Cv-ketel taboe na 2021?

 

Betekent dit dat u direct uw CV-ketel moet vervangen door een warmtepomp? Ons advies is om daar nog even mee te wachten. Op deze pagina leest u er alles over!

Cv-ketel of warmtepomp?

‘De gasgestookte cv-ketel taboe na 2021’ – Dat is het statement wat de media maakt naar aanleiding van een manifest dat is opgesteld door diverse grote energiebedrijven en milieuorganisaties. Het betreft een voorstel om vanaf 2021 de gasgestookte cv-ketels geleidelijk te vervangen door een (hybride) warmtepomp of andere vorm van duurzame verwarming.

 

Is uw cv-ketel ouder dan 12 jaar, dan staat u nu voor een keuze want een gemiddelde cv-ketel gaat 15 jaar mee. Kiest u voor een duurzamere, nieuwe cv-ketel of maakt u nu al de overstap naar een (hybride) warmtepomp?

cv-ketel of warmtepomp

 

Ons advies

Als uw woning al voorzien is van de nodige isolatie en dubbel glas/HR++ glas en uw verwarmingssysteem op lagere temperaturen uw woning warm krijgt of kan houden, dan raden we aan om de optie voor een hybride warmtepomp te overwegen. Onze adviseur komt graag bij u langs om uw specifieke wensen en de mogelijkheden te bespreken.

 

Mocht uw woning en/of verwarmingssysteem (nog) niet voldoen aan de voorwaarden voor een hybride warmtepomp of is de investering nu nog te groot, dan kunt u kiezen voor een cv-ketel. U kunt ervoor kiezen om een ketel te kopen, maar huren is ook een optie. Zo bent u dan geen 15 jaar gebonden aan een ketel en kunt u in de toekomst toch een overstap maken naar een duurzaam systeem dat past bij uw woning. 

 

Twijfelt u nog over wat het beste bij uw situatie past?

Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze! Vul onderstaand formulier in en een van onze onafhankelijke specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op voor een advies op maat.  

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.