Kemkens groeit opnieuw na overname Werkendamse Verwarmings Installatie en Werkendamse Verwarmings Centrale

11-2-2020

 

Kemkens en De Werkendamse Verwarmings Installatie en Werkendamse Verwarmings Centrale (handelsnaam: De Werkendamse) hebben overeenstemming bereikt over een 90% aandelen overname. De Werkendamse heeft ruim 50 jaar ervaring als totaal installateur. Deze aandelenovername past goed bij de ambitie van Kemkens om nog meer impact te kunnen maken in de energietransitie. Met een omzetvolume van 20 miljoen euro en een personeelsbestand van 100 medewerkers is de overname in omvang de grootste overname uit de geschiedenis van de Kemkens Groep.

 

Hogere dekkingsgraad en verbreding activiteiten

De overname is een vervolgstap op de eerdere overname van P. Jansen Installatietechniek uit Bergen op Zoom in 2019. Met deze overname vergroot Kemkens opnieuw de dichtheid van haar contractenportefeuille in de provincie Noord-Brabant en krijgt het een verdere aansluiting met de regio Zuid-Holland. Met haar locatie in Werkendam zorgt de toevoeging voor een groter marktaandeel en een sterkere marktpositie bij particulieren, de zakelijke markt en nieuwbouw. "Een sterkere positie m.b.t. nieuwbouw installatiewerkzaamheden is belangrijker geworden. Met name in de nieuwbouw nemen de nieuwe duurzame technieken in snel tempo toe. Technieken die logischerwijs ook steeds meer deel gaan uitmaken van onze Service portefeuille. Met dit soort strategische partnerschappen maken we ons verder gereed om een bepalende rol te spelen in de energietransitie, alsdus Joep Kemkens, algemeen directeur."

 

De Werkendamse behoudt operationele zelfstandigheid

10% van de aandelen blijft in handen van de familie Paans. Hiermee toont de familie haar blijvende betrokkenheid. De overname heeft geen gevolgen voor de bedrijfsvoering en de ca. 100 medewerkers van De Werkendamse. Het bedrijf zal op haar huidige locatie actief blijven, behoudt haar eigen bedrijfsidentiteit en zal zelfstandig in de huidige vorm blijven functioneren. Ook zijn er geen veranderingen in het werkgebied van De Werkendamse en Kemkens.

 

Henri Elsen, directeur Kemkens, laat weten: "Met deze overname realiseert Kemkens een groei en een uitbreiding om duurzame energie-oplossingen te bieden in Zuid-Nederland. Net als bij P. Jansen Installatietechniek, welke in 2019 is overgenomen, gaan we samen met De Werkendamse kijken waar synergie en commerciële voordelen behaald kunnen worden. Wij blijven geloven in de kracht van lokaal ondernemerschap, waarbij ook De Werkendamse aangeeft blij te zijn met een partij als Kemkens als overnemende partij. Zij zien de overname dan ook met vertrouwen tegemoet."

 

Met deze overname groeit Kemkens naar een omzetvolume van 116 miljoen en 750 medewerkers, verspreid over 6 vestigingen. In het werkgebied Noord-Brabant, Gelderland-Zuid en de provincie Zeeland is Kemkens marktleider met 460.000 toestellen in beheer.

 

< terug naar nieuws

 

Meer weten over onze overname?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.