Waterdruk (bar) cv-ketel

Waterdruk (bar) cv-ketel

De waterdruk van uw cv-ketel is belangrijk voor het functioneren van uw cv-ketel. Wanneer deze druk niet hoog genoeg is, werkt hij namelijk niet of minder goed. Maar hoeveel druk moet er nu precies op uw cv-ketel staan? Een cv-ketel werkt het beste wanneer de waterdruk tussen de 1,0 en 2,0 bar ligt. Deze waterdruk is van toepassing op al onze cv-ketels van Remeha, Nefit, Intergas, Atag, AWB en Ferroli. Ligt de druk van uw cv-ketel echter niet binnen deze grenzen, dan kunnen er vervelende situaties ontstaan zoals een koud huis of geen warm water.

 

Is de druk van de cv-ketel te hoog?

Een te hoge druk op uw cv-ketel kan onnodige schade aan het expansievat tot gevolg hebben. Wanneer de druk richting de 3 bar gaat kan dit bovendien leiden tot gevaarlijke situaties. In dit geval kan namelijk de drukbeveiliging open gaan, wat ernstige waterschade tot gevolg kan hebben.

De druk op uw cv-ketel kunt u makkelijk verlagen door de cv-ketel te ontluchten of water te laten ontsnappen. In dit geval is het van belang dat u een emmer en een doek bij de hand hebt omdat het leidingwater altijd vervuild is. Lees hier hoe u uw cv-ketel kunt ontluchten.

 

Is de druk van de cv-ketel te laag?

Wanneer de druk op uw cv-ketel lager is dan 1,0 bar, dan zal de cv-ketel uitvallen. Dit is natuurlijk niet wenselijk omdat dit leidt tot een koud huis en geen warm water. Een te lage cv-ketel druk is makkelijk op te lossen door het bijvullen van de cv-ketel. Lees hier hoe u uw cv-ketel kunt bijvullen.

 

Uw cv-ketel vaak bijvullen?

Moet u uw cv-ketel vaak bijvullen dan is er waarschijnlijk iets mis met het expansievat. Een cv-ketel heeft altijd een expansievat. Wanneer het water in de cv-ketel wordt verwarmd ontstaat er druk in de leidingen omdat het water uitzet. Een expansievat vangt deze druk op. Wanneer de druk in de leidingen te hoog wordt, zorgt het overdrukventiel dat er water kan ontsnappen naar het riool. Wanneer u uw cv-ketel vaak moet bijvullen, dan is er waarschijnlijk iets mis met het expansievat waardoor hij voortdurend water loost. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen om een afspraak te maken met een van onze monteurs.

 

Komt u er niet uit?

Onze monteurs helpen u graag! Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Probleem
Opmerkingen

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

zonnepanelen-opbrengst
De salderingsregeling: hoe zit het nu en na 2025?

De salderingsregeling is een veelbesproken onderwerp. In eerste instantie zou deze regeling vanaf 2023 afgebouwd worden, maar het kabinet heeft de...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.