4 redenen om uw cv-ketel te vervangen

4 redenen om uw cv-ketel te vervangen

Wanneer is het tijd voor een nieuwe cv-ketel? In de meeste gevallen wordt een cv-ketel vervangen na 12 tot 15 jaar, omdat de cv-ketel dan aardig op leeftijd is. Maar er zijn meer redenen om voor een nieuwe cv-ketel te gaan.

 

De huidige cv-ketel werkt niet meer goed

We hebben het hierboven al genoemd. Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Bij oudere cv-ketels worden de onderhoudskosten hoger en neemt de kans op storingen toe. Hierdoor kan het gebeuren dat de verwarming het niet meer doet of dat er geen warm water uit de kraan of douche komt. Dit kan natuurlijk een keer voorkomen, maar wanneer het te vaak gebeurt dan wordt het wellicht tijd voor een nieuwe cv-ketel.

 

Bij een cv-ketel storing kunnen de kosten voor reparatie ook erg hoog oplopen. Moet er regelmatig een monteur langskomen om de cv-ketel weer te maken, dan is het wellicht voordeliger om eenmalig te invensteren in een nieuwe cv-ketel. U kunt er ook voor kiezen om een cv-ketel te huren.

 

U wilt comfortabeler wonen

Als het te lang duurt voordat uw woning op de gewenste temperatuur is of u behoefte heeft aan meer warm water, dan kunt u ervoor kiezen om een nieuwe cv-ketel te nemen met meer vermogen en een hogere comfortwaarde (cw-waarde). Dit zorgt voor een verbetering van uw wooncomfort; de woning wordt sneller warm én u krijgt sneller en meer warm water.

 

Veranderingen in huis

Het verbouwen van de woning kan invloed hebben op uw wensen op het gebied van comfort. Als u uw woning energiezuiniger gaat maken met isolatie, dan blijft de warmte in de woning en hoeft u deze minder vaak te verwarmen. Bij de aanschaf van een (groter) bad of een stortdouche heeft u meer warm water nodig. Gaat u de woning of delen van de woning verbouwen, denk dan dus ook na over de verwarming en warm water.

 

Ook de gezinssamenstelling kan veranderen. Wanneer deze kleiner wordt door kinderen die het huis uitgaan of groter wordt door gezinsuitbreiding, dan is er meer of minder warm water nodig. Hierdoor kan het zijn dat een andere cv-ketel met een andere cw-waarde efficiënter is.

 

U wilt besparen op energiekosten

Met een nieuwe cv-ketel kunt u flink besparen op energiekosten. Een oudere cv-ketel heeft meer energie nodig om te verwarmen dan een nieuwe cv-ketel. Ook kan een nieuwe cv-ketel op een efficiëntere manier warm water verwarmen. Daarmee kunt u meteen besparen op stookkosten. Hoeveel u precies kunt besparen, ligt natuurlijk aan uw woonsituatie.

 

Welke cv-ketel past bij u?

Wilt u weten welke cv-ketel het beste bij uw situatie past? Gebruik onze cv-ketel keuzehulp! Beantwoord 5 simpele vragen en binnen één minuut ontvangt u advies op maat.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

zonnepanelen-opbrengst
De salderingsregeling: hoe zit het nu en na 2025?

Update 18 januari 2023: Het is op dit moment nog niet duidelijk of het kabinet voldoende steun krijgt om de salderingsregeling af te schaffen....

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.