Zonnepanelen aanmelden: hoe moet dat?

 

Heeft of krijgt u binnenkort zonnepanelen op uw dak? Dan is het tijd om uw zonnepanelensysteem aan te melden bij uw netbeheerder. Hieronder leest u stapsgewijs hoe u dit kunt doen.

Aanmelden op energieleveren.nl

Uw zonnepanelen aanmelden is erg belangrijk. Doet u dit niet, dan komt u niet in aanmerking voor de terugleververgoeding. Ook voor de netwerkbeheerder is het belangrijk dat zonnepanelen worden aangemeld. Zij weten dan hoeveel zonnepaneleninstallaties zich in een bepaald gebied bevinden en hoeveel deze opwekken. 

 

Het aanmelden van zonnepanelensystemen werd voorheen door KemkensSolar uitgevoerd voor al haar klanten. Tegenwoordig moet u zelf uw zonnepanelensysteem aanmelden. Het aanmelden is makkelijk en in een paar stappen gebeurd. Om u op weg te helpen, hebben wij hieronder de stappen op een rijtje gezet. Voordat we beginnen met de uitleg: Houd uw zonnepanelen offerte bij de hand, deze heeft u nodig voor de aanmelding.

 

1. Account aanmaken

Ga naar www.energieleveren.nl. U komt op de homepagina. Klik op de knop 'Ga verder'. U komt vervolgens op de inlogpagina. Heeft u al een account, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord. Wilt u een account aanmaken, klik dan op 'Nog geen account?'.

 

Nieuw account
Vul uw persoonlijke gegevens en emailadres in. Klik vervolgens op 'Maak account aan'. U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail van www.energieleveren.nl in uw mailbox. Klik in de mail op de link om uw e-mailadres te bevestigen. Let op: de link vervalt na 24 uur. Als u na enkele minuten nog geen e-mail heeft ontvangen, controleer dan uw ongewenste e-mail. Bent u ingelogd, dan kunt u uw aansluiting aanmelden. 

 

2. Aansluiting aanmelden

Ga terug naar de homepagina en log in met uw e-mailadres en wachtwoord. Nu gaat u uw zonnepanelensysteem aanmelden bij de netwerkbeheerder. Vul uw adresgegevens in. U kunt optioneel een telefoonnummer toevoegen. Gaat het om een nieuwbouwwoning? Vink dan het vakje 'Heeft u aansluiting geen adres?' aan. 

 

Heeft u alle velden ingevuld, klik dan op 'Volgende'. Op de volgende pagina dient u de laatse zes cijfers van uw elektriciteitsmeter in te vullen. U vindt deze code onder de streepjescode aan de voorzijde van uw elektriciteitsmeter. Klik op 'Waar vind ik mijn meternummer' om enkele voorbeelden te zien van hoe u uw meternummer kunt achterhalen. 


Klik op 'Volgende' als u de laatste zes cijfes heeft ingevuld. Er vindt nu een controle plaats bij uw netwerkbeheerder waarbij wordt gekeken of het meternummer overeenkomt met uw postcode. Klik op 'Volgende' als de koppeling is gelukt en geef vervolgens aan dat u zonnepanelen wilt registreren.

 

3. Zonnepanelen registreren

Bij het registeren van de zonnepanelen wordt er naar specifieke informatie van uw zonnepanelensysteem gevraagd. Hieronder vindt u per veld een korte toelichting.

 

1. Vermogen omvormer in kW (het type omvormer staat vermeld op uw offerte)

Dit is afhankelijk van het merk en type omvormer dat geïnstalleerd is.

  • SolarEdge HD 3680: vul 3.68 in
  • Goodwe 4000: vul 4 in
  • Enphase iQ7 (250 Watt): het aantal zonnepanelen x 250 / 1000 = vermogen omvormer. De uitkomst vult u in.
  • Enphase iQ7+ (295 Watt): het aantal zonnepanelen x 295 / 1000 = vermogen omvormer. De uitkomst vult u in.

Rekenvoorbeeld Enphase:
U heeft 10 panelen met Enphase iQ7 + micro omvormers. Het totale vermogen komt dan uit op 10 x 295 = 2950. U vult in dat geval '2.95' in (2950 / 1000). 

 

2. Aantal zonnepanelen
Het aantal zonnepanelen staat vermeld op de offerte.

 

3. Vermogen per zonnepaneel in Wattpiek (Wp)
Het vermogen per zonnepaneel staat vermeld op de offerte.

 

4. Totaalvermogen zonnepanelen in Wattpiek (Wp)
Het vermogen totaalvermogen wordt automatisch voor u uitgerekend.

 

5 + 6. Merk en type omvormer

Het merk en type omvormer staat vermeld op uw offerte als merk + type, bijvoorbeeld:
- Goodwe (merk) GW3000D -NS (type)
- SolarEdge (merk) SE3000 (type)
- Enphase (merk) iQ7 (type)

 

7. Aanwezigheid elektriciteitopslag
U kunt hier aangeven of u een accu opslagsysteem bezit.

 

8. Datum inbedrijfname
Vul de geplande installatiedatum in of kies een datum in de toekomst. 

 

Heeft u alle velden juist ingevuld, klik dan op Volgende.

 

Aanmelding afronden

U krijgt een overzicht van de ingevulde gegevens. Controleer alles goed en bevestig dat u de gegevens naar waarheid heeft ingevuld. Klik vervolgens op 'Verstuur'. Uw registratie is nu gelukt en afgerond. U kunt doorgaan naar uw persoonlijke pagina door op 'Bekijk registratie' te klikken of uitloggen.

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.