Met 3iv van het gas af zonder buitengevelisolatie

 

De aanpak van bestaande woningen naar volledig elektrisch (all electric) is één van de grootste uitdagingen van de transitie naar een CO2-neutrale woningvoorraad. Tot nu toe betekende dit dat er flinke isolatiepakketten nodig waren aan de buitenzijde van de woning. Forse investeringen dus. Atriensis innovatie lanceert een betaalbaar alternatief: 3iv. In heel Nederland werken zij samen met verschillende partners. Samen met Hendriks Coppelmans gaat Kemkens dit samenwerkingsverband aan voor het werkgebied van de Kemkens Groep.

 

All electric

Wanneer je naar gasloos gaat en alleen elektriciteit beschikbaar is voor ruimteverwarming moet de warmtevraag vergaand teruggedrongen worden. Anders wordt de woning niet goed warm en loopt de elektriciteitsrekening de spuigaten uit. Buitengevelisolatie is echter kostbaar en vergt veel materialen, dit is vanuit het oogpunt circulariteit niet ideaal. Atriensis innovatie vroeg zich af of innovaties op het gebied van isolatie in de woningschil niet tot een betaalbaar alternatief zouden kunnen leiden gecombineerd met warmtepomptechniek en vraaggestuurde ventilatie. Een integrale aanpak, inclusief zonnepanelen, elektrisch koken en het afsluiten van de gasmeter. Samen met Kemkens en Hendriks Coppelmans werkte Atriensis innovatie dit concept verder uit voor een specifiek type eengezinswoningen. Conclusie: het kan en wel voor een investering van € 50.000,- inclusief BTW.

 

3iv: integraal, innovatief en inspirerend verduurzamen!

Dit duurzame concept wordt gelanceerd als 3iv: integraal, innovatief en inspirerend verduurzamen met in elke regio betrouwbare partners voor de realisatie. Gezamenlijk werken partijen verder aan de toepassing van dit concept op andere woningtypes en verdere prijsdaling. Het eerste concept richt zich op eengezinswoningen met de volgende kenmerken:

  • Bouwjaar 1970 - 1980
  • Gemetselde gevels met daarin kozijnen
  • Zadeldak met hellingshoek van ongeveer 35 graden
  • Twee volledige verdiepingen met hierop een via een vaste trap bereikbare zolder
  • Warmtevisie waarschijnlijk all electric

Het concept van 3iv voldoet aan de eisen van De Renovatieversneller. Atriensis innovatie bereidt daarom een aanvraag voor.

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.