< Terug naar Nieuws

 

€ 70 miljoen subsidie voor duurzame energie

17-12-2015

 

subsidie zonneboilerMet de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers van Kemkens. Een zonneboiler is een systeem van een warmwaterboiler met een zonnecollector. Een zonnecollector zet zonlicht om in warmte. Hiermee kan vervolgens een ruimte of (tap)water verwarmd worden. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

 

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

 

De meerjarige regeling opent op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt. De verwachting is dat de regeling is 17 december 2015 gepubliceerd in de Staatscourant.

 

Wanneer kunt u de ISDE aanvragen?

Aanvragen kunnen vanaf 4 januari 2016 09.00 uur tot en met 31 december 2016 17.00 uur. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

 

Hoeveel subsidie is er?

In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten, die vanaf 4 januari 2016 gepubliceerd worden.

 

Voor welke zonneboilers geldt deze subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie moet de zonneboiler voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van 200 m2 of minder.
  • De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warmtapwater.
  • De zonneboiler is voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie.

Apparatenlijst en subsidiebedrag

Om een keuze te maken is een Apparatenlijst zonneboilers opgesteld. De zonneboilers op de lijst zijn apparaten die in aanmerking komen voor subsidie. De lijst werd op 4 januari 2016 gepubliceerd. Deze lijst wordt per categorie continue bijgewerkt. Hierin staat ook het subsidiebedrag per apparaat.

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor zonneboilers hangt deze af van de jaaropbrengst en is indicatief vanaf € 500 per apparaat.

 

Kijk ook op RVO.nl voor meer informatie over deze subsidieregeling.

 

< Terug naar Nieuws

 

Meer weten over de subsidie voor duurzame energie?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

 

Wilt u weten hoe Kemkens omgaat met uw persoonsgegevens, bekijk dan ons privacy statement.

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.