Water op een duurzame manier verwarmen?

 

Wilt u een bijdrage aan het milieu leveren door uw CO2-uitstoot te verminderen? Dan kan een zonneboiler, die gebruikmaakt van zonlicht om water te verwarmen, daartoe bijdragen. Kijk snel of uw woning geschikt is voor een zonneboiler.

 

Jaarlijkse energiebesparing, voor een gemiddelde eengezinswoning € 180,- (Bron: Milieu Centraal).

Zonneboilers

Kort gezegd verwarmt een zonneboiler uw leidingwater. Maar hoe werkt dat precies? Een zonneboiler bestaat uit een aantal onderdelen: een zonnecollector, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonnecollector die op uw dak gemonteerd is, bestaat uit een buizensysteem met vloeistof. De collector vangt zonlicht op, dat de vloeistof in de buizen tot wel 90°C kan verwarmen. De verwarmde vloeistof verwarmt het leidingwater in een op de zonnecollector aangesloten voorraadvat. Het verwarmde leidingwater uit het voorraadvat stroomt via uw cv-ketel naar de kraan. Is het water te koud, dan warmt de cv-ketel het water op tot de minimale temperatuur van 60°C, waardoor uw cv-ketel als een zogenaamde naverwarmer werkt.

 

Het gebruik van zonlicht voor het verwarmen van uw water is de meest milieuvriendelijke manier. Door de inzet van een zonneboiler worden namelijk minder vervuilende fossiele brandstoffen gebruikt, waardoor de CO2-uitstoot daalt. Zo draagt u bij aan de zorg voor een duurzaam milieu.

 

Met onze zonneboiler bespaart u ruim 50% van de energie die nodig is om uw water te verwarmen. Voor een gemiddeld gezin scheelt dit al snel 150-250m3 gas per jaar. Heeft u nog vragen over een zonneboiler, bekijk dan onze veelgestelde vragen

 

Vrijblijvend advies

 • Optimaal comfort als het gaat om warm water.
 • Werken aan een duurzaam milieu door minder CO2-uitstoot.
 • Lagere energierekening.
 • Weinig onderhoud.
 • Lange levensduur.
 • Overheidssubsidie mogelijk.

Woning geschikt

Is uw woning geschikt voor een zonneboiler?

Subsidie

Komt u in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler?

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Besparen met een zonneboiler

Milieu Centraal heeft een overzicht ontwikkeld van de gemiddelde eenmalige investering die benodigd is voor een zonneboiler, en wat dit per jaar gemiddeld opleverd aan besparing* op uw energierekening:

 

Rijtjeshuis

 • Eenmalige kosten: € 3.000,-
 • Jaarlijkse besparing: € 180,-

Hoekwoning

 • Eenmalige kosten: € 3.000,-
 • Jaarlijkse besparing: € 180,-

Eengezinswoning

 • Eenmalige kosten: € 3.000,-
 • Jaarlijkse besparing: € 180,-

Vrijstaande woning

 • Eenmalige kosten: € 3.000,-
 • Jaarlijkse besparing: € 180,-

* De besparing is berekend voor een woning met gemiddelde afmetingen en HR-combiketel, waar de genoemde isolatiemaatregel afwezig is. Je huidige stookgedrag is van invloed op de werkelijke besparing: als je weinig verwarmt is de potentiële besparing lager (en andersom). De besparing is gebaseerd op een huishouden van 3 personen.

Is uw woning geschikt voor een zonneboiler?

Beantwoord onderstaande vragen en bekijk of uw woning geschikt is voor een zonneboiler:

 • Heeft uw woning een plat dak of een schuin pannendak op het zuiden, zuidoosten of zuidwesten?
 • Is er op dat dak een vrij oppervlak van minimaal 3m2 aanwezig?
 • Bevindt dit vrije oppervlak zich maximaal 12m van de cv-ketel?
 • Is er voldoende ruimte bij uw cv-ketel aanwezig voor het plaatsen van het voorraadvat?

Als u deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is uw woning geschikt voor een zonneboiler. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een zonneboiler in uw situatie? Vraag dan vrijblijvend advies aan.

Overheidssubsidie op de aanschaf van een zonneboiler

De overheid wil duurzame energie stimuleren. Via een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken kunnen particulieren en bedrijven die zelf duurzame energie willen opwekken, financiële ondersteuning krijgen. U kunt met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidie ontvangen voor een zonneboiler. 

 

U kunt tot maximaal 24 maanden na de installatie van uw zonneboiler subsidie aanvragen. De hoogte van het subsidiebedrag voor een zonneboiler is afhankelijk van de jaaropbrengst van het apparaat. U kunt tot 30% subsidie krijgen op de aanschaf en installatie van een zonneboiler. Kijk op RVO.nl voor meer informatie over deze subsidieregeling.

Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparing?

Milieu Centraal en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben samen de EnergieSubsidiewijzer ontwikkeld. Na het invullen van uw woonplaats kunt u snel zien welke subsidies en/of leningen er in uw regio beschikbaar zijn om uw woning energiezuiniger te maken. 

 

Doe de subsidie check

 

Gratis persoonlijk advies?

 

Direct contact

Wilt u direct contact met één van onze medewerkers?

Bel dan met: 088-5050300

Contactformulier

Verstuurt u liever uw vraag via het contactformulier? Wij gaan direct voor u aan de slag!

 

Meer weten over zonneboilers?

Vul hier uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op!

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens gebruikt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken en om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.