Waterdruk (bar) cv-ketel

Waterdruk (bar) cv-ketel

De waterdruk van uw cv-ketel is belangrijk voor een goede werking. De waterdruk moet tussen de 1 en 2 bar liggen. U kunt de druk aflezen op de display van de cv-ketel of bij de oudere modellen op de analoge drukmeter. Een te hoge of te lage waterdruk geeft cv-ketel problemen. Wij leggen u graag uit wat u moet doen als de druk te hoog of te laag is.

 

Is de druk van de cv-ketel te laag?

Als de druk lager is dan 1 bar, dan is de kans groot dat uw cv-ketel zal uitvallen of niet meer goed werkt. U heeft dan geen verwarming en/of (minder) warm water. In dat geval moet u de cv-ketel bijvullen. Bekijk hiervoor onze instructievideo of download ons stappenplan

 

 

Is de druk van de cv-ketel te hoog?

Een te hoge waterdruk (2 bar of hoger) kan onnodige schade aan het expansievat tot gevolg hebben. Wanneer de druk richting de 3 bar gaat, kan dit zelfs leiden tot gevaarlijke situaties. In dit geval kan de drukbeveiliging open gaan, wat ernstige waterschade tot gevolg kan hebben. De waterdruk kunt u verlagen door de verwarming te ontluchten of water te laten ontsnappen. Bekijk onze instructievideo of stappenplan voor het ontluchten van de verwarming.

 

Cv-ketel vaak bijvullen

Moet u uw cv-ketel vaak bijvullen, dan is er mogelijk sprake van een lekkage. De meest voorkomende oorzaak is een oud en/of lek expansievat. Een cv-ketel heeft altijd een expansievat. Wanneer het water in de cv-ketel wordt verwarmd, ontstaat er druk in de leidingen omdat het water uitzet. Een expansievat vangt deze druk op. Wanneer de druk in de leidingen te hoog wordt, zorgt het overdrukventiel dat er water kan ontsnappen naar het riool. Wanneer u uw cv-ketel vaak moet bijvullen, dan is er waarschijnlijk iets mis met het expansievat waardoor hij voortdurend water loost. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met een erkend installateur.

 

Cv-ketel onderhoud

Het is belangrijk om de waterdruk regelmatig te controleren en op peil te houden. Een onjuiste druk kan een probleem zijn voor de levensduur van de cv-ketel. Daarnaast helpt regelmatig onderhoud bij het voorkomen van storingen en beschadigingen aan de cv-ketel. 

 

Met een service- en onderhoudscontract bij Kemkens bent u verzekerd van periodiek onderhoud en snelle hulp bij een storing. Uw cv-ketel wordt gecontroleerd op een goede werking en onderhouden volgens fabrieksvoorschriften. Bij een storing kunt u gebruikmaken van onze 24/7 storingsservice. Bij Kemkens heeft u keuze uit drie cv-ketel onderhoudscontracten. Afhankelijk van het onderhoudscontract zijn het arbeidsloon bij storingen en toestelonderdelen gedekt in het contract.

 

Cv-ketel onderhoudscontracten

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel onderhouden
Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel onderhouden

Door uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden, blijft deze veilig en zuinig werken. Maar hoe vaak moet u eigenlijk uw cv-ketel laten...

radiator ontluchten
Radiatoren ontluchten

Een tikkend of borrelend geluid? Dat kan komen door lucht in de radiatoren. Hierdoor wordt uw huis niet goed opgewarmd. Dit probleem kunt u zelf...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.