man met duim voor dak met zonnepanelen

Salderen met zonnepanelen, zeker tot 2023!

Met zonnepanelen wekt u vaak meer energie op dan u verbruikt. Deze energie wordt door middel van uw slimme meter automatisch teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Vervolgens wordt deze, dankzij de salderingsregeling, op uw energierekening in mindering gebracht op uw verbruik. Deze regeling zou in eerste instantie in 2020 worden aangepast, maar is nu toch met 3 jaar verlengd tot 2023!

 

Zo werkt het salderen met zonnepanelen

Uw slimme meter meet uw stroomverbruik en registreert of u meer energie opwekt dan u verbruikt. In de meeste gevallen wordt 30% van de opgewekte zonne-energie direct in het huishouden verbruikt. De overige 70% is niet direct nodig en wordt, door de meter, teruggeleverd aan het net. 

 

Wanneer er onvoldoende energie wordt opgewekt, schakelt de meter weer terug op netstroom en loopt de meterstand weer op. In feite heeft u dan een periode geprofiteerd van 'gratis' elektriciteit, omdat onder aan de streep het aantal kWh dat u heeft opgewekt wordt verrekent met de stroom die u heeft verbruikt. 

 

Wij adviseren om het aantal zonnepanelen te plaatsen die u nodig heeft voor uw eigen stoomverbruik. Zo wekt u niet meer energie op dan u nodig heeft. De terugleververgoeding weegt namelijk niet op tegen de investering die u voor extra zonnepanelen zal moeten doen. 

 

Uw zonnepanelen aanmelding voor saldering

Om in aanmerking te komen voor saldering dient u uw zonnepanelen te registreren op energieleveren.nl. Uw zonnepanelen zijn namelijk niet automatisch aangemeld. Aanmelden kunt u het beste doen vóór dat uw zonnepanelen energie gaan opwekken. Zo zijn uw netbeheerder én uw energieleverancier op tijd op de hoogte dat u energie terug gaat leveren. Er gelden wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen, namelijk:

  • U bent in het bezit van een slimme meter
  • U heeft een kleinverbruiksaansluiting

Vrijwel ieder huishouden voldoet aan bovenstaande voorwaarden. Mocht u niet beschikken over een slimme meter, installeren de meeste energieleveranciers deze gratis als ze weten dat u zonnepanelen aan gaat schaffen.

 

Benieuwd hoeveel energie zonnepanelen op uw dak op kunnen leveren?

Doe de online zonnepanelencheck en krijg direct inzicht in hoeveel panelen er op uw dak passen, de benodigde investering én uw terugverdientijd.

 

Doe de zonnepanelencheck

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
zonnepanelen op dak
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is niet alleen afhankelijk van uw beschikbare dakoppervlak maar ook van uw energieverbruik. In de meest ideale...

zonnepanelen op dak
Zonnepanelen opbrengst

Een dak vol zonnepanelen is een slimme keuze. Het is een investering, maar het kent wel veel voordelen. Door het (deels) opwekken van uw eigen...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.