< Terug naar Nieuws

 

Zorg voor voldoende ventilatieopeningen in uw huis

12-08-2013

 

Wanneer het koud wordt ben u wellicht geneigd om ramen gesloten te houden om het lekker warm te houden in huis. Let er hierbij echter wel op dat er voldoende ventilatieopeningen zijn zodat u zich niet in een ongezonde situatie kan bevinden. Beslagen ramen kunnen wijzen op onvoldoende ventilatie.

 

Pas op voor vocht en schimmel

Als u uw woning niet voldoende ventileert, dan kunt u last krijgen van vocht of zelfs schimmel in huis en dat is natuurlijk niet goed voor de gezondheid. Vroeger ging deze ventilatie vanzelf, omdat er toen veel meer naden en kieren in de huizen zaten, waardoor lucht in en uit kon gaan. In moderne huizen is dit echter niet meer het geval en is dus andere ventilatie nodig. Gelukkig zijn er voldoende andere mogelijkheden.

 

Hoe ventileer ik mijn huis?

De lucht in uw huis zou 24 uur per dag ververst moeten worden. Op die manier komt er frisse lucht binnen in uw huis en verdwijnen vocht en vervuilde lucht. En goede ventilatie kunt u op verschillende manieren realiseren:

  • Open ramen en deuren
  • Ventilatieroosters
  • Mechanische afzuiging

Gebruik een CO2 melder

Met behulp van een zogenaamde CO2 melder kunt u meten hoe het gesteld is met de kwaliteit van de lucht in uw huis. Op die manier kunt u erop toezien dat er voldoende wordt geventileerd in huis en wordt u gewaarschuwd als dit niet het geval is, zodat de benodigde maatregelen genomen kunnen worden. Zo kunt u dus altijd zorgen voor een goede ventilatie in huis!

 

< Terug naar Nieuws

 

Meer weten over ventilatie in huis?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

 

Wilt u weten hoe Kemkens omgaat met uw persoonsgegevens, bekijk dan ons privacy statement.

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.