor toestellen niet ouder dan 5 jaar.
**Bij storingen aan uw cv-ketel of warmwatertoestel.
***Per gebeurtenis met dezelfde storingsoorzaak exclusief randapparatuur en installatieonderdelen.


Prijzen per maand inclusief btw en gelden t/m december 2024. Onderhoudstermijn op basis van één keer per 24 maanden.
Toestellen ouder dan 15 jaar worden automatisch omgezet naar een Comfort contract, e.e.a. conform Productomschrijving Comfort contract.

 

Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor onderhoudscontracten.

 

Unieke actie bij een cv-ketel onderhoudscontract

Jaar in jaar uit zorgt uw cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou zitten. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement. Zo weet u zeker dat uw ketel in topvorm is.

Meer over de actie

*De actie is geldig t/m 30 september 2024. Bekijk hier de voorwaarden.
 

Hoe vaak onderhoud aan een Nefit cv-ketel?

De Nefit cv-ketel heeft regelmatig onderhoud nodig. Nefit schrijft voor hoe vaak de cv-ketel onderhouden moet worden. Dit kan jaarlijks of tweejaarlijks zijn en hangt onder andere af van het gebruik en de leeftijd van het toestel. Tijdens de eerste inspectiebeurt kan onze monteur beoordelen hoe vaak het onderhoud nodig is.

Onderhoud aan uw Nefit cv-ketel zelf doen?

Laat het cv-ketel onderhoud uitvoeren door een gecertificeerde monteur. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als u zelf aan de ketel gaat sleutelen. De cv-ketel is namelijk een complexe installatie. Wel kunt u zelf een aantal kleine onderhoudswerkzaamheden uitvoeren waarbij u de kap van de cv-ketel er niet af hoeft te halen. Denk hierbij aan het bijvullen, ontluchten en resetten van de cv-ketel.

 

Nefit cv-ketel bijvullen

De ideale waterdruk van de cv-ketel ligt tussen de 1,0 en 2,0 bar. Als de druk onder de 1,0 bar komt, dan kunt u zelf gemakkelijk de cv-ketel bijvullen. 

Voor het bijvullen van de cv-ketel heeft u nodig: een vulslang, een emmer, een waterpomptang en een doekje. Hieronder leest u hoe u de cv-ketel kunt bijvullen.

 1. Zet de kamerthermostaat op 10 graden, zodat de cv-ketel kan afkoelen.
 2. Heeft u een oudere cv-ketel met een analoge drukmeter, zet de cv-ketel uit door de stekker uit het stopcontract te halen. Let op: dit is niet nodig bij een cv-ketel met een digitale display.
 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan bij uw cv-ketel. Vul de slang langzaam met water totdat de meeste lucht uit de slang is. Zet vervolgens de kraan uit.
 4. Sluit nu de slang aan op de vulkraan van uw verwarmingssysteem.
 5. Draai eerst de vulkraan open en vervolgens de waterkraan.
 6. Blijf vullen totdat de drukmeter op ca. 1.8 bar staat. Dit is af te lezen op de display van de ketel of bij oudere modellen op de analoge drukmeter.
 7. Draai de waterkraan dicht en vervolgens de vulkraan.
 8. Voordat u de slang loskoppelt, zet u een emmer onder de kraan.
 9. Ontkoppel voorzichtig de slang van de vulkraan en laat het water wat nog in de slang zit in de emmer lopen. Ontkoppel vervolgens de slang van de waterkraan.
 10. Vergeet niet om bij de cv-ketel met een analoge drukmeter de cv-ketel weer aan te zetten: stop de stekker in het stopcontact.
 11. Zet de kamerthermostaat weer omhoog.

Meer weten over het bijvullen van uw Nefit cv-ketel? Bekijk dan ons artikel over het bijvullen van een cv-ketel inclusief instructievideo.

 

Meer over het bijvullen van een cv-ketel

 

Nefit cv-ketel ontluchten

Als u een borrelend geluid hoort en/of uw verwarming niet meer goed warm wordt, dan kan het nodig zijn om de verwarming te ontluchten. Dit is een eenvoudige klus die u zelf kunt doen. Hiervoor heeft u nodig: een ontluchtingssleutel en een doekje. Hieronder leest u hoe u de radiatoren kunt ontluchten

 1. Zet de kamerthermostaat op 10 graden en wacht 15 minuten voordat u verder gaat.
 2. Zet alle radiatoren in huis volledig open.
 3. Begin op de begane grond met het ontluchten van de radiatoren, bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken.
 4. Draai met de ontluchtingssleutel het ventiel van de radiator open, houd een doekje bij de hand. Wacht tot er water uitkomt en draai het ventiel weer dicht.
 5. Herhaal stap 4 bij elke radiator. Werk van de beneden naar de bovenverdieping.
 6. Alle radiatoren ontlucht? Controleer de waterdruk van de cv-ketel. De druk moet tussen de 1 en 2 bar zijn.
 7. Draai de radiatoren dicht in de ruimtes waar u niet of weinig komt.
 8. Vul de cv-ketel bij als de druk lager is dan bar.
 9. Zet de kamerthermostaat weer omhoog.

Meer weten over het ontluchten van uw verwarming? Bekijk dan ons artikel over het ontluchten van de verwarming inclusief instructievideo.

 

Meer over het ontluchten van de verwarming

 

Nefit cv-ketel resetten

Het resetten van de cv-ketel kan in sommige gevallen de storing oplossen en de cv-ketel weer op gang krijgen. U kunt uw Nefit cv-ketel zelf resetten met de resetknop. Dit doet u als volgt:

 1. Zoek de resetknop: Deze knop kunt u vaak herkennen aan een R of een sterretje. In sommige gevallen staat er RESET bij de knop. De meeste zitten aan de voorkant onderaan het toestel. Let op: Soms is de knop achter een klepje geplaatst.
 2. Houd de knop 5 seconde ingedrukt.
 3. Start het toestel opnieuw op.

Nefit cv-ketel storingen

Heeft u een storing aan uw Nefit cv-ketel? Dan kunt u deze misschien zelf oplossen. Dit hangt af van de aard van de storing. De foutcode die u te zien krijgt in het scherm van uw cv-ketel vertelt u meer over de aard van de storing.

 

Het kan ook zijn dat de ketel problemen heeft, maar dat hij geen storingscode aangeeft. Wij hebben de meest voorkomende problemen, inclusief oplossing voor u op een rijtje gezet:

 

Nefit ketel geeft geen warm water

Mogelijk is de waterdruk van de ketel te laag. U kunt de druk aflezen op het display of waterdrukmeter van de cv-ketel. Is de druk lager dan 1,0 bar, dan moet u de cv-ketel bijvullen tot maximaal 2 bar. Heeft u daarna nog steeds geen warm water, kijk dan of er een storingscode wordt getoond. Noteer deze en reset de cv-ketel. Neem bij blijvend geen warm water contact met ons op en geef de storingscode aan ons door.


Nefit ketel slaat niet aan

Dit kan verschillende oorzaken hebben: een kapotte thermostaat, een druppelende warmwaterkraan of radiatorkranen die niet voldoende geopend zijn. U kunt ook de waterdruk controleren en bij een te lage waterdruk (lager dan 1 bar) de cv-ketel bijvullen tot maximaal 2 bar en de radiatoren ontluchten. Slaat de ketel nog steeds niet aan, reset dan de cv-ketel. Als dit niet werkt, neem dan contact met ons op en geef eventueel de storingscode door.


Nefit ketel reageert niet op thermostaat

Controleer als eerste of de batterijen in de thermostaat vervangen moeten worden. Als dat niet het geval is, controleer dan de bedrading van de thermostaat. Ook kan het zijn dat de thermostaat nog ingesteld staat op het zomer- of vakantieprogramma. Is dat het geval, zet dit dan uit. Zet de thermostaat ook hoger dan de kamertemperatuur, anders slaat de cv-ketel niet aan.


Nefit ketel reset niet

Neem contact op met de installateur, zodat de monteur bij u langs kan komen om de situatie te bekijken.


Nefit ketel maakt brommend geluid

In de cv-ketel zorgen pakkingen voor water-, lucht- of gasafdichtingen. Als één van deze pakkingen niet goed afsluit, kan er gas lekken en een verkeerde gas-luchtverhouding ontstaan. Hierdoor ontstaat een brommend geluid. Het plaatsen van een nieuwe pakking of het opnieuw afstellen van de gas-luchtverhouding kan dit probleem oplossen. Dit kunt u niet zelf oplossen, neem hiervoor contact met ons op.


Nefit ketel lekt water

Het lekken van de cv-ketel kan verschillende oorzaken hebben, namelijk een kapotte ontluchter, een kapotte condenswatersifon, een kapot overdrukventiel of een verstopte afvoerbuis. Neem in dit geval contact met ons op, zodat een ervaren monteur naar het probleem kan kijken en dit ook kan oplossen.


Nefit ketel piept

De oorzaak van het piepende geluid is vaak een verstopte warmtewisselaar. Hierdoor loopt het opgewarmde water niet meer goed door met als gevolg dat de temperatuur oploopt en het water aan de kook gaat. Het piepend geluid kunt u vergelijken met het geluid van een fluitketel. Neem bij dit probleem contact met ons op, zodat de monteur hiernaar kan kijken en dit voor u kan oplossen.


Nefit ketel verliest druk

Als u meerdere keren per jaar de cv-ketel moet bijvullen, dan komt dit mogelijk door een lekkage of kapot expansievat. Neem hiervoor contact op met een erkende installateur. Een lekkage kunt u uitsluiten door één of twee dagen te controleren of er water lekt bij leidingen, radiatoren of de cv-ketel.


Nefit ketel blijft verwarmen

Een defecte driewegklep is de mogelijke oorzaak. De driewegklep stuurt warm water vanuit de cv-ketel naar de radiatoren of naar de kranen. Bij een defecte driewegklep kan de ketel blijven hangen in de stand ‘verwarming’ waardoor de ketel blijft verwarmen. Dit probleem kunt u niet zelf oplossen. Neem daarom contact met ons op, zodat de driewegklep hersteld of vervangen kan worden.


 

Meer over cv-ketel problemen

Garantie Nefit cv-ketel

Op een nieuwe Nefit ketel krijgt u garantie. De garantie gaat in op het moment van plaatsing. Vanaf dat moment krijgt u garantie op onderdelen en op de warmtewisselaar. Als u een nieuwe Nefit ketel aanschaft bij Kemkens, zorgen wij ervoor dat de ketel wordt geregistreerd bij Nefit. Het recht op garantie vervalt als het toestel niet regelmatig door een erkende installateur is onderhouden.

Kemkens is een gecertificeerde Nefit installateur

Kemkens is een gecertificeerd installatiebedrijf met eigen vakkundige monteurs. Wij hebben jarenlange ervaring met het onderhouden van Nefit cv-ketels. Onze monteurs zijn opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van onderhoud aan de verschillende type Nefit ketels. Hierdoor krijgt uw cv-ketel de beste zorg.

 

U kunt bij ons terecht voor het onderhoud aan uw Nefit Trendline ll HRC 25, Nefit Trendline ll HRC 30, Nefit Proline HRC 24 CW3 of CW4, Nefit Proline HRC 30, Nefit 9000i HR 25, Nefit 9000i HR 35, Nefit 9000i Aquapower Plus HR 30 CW 6 of Nefit 9000i AquaPower Plus HR45 CW6.

 

Interesse in een Nefit cv-ketel onderhoudsabonnement?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*

Toestel 1

Toesteltype*
Merk *
Type
Bouwjaar*
Type contract*
Gewenste ingangsdatum onderhoudscontract

Toestel 2 (niet verplicht)

Indien u dat wenst kunt u meteen voor een tweede toestel een onderhoudscontract afsluiten.

Ik heb een 2e toestel
Toesteltype 2*
Merk en type toestel 2
Bouwjaar toestel 2*
Type contract toestel 2*

Afwijkende onderhoudsfrequentie

Bij iedere contractvorm is standaard één keer per 24 maanden onderhoud inbegrepen,  m.u.v. warmtepomp (ventilatie) lucht-water.

Ik wil jaarlijks onderhoud tegen een meerprijs van €4,30 per maand *

Betaalgegevens

IBAN rekeningnummer voor automatische incasso*Vul het rekeningnummer in zonder spaties
Opmerkingen

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie en afmeldmogelijkheden vindt u in ons privacy statement.

 

 

 

 

 

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.