Inventum Spaarpomp

 

Op zoek naar een hybride warmtepomp zonder buitenunit? Kies dan voor de Inventum Spaarpomp. Lees hieronder meer informatie over deze warmtepomp.

Inventum Spaarpomp

De Inventum Spaarpomp is een hybride ventilatiewarmtepomp. Hij werkt samen met de cv-ketel en haalt warmte uit ventilatielucht. De Inventum Spaarpomp zorgt voor verwarming en ventilatie in huis. De cv-ketel zorgt voor warm water in de keuken en badkamer. 

  • Ideaal voor bestaande woningen
  • Verwarmen en ventileren
  • Vervangt de mechanische ventilatie

Over de Inventum Spaarpomp

De Inventum spaarpomp is een hybride ventilatielucht warmtepomp. Hij werkt samen met de cv-ketel en vervangt de mechanische ventilatie. De Inventum Spaarpomp ondersteunt de cv-ketel bij het verwarmen van de woning en zorgt voor goede ventilatie in huis. De cv-ketel zorgt voor warm water in de keuken en badkamer en springt bij als de warmtepomp de woning niet warm genoeg krijgt. De installatie bestaat alleen uit een binnendeel.

 

Waarom een Inventum Spaarpomp

  • Geschikt voor woningen met matige isolatie: De Inventum Spaarpomp is geschikt voor woning met matige isolatie en dubbelglas. Maar hoe beter de isolatie, hoe beter het rendement van de warmtepomp is.
  • Vaak te combineren met bestaande cv-ketel en radiatoren: Deze warmtepomp kan gecombineerd worden met de bestaande cv-ketel en huidige radiatoren. Voorwaarde is wel dat de radiatoren geschikt zijn voor lage temperatuurverwarming.
  • Geschikt voor appartementen en tussenwoningen: Door de warmtepomp geluidseisen van de overheid moet er bij het buitendeel rekening gehouden worden met de afstand tot de buren. De warmtepomp met buitendeel is dan vaak niet geschikt voor appartementen en tussenwoningen. De Inventum Spaarpomp heeft geen buitendeel waardoor deze wel geschikt is voor deze type woningen.

Werking Inventum Spaarpomp

De Inventum Spaarpomp is een ventilatiewarmtepomp. Hij haalt zijn warmte uit de binnenlucht, in dit geval de ventilatielucht. Hij vervangt de mechanische ventilatie. De warmtepomp zorgt, net als de mechanische ventilatie, ervoor dat de woning goed geventileerd blijft en vervuilde, vochtige lucht wordt afgevoerd. Voordat de ventilatielucht wordt afgezogen uit de woning, haalt de warmtepomp hier eerst warmte uit. De energie uit deze warme lucht wordt hergebruikt voor het verwarmen van de woning. De vervuilde, koude lucht verlaat vervolgens de woning.

Garantie Inventum Spaarpomp

Er zit twee jaar volledige garantie op de Inventum Spaarpomp. Daarnaast krijgt u drie jaar aanvullend garantie op onderdelen exclusief arbeidsloon en tien jaar garantie op de beschikbaarheid van onderdelen. Dit is gerekend vanaf de datum op het aankoopbewijs. Op de website van Inventum kan het toestel geregistreerd worden voor een optimale garantie. De garantie geldt alleen als de Inventum Spaarpomp volgens de voorschriften van de fabrikant is geïnstalleerd, gebruikt en onderhouden.

De prijs van een Inventum Spaarpomp

De Inventum Spaarpomp is beschikbaar vanaf € 5.800,- inclusief BTW en installatie. Dit bedrag is exclusief subsidie. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen op de aanschaf.

Geluid van een Inventum Spaarpomp

De Inventum Spaarpomp is een stille warmtepomp. Hij produceert 40 dB. Het geluid in uw verblijfsruimte is binnen de norm van het Bouwbesluit.

Specificaties Inventum Spaarpomp

 Afmetingen (hxbxd)

 570 x 500 x 500 mm

 Gewicht

 45 kg

 Uitvoering

 hybride

 Geluidsniveau

 40 dB

 COP (20°C - 45°C)

 5

Subsidie op Inventum Spaarpomp

U kunt de ISDE-subsidie aanvragen voor de aanschaf van een Inventum Spaarpomp. Het subsidiebedrag voor warmtepompen wordt vanaf 1 januari 2022 verhoogd van 20% naar 30%. Naast subsidie waarbij u een deel van de aanschafkosten terugkrijgt, kunt u ook geld lenen voor de aanschaf van een warmtepomp. Dit kan bijvoorbeeld met de energiebespaarlening of een groene hypotheeklening.

 

Subsidie Inventum Spaarpomp

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op. 

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.