< Terug naar Nieuws

 

Spelenderwijs kennismaken met techniek

Oss, 26 maart 2018
 

Janne (10) stuurt zichzelf in de prijzen tijdens Dag van de Techniek

Op zaterdag 10 maart was Kemkens gastheer van de Dag van de Techniek. Bij hun eigen stand konden kinderen meedoen aan een speciale rijvaardigheidstest. Van alle deelnemers was de 10-jarige Janne van Leur uit Haren uiteindelijk de beste. Op vrijdag 23 maart ontving ze uit handen van directeur Henri Elsen haar prijs.


 

De Dag van Techniek vond dit jaar voor de tweede keer plaats. Op het terrein van Kemkens Installaties aan de Merwedestraat konden bezoekers – onder wie veel kinderen – kennismaken met 60 technische bedrijven uit de regio. Bij diverse stands ontdekten ze spelenderwijs een grote diversiteit aan technieken.

 

Rijsimulator

Bij de stand van Kemkens stond een heuse rijsimulator. Daar konden kinderen ervaren hoe het is om met een bedrijfsauto van klant naar klant te gaan. Tijdens de virtuele rit werd onder meer de reactiesnelheid getest. Een leerzame ervaring voor de kinderen, die met hun deelname kans maakten op een mooie prijs: een jaarabonnement op online videozender Netflix.

 

Snel remmen

Uiteindelijk was de 10-jarige Janne van Leur uit Haren de beste met een reactiesnelheid van 0,253 seconde. Janne is superblij met haar prijs: “Het was sowieso heel cool om te doen. Toen er tijdens het rijden ineens iets overstak, moest ik snel remmen. Dat lukte goed, maar ik had nooit verwacht dat ik van al die andere jongens en meisjes zou winnen.” De prijs viel in de smaak: “Thuis hadden we nog geen Netflix. Maar vanaf nu kunnen we met z’n allen naar leuke films kijken.”

 

Techniek is leuk

Benny Goossens, commercieel manager bij Kemkens, was vol lof over de prestatie van Janne: “Ze heeft het ontzettend knap gedaan. Alle deelnemers reden precies dezelfde route, dus het was een eerlijke wedstrijd. Hopelijk heeft Janne net als alle andere bezoekers een mooie dag beleefd. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd ontdekken hoe leuk techniek is. En Janne? Die rijdt over een jaar of acht ongetwijfeld veilig door het verkeer. Maar dan in een echte auto.”
 Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Neem dan contact op met Benny Goossens: 06 – 51 13 77 36.

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.