< Terug naar nieuws

 

Zet uw klokthermostaat niet uit

12-08-2013

Bron: Milieu Centraal

 

Bespaar 7% van uw energieverbruik van de verwarming, door de thermostaat overdag 1 graad lager te zetten. Dit kan ongeveer 80 m3 gas per jaar besparen. Zet daarnaast ’s avonds de thermostaat een uur voordat u gaat slapen laag, maximaal 5 graden onder de binnentemperatuur. Het is een misverstand dat de nachttemperatuur niet te laag mag worden, omdat opwarmen in de ochtend veel extra energie zou kosten. Als het streng vriest, is het wel aan te raden uw thermostaat niet meer dan 2 graden te verlagen.

 

Thermostaat en radiatorkranen

Ongeacht het type CV-ketel in huis, een klokthermostaat en thermostatische radiatorkranen verbeteren altijd uw comfort. De verwarming gaat automatisch aan en uit, en u stookt nooit ongemerkt in kamers die u niet gebruikt. Dat scheelt energiekosten en milieubelasting.

 

Minder gas verbruiken helpt klimaatverandering te verminderen en voorkomt uitputting van fossiele brandstoffen. Minder stoken verlaagt ook uw energierekening. Met een goed ingestelde klokthermostaat lukt dat beter, omdat de verwarming vanzelf uit gaat als de gewenste temperatuur is bereikt, of als u van huis gaat of gaat slapen. En met thermostaatkranen kunt u per kamer instellen om minder of helemaal niet te stoken.

 

Tips thermostaat en thermostatische radiatorkranen

  • Gebruik een klokthermostaat voor de cv, in plaats van een simpele kamerthermostaat, om uw huis op de gewenste temperatuur te houden zonder teveel te stoken; en vraag een installateur te helpen met instellingen.
  • Kijk in de gebruiksaanwijzing van uw cv-ketel welke klokthermostaat geschikt is voor uw cv-ketel, of vraag het uw installateur.
  • Hang de klokthermostaat op ooghoogte en niet op een koude muur, in de zon, bij een raam of deur, of boven een radiator.
  • Monteer een thermostaatkraan op alle radiatoren (convectoren, vloer- en wandverwarming) die er nog geen hebben, behalve in de kamer met de klokthermostaat. De aanschafkosten haalt u eruit via verlaging van de energiekosten.

< Terug naar Nieuws

 

Meer weten over energie besparen?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

 

Wilt u weten hoe Kemkens omgaat met uw persoonsgegevens, bekijk dan ons privacy statement.

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.