Kies voor periodiek Remeha cv-ketel onderhoud

 

Jaar in jaar uit zorgt uw Remeha cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou staan. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement*.

Remeha cv-ketel onderhoud

Uw Remeha cv-ketel heeft regelmatig onderhoud nodig om goed zijn werk te kunnen blijven doen. Met regelmatig onderhoud voorkomt u dat u onverwachts zonder verwarming of warm water te zitten. Voor het onderhoud aan uw Remeha cv-ketel bent u bij ons aan het juiste adres. Onze gecertificeerde monteurs staan klaar voor periodiek onderhoud aan uw cv-ketel.

 

Direct afsluiten

Waarom onderhoud aan uw Remeha cv-ketel?

 • Verleng de levensduur van uw Remeha cv-ketel: Door periodiek onderhoud kan uw cv-ketel goed zijn werk blijven doen, waardoor hij langer meegaat. 
 • Voorkom Remeha cv-ketel storingen: Door de cv-ketel regelmatig te laten controleren op eventuele defecten of lekkages kunnen storingen worden voorkomen. Onderdelen die aan vervanging toe zijn, worden in overleg met u tijdens het onderhoud vervangen.
 • Voorkom grote reparaties: Het cv-ketel onderhoud wordt volgens de voorschriften van de fabrikant uitgevoerd. Hierin staat het interval voor het reinigen en vervangen van onderdelen omschreven.
 • Bespaar op uw energiekosten: De cv-ketel wordt tijdens het onderhoud optimaal afgesteld, waardoor deze energiezuinig werkt. Hiermee bespaart u energie.
 • Veiligheid Remeha cv-ketel: Periodiek onderhoud verkleint de kans op een koolmonoxidelekkage.

Onze Remeha cv-ketel onderhoudscontracten

U kunt kiezen uit verschillende onderhoudscontracten voor uw Remeha cv-ketel. De minimale looptijd van onze contracten is twee jaar. Met een Kemkens onderhoudscontract bent u altijd verzekerd van periodiek onderhoud, 24/7 storingsservice en geen voorrijkosten. Ook kunt u er optioneel voor kiezen om het arbeidsloon en de toestelonderdelen op te nemen in het contract. Bekijk hieronder onze onderhoudscontracten:

 

Comfort Plus*

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 17,80 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 13,85 p/m

 

Direct afsluiten

Comfort Basis

 • Periodiek onderhoud
 • 24/7 storingsservice
 • Geen voorrijkosten
 • Geen arbeidsloon**
 • Toestelonderdelen tot € 275,-***

€ 7,35 p/m

 

Direct afsluiten

Jaarlijks onderhoud is mogelijk tegen een meerprijs van € 4,30 per maand

 

*Comfort Plus alleen voor toestellen niet ouder dan 5 jaar.
**Bij storingen aan uw cv-ketel of warmwatertoestel.
***Per gebeurtenis met dezelfde storingsoorzaak exclusief randapparatuur en installatieonderdelen.


Prijzen per maand inclusief btw en gelden t/m december 2024. Onderhoudstermijn op basis van één keer per 24 maanden.
Toestellen ouder dan 15 jaar worden automatisch omgezet naar een Comfort contract, e.e.a. conform Productomschrijving Comfort contract.

 

Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor onderhoudscontracten.

 

Unieke actie bij een cv-ketel onderhoudscontract

Jaar in jaar uit zorgt uw cv-ketel voor warmte en comfort in uw woning. Verzorg hem goed, anders laat hij u straks in de kou zitten. Profiteer nu van extra voordeel en ontvang tijdelijk een gratis inspectiebeurt t.w.v. € 50,- bij uw onderhoudsabonnement. Zo weet u zeker dat uw ketel in topvorm is.

Meer over de actie

*De actie is geldig t/m 30 september 2024. Bekijk hier de voorwaarden.
 

Hoe vaak onderhoud aan een Remeha cv-ketel?

Om er zeker van te zijn dat de cv-ketel goed en veilig werkt, is het aan te raden om uw Remeha cv-ketel periodiek te laten onderhouden door een gecertificeerde monteur. In het algemeen is het nodig om de ketel elke twee jaar te laten onderhouden. Maar u kunt ook kiezen voor jaarlijks onderhoud, bijvoorbeeld als de cv-ketel al wat ouder is.

Onderhoud aan uw Remeha cv-ketel zelf doen?

Laat het onderhoud van uw cv-ketel altijd over aan een gecertificeerde monteur. Een cv-ketel is namelijk een complexe situatie waarbij het gevaarlijk is om zelf het onderhoud uit te voeren, met name door het gevaar van koolmonoxide. 

 

Er zijn een aantal onderhoudswerkzaamheden die u wel zelf mag uitvoeren, zoals het bijvullen, ontluchten en resetten van de cv-ketel. Deze werkzaamheden bevinden zich namelijk buiten de mantel van de cv-ketel.

 

Remeha cv-ketel bijvullen

De ideale waterdruk van de cv-ketel ligt tussen de 1,0 en 2,0 bar. Als de druk onder de 1,0 bar komt, dan kunt u zelf gemakkelijk de cv-ketel bijvullen. 

Voor het bijvullen van de cv-ketel heeft u nodig: een vulslang, een emmer, een waterpomptang en een doekje. Hieronder leest u hoe u de cv-ketel kunt bijvullen.

 1. Zet de kamerthermostaat op 10 graden, zodat de cv-ketel kan afkoelen.
 2. Heeft u een oudere cv-ketel met een analoge drukmeter, zet de cv-ketel uit door de stekker uit het stopcontract te halen. Let op: dit is niet nodig bij een cv-ketel met een digitale display.
 3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan bij uw cv-ketel. Vul de slang langzaam met water totdat de meeste lucht uit de slang is. Zet vervolgens de kraan uit.
 4. Sluit nu de slang aan op de vulkraan van uw verwarmingssysteem.
 5. Draai eerst de vulkraan open en vervolgens de waterkraan.
 6. Blijf vullen totdat de drukmeter op ca. 1.8 bar staat. Dit is af te lezen op de display van de ketel of bij oudere modellen op de analoge drukmeter.
 7. Draai de waterkraan dicht en vervolgens de vulkraan.
 8. Voordat u de slang loskoppelt, zet u een emmer onder de kraan.
 9. Ontkoppel voorzichtig de slang van de vulkraan en laat het water wat nog in de slang zit in de emmer lopen. Ontkoppel vervolgens de slang van de waterkraan.
 10. Vergeet niet om bij de cv-ketel met een analoge drukmeter de cv-ketel weer aan te zetten: stop de stekker in het stopcontact.
 11. Zet de kamerthermostaat weer omhoog.

Meer weten over het bijvullen van uw Remeha cv-ketel? Bekijk dan ons artikel over het bijvullen van een cv-ketel inclusief instructievideo.

 

Meer over het bijvullen van een cv-ketel

 

Remeha cv-ketel ontluchten

Het ontluchten van de cv-ketel is nodig na het bijvullen van de cv-ketel, bij een borrelend/tikkend geluid in de radiatoren of als we verwarming niet warm wordt.

Radiatoren ontluchten kunt u zelf doen. Hiervoor heeft u nodig: een ontluchtingssleutel en een doekje. Hieronder leest u hoe u de radiatoren kunt ontluchten

 1. Zet de kamerthermostaat op 10 graden en wacht 15 minuten voordat u verder gaat.
 2. Zet alle radiatoren in huis volledig open.
 3. Begin op de begane grond met het ontluchten van de radiatoren, bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken.
 4. Draai met de ontluchtingssleutel het ventiel van de radiator open, houd een doekje bij de hand. Wacht tot er water uitkomt en draai het ventiel weer dicht.
 5. Herhaal stap 4 bij elke radiator. Werk van de beneden naar de bovenverdieping.
 6. Alle radiatoren ontlucht? Controleer de waterdruk van de cv-ketel. De druk moet tussen de 1 en 2 bar zijn.
 7. Draai de radiatoren dicht in de ruimtes waar u niet of weinig komt.
 8. Vul de cv-ketel bij als de druk lager is dan bar.
 9. Zet de kamerthermostaat weer omhoog.

Meer weten over het ontluchten van uw verwarming? Bekijk dan ons artikel over het ontluchten van de verwarming inclusief instructievideo.

 

Meer over het ontluchten van de verwarming

 

Remeha cv-ketel resetten

Het resetten van de cv-ketel kan een storing verhelpen. Dit kunt u zelf doen met de resetknop. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Zoek de resetknop: Deze knop kunt u vaak herkennen aan een R of een sterretje. In sommige gevallen staat er RESET bij de knop. De meeste zitten aan de voorkant onderaan het toestel. Let op: Soms is de knop achter een klepje geplaatst.
 2. Houd de knop 5 seconde ingedrukt.
 3. Start het toestel opnieuw op.

Remeha cv-ketel storingen

Een aantal storingen aan uw Remeha cv-ketel kunt u zelf oplossen. Dit hangt af van de foutmelding die u te zien krijgt in het scherm van uw cv-ketel. Het kan ook voorkomen dat de ketel bij een storing geen storingscode aangeeft. We hebben de meest voorkomende problemen inclusief oplossing voor u op een rijtje gezet:

 

Remeha ketel tikt

Een tikkend geluid in de cv-ketel kan komen door het uitzetten en krimpen van metalen door warmte. Een andere oorzaak is een te lage waterdruk of een teveel aan lucht in de leidingen en radiatoren. De waterdruk moet tussen de 1,0 en 2,0 bar liggen. Op het display of waterdrukmeter van de ketel kunt u de druk aflezen. Het bijvullen of ontluchten van de ketel lost dit probleem eventueel op.


Remeha ketel geeft geen warm water

Een te lage waterdruk kan de oorzaak zijn. U kunt de druk aflezen op het display of waterdrukmeter van de cv-ketel. Is de druk lager dan 1,0 bar, dan moet u de cv-ketel bijvullen tot maximaal 2 bar. Heeft u daarna nog steeds geen warm water, kijk dan of er een storingscode wordt getoond. Noteer deze en reset vervolgens de cv-ketel. Als dat niet helpt, neem dan contact met ons op en geef de storingscode door.


Remeha ketel lekt water

Neem in dit geval contact met ons op, zodat een ervaren monteur naar het probleem kan kijken en dit ook kan oplossen. Het lekken van de cv-ketel kan namelijk verschillende oorzaken hebben, namelijk een kapotte ontluchter, een kapotte condenswatersifon, een kapot overdrukventiel of een verstopte afvoerbuis.


Remeha ketel slaat niet aan

Dit kan verschillende oorzaken hebben: een kapotte thermostaat, een druppelende warmwaterkraan of radiatorkranen die niet voldoende geopend zijn. U kunt ook de waterdruk controleren en bij een te lage waterdruk de cv-ketel bijvullen tot maximaal 2 bar en de radiatoren ontluchten. Slaat de ketel nog steeds niet aan, reset dan de cv-ketel. En als dat ook niet helpt, neem dan contact met ons op en geef eventueel de storingscode door.


Remeha ketel blijft verwarmen

De mogelijke oorzaak is een defecte driewegklep. De driewegklep stuurt warm water vanuit de cv-ketel naar de radiatoren of naar de kranen. Bij een defecte driewegklep kan de ketel blijven hangen in de stand ‘verwarming’. Dit probleem kunt u niet zelf oplossen. Neem daarom contact met ons op, zodat de driewegklep hersteld of vervangen kan worden.


Remeha ketel geen stroom

Kijk eerst of er geen gas of elektra storing is bij uw energieleverancier en controleer of de stekker van de cv-ketel goed in het stopcontact zit en of het stopcontact waarop uw ketel is aangesloten goed werkt. Is er geen sprake van een storing of defect stopcontact, controleer dan de stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast. Een gesprongen stop kan namelijk de oorzaak zijn.


 

Meer over cv-ketel problemen

Garantie Remeha cv-ketel

Mocht uw Remeha cv-ketel onverhoopt kapot gaan, dan kan dit nog onder de garantie vallen. Vanaf de installatie ontvangt u twee jaar garantie op alle onderdelen (met uitzondering van slijtage-onderdelen) en op de meeste warmtewisselaars ontvangt u 10 jaar garantie. Huurt of koopt u een cv-ketel bij Kemkens, dan zorgen wij ervoor dat uw cv-ketel geregistreerd wordt bij Remeha. Het recht op garantie vervalt als het toestel niet regelmatig door een erkende installateur is onderhouden.

Kemkens is een gecertificeerde Remeha installateur

Kemkens is een gecertificeerd installatiebedrijf met eigen vakkundige monteurs. Wij hebben jarenlange ervaring met het onderhouden van Remeha cv-ketels. Onze monteurs zijn opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van onderhoud aan de verschillende type Remeha ketels. Hierdoor krijgt uw cv-ketel de beste zorg.

 

U kunt bij ons terecht voor het onderhoud aan uw Remeha Avanta Ace CW 3, CW 4 of CW5, Remeha Calenta CW 4, CW5 of CW6, Remeha Calenta HR 25S of HR 35S, en Remeha Tzerra Ace CW3, CW4 of CW5.

 

Interesse in een Remeha cv-ketel onderhoudsabonnement?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*

Toestel 1

Toesteltype*
Merk *
Type
Bouwjaar*
Type contract*
Gewenste ingangsdatum onderhoudscontract

Toestel 2 (niet verplicht)

Indien u dat wenst kunt u meteen voor een tweede toestel een onderhoudscontract afsluiten.

Ik heb een 2e toestel
Toesteltype 2*
Merk en type toestel 2
Bouwjaar toestel 2*
Type contract toestel 2*

Afwijkende onderhoudsfrequentie

Bij iedere contractvorm is standaard één keer per 24 maanden onderhoud inbegrepen,  m.u.v. warmtepomp (ventilatie) lucht-water.

Ik wil jaarlijks onderhoud tegen een meerprijs van €4,30 per maand *

Betaalgegevens

IBAN rekeningnummer voor automatische incasso*Vul het rekeningnummer in zonder spaties
Opmerkingen

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie en afmeldmogelijkheden vindt u in ons privacy statement.

 

 

 

 

 

 
 

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.