Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen op uw dakkapel laten plaatsen? Dat kan. Dit heeft als voordeel dat ze minder opvallen. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor zonnepanelen op een dakkapel. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan. Wij vertellen waar u rekening mee moet houden als u zonnepanelen op uw (toekomstige) dakkapel wil plaatsen.

 

Gewicht zonnepanelen op een dakkapel

Een dakkapel is in de basis niet ontworpen voor het dragen van het gewicht van zonnepanelen. Wilt u zonnepanelen op uw bestaande dakkapel plaatsen, dan moet u laten nakijken of uw dakkapel hier stevig genoeg voor is. Vooral als u een dakkapel met plat dak heeft. De zonnepanelen worden voorzien van een montagesysteem met ballast. De ballast is nodig om de zonnepanelen op hun plek te zetten en te zorgen dat ze stevig blijven liggen. Hoeveel ballast er nodig is hangt mede af van de windbelasting en de grootte van het dakoppervlak.

 

Op een dakkapel wordt meestal een klein systeem met 2 of 3 zonnepanelen geplaatst. De panelen worden dicht bij de rand geplaatst, waardoor deze veel wind vangen. Om deze reden hebben zonnepanelen vaak relatief veel ballast nodig. Deze kan niet door ieder dakkapel worden gedragen. Het is dus belangrijk dat zonnepanelen op een dakkapel worden geplaatst door een expert. Onze adviseurs kijken graag samen met u of het dakkapel geschikt is voor zonnepanelen.

 

Zonnepanelen plaatsen op nieuw dakkapel

Als u eraan denkt om zonnepanelen op uw (nieuwe) dakkapel te laten plaatsen, dan is het aan te raden om dit direct aan te geven bij de koop. Het dakkapel kan dan zo ontworpen worden dat deze het gewicht van de zonnepanelen aankan. Ook kunnen de zonnepanelen dan optimaal gepositioneerd worden.

 

Zonnepanelen plaatsn rondom dakkapel

Als uw dakkapel niet stevig genoeg is voor zonnepanelen, dan is het mogelijk om zonnepanelen rondom het dakkapel te plaatsen. Het is hierbij verstandig om te kijken naar de richting van het dak waar het dakkapel is geplaatst. Ook dient u te letten op de hellingshoek, dakhelling en schaduw op het dak.

 

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Doe de zonnepanelencheck!

 

Naar zonnepanelencheck

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

zonnepanelen-opbrengst
De salderingsregeling: hoe zit het nu en na 2025?

Update 18 januari 2023: Het is op dit moment nog niet duidelijk of het kabinet voldoende steun krijgt om de salderingsregeling af te schaffen....

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.