Wat is de levensduur van een cv-ketel?

Wat is de levensduur van een cv-ketel?

De cv-ketel is een belangrijk onderdeel van uw woning. Doet de ketel het niet (goed), dan heeft u geen verwarming of warm water. Hoe lang een cv-ketel precies meegaat, hangt af van verschillende factoren en verschilt per cv-ketel. Wij vertellen hoe de levensduur van de cv-ketel verlengd kan worden.

 

Langere levensduur met cv-ketel onderhoud

Net als andere apparaten slijt ook een cv-ketel door het gebruik. Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel is daarom erg belangrijk. Hiermee verlengt u de levensduur van de ketel. Daarnaast voorkomt u storingen, onnodige reparaties, gevaarlijke situaties (zoals koolmonoxidevergiftiging) en dus ook de onnodige aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van periodiek onderhoud en een goed werkende cv-ketel. Heeft u een storing aan uw cv-ketel, dan wordt deze zo snel mogelijk opgelost.

 

Zekerheid met een onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract wordt de cv-ketel volledig gecontroleerd door een ervaren monteur. Het toestel wordt schoongemaakt en onderdelen die (bijna) versleten zijn, worden preventief vervangen. Het onderhoud aan de cv-ketel vindt één keer in de 24 maanden plaats. U kunt er ook voor kiezen om de cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden. Een ander voordeel van een onderhoudscontract; bij een storing wordt u zo snel mogelijk geholpen en heeft u voorrang op de klanten die geen onderhoudscontract hebben. Met een onderhoudscontract kunt u dus zorgeloos en comfortabel wonen.

 

Nieuwe cv-ketel nodig?

Een cv-ketel gaat zo’n 12 tot 15 jaar mee. Bij oudere cv-ketel worden de onderhoudskosten hoger en neemt de kans op storingen toe. Hierdoor kan het gebeuren dat u zonder verwarming of warm water komt te zitten. Dit kan een keer voorkomen, maar als dit vaker in een bepaalde periode gebeurt dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe cv-ketel. De reparatiekosten kunnen namelijk zo hoog zijn dat een nieuwe cv-ketel een betere investering is.

 

Een nieuwe cv-ketel kent veel voordelen: een nieuwe cv-ketel voldoet aan de laatste energie- en kwaliteitseisen is een stuk zuiniger en heeft minder energie nodig om te verwarmen. Hiermee bespaart u op stookkosten en dus op de energierekening.

 

Is uw cv-ketel toe aan vervanging en wilt u weten welke cv-ketel het beste bij uw situatie past? Gebruik onze cv-ketel keuzehulp! Beantwoord 5 simpele vragen en binnen één minuut ontvangt u advies op maat. Ook kunt u bij ons terecht voor het service en onderhoud aan uw cv-ketel. Wij bieden verschillende onderhoudscontracten, zo is er altijd één die bij uw situatie past.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om uw cv-ketel te vervangen
4 redenen om uw cv-ketel te vervangen

Wanneer is het tijd voor een nieuwe cv-ketel? In de meeste gevallen wordt een cv-ketel vervangen na 12 tot 15 jaar, omdat de cv-ketel dan aardig...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.