CW-waarde cv-ketel

 

CW-waarde voor uw situatie berekenen? WIj leggen u graag uit wat een CW-waarde is, welke factoren invloed hebben en geven advies. Lees hier meer!

Kies een CW-waarde die past bij uw situatie

Als u een nieuwe ketel gaat kopen of huren, dan moet u goed kijken naar de CW-waarde van de ketel. Het is belangrijk dat de cw-waarde goed aansluit bij uw woonsituatie. Anders kan u voor vervelende situaties komen te staan, zoals een koude douche. Wij vertellen u wanneer u welke CW-waarde nodig heeft!

 

Wat is een CW-waarde?

CW-waarde staat voor Comfort Warm Water. Deze waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel per minuut kan leveren. U heeft keuze uit vier klassen: CW3, CW4, CW5 en CW6. Hoe hoger de cw klasse is, hoe meer en sneller warm water u (op meerdere plekken) heeft.

 

Cw-waarde keuzehulp

Factoren die de CW-klasse beïnvloeden

Welke cw-waarde het beste bij u past, hangt af van uw warmwaterbehoefte in de keuken en badkamer. Heeft u een groot gezin, dan moet de cv-ketel genoeg warm water leveren voor iedereen. Daarnaast is een regendouche of groot bad ook van invloed op de hoeveelheid water die u nodig heeft. Deze hebben namelijk meer warm water nodig dan een normale douche of klein bad. Hier moet bij het bepalen van de CW-waarde dus goed naar gekeken worden.

 

Staat er een verbouwing op de planning, neemt dit dan ook mee in de keus voor de cw-waarde. Ook kan de gezinssamenstelling veranderen (kinderen die het huis uitgaan of een gezinsuitbreiding), waardoor er meer of minder warm water nodig is.

 

CW3/4/5/6 ketel

Het volgende helpt u bij het bepalen van de juiste cw-waarde:

  • Een CW3 ketel is een goede optie bij een klein appartement of eengezinshuishouden. Bij een CW3 toestel is het niet mogelijk om de warme kraan en douche tegelijk te gebruiken. Dan heeft u namelijk koud water.
  • Een ketel met CW-waarde 4 wordt vaak geplaatst in een tussen- of hoekwoning. De CW4 klasse is geschikt bij een gemiddeld warmwater vraag en wanneer u een (regen)douche of bad heeft. Wilt u op meerdere plaatsen tegelijk warm water gebruiken, dan raden we een toestel met CW-waarde 5 aan. Bij een CW4 toestel komt u namelijk onder een koude douche te staan als uw huisgenoot of gezinslid de warm water kraan opendraait.
  • Een ketel met CW klasse 5 is geschikt voor een middelgroot huishouden, een grote woning of een woning met veel vraag naar warm water. De CW5 ketel is geschikt voor een groot bad en een regendouche. In tegenstelling tot de CW4 ketel kunt u wel op meerdere plaatsen tegelijk warm water gebruiken.

  • Een CW6 ketel is met name geschikt voor grotere huishoudens en woningen. Deze ketels geven direct warm water op meerdere plaatsen. Dit komt door een ingebouwd voorraadvat waarin warm water wordt opgeslagen. CW6 toestellen zijn geschikt voor meerdere badkamers en ideaal voor een zeer luxe douche of badkamer.

CW-waarde berekenen

Wilt u weten welke CW-waarde u nodig heeft? Kemkens is de specialist op het gebied van cv-ketels en helpt u hier graag bij. Gebruik onze cv-ketel keuzehulp om erachter te komen welke CW-waarde het beste bij uw situatie aansluit!

 

Cv-ketel keuzehulp

 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.